⬅ חזרה לאינדקס

משחקי הכס(ף)

🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 02:09
נראה לי מעניין הקונספט הזה של יומני המסע האישים אז החלטתי לפתוח גם.

קצת פרטים יבשים עלי:

בן 25, גר במרכז, עבדתי מהשחרור בסוג של חברת אבטחה עד לא מזמן (כרגע מובטל), לצערי הייתי כל כך הרבה זמן ב"אזור הנוח" עד ששכחתי מעצמי, הכוונה להתפתחות והתקדמות בחיים מבחינת כישורים, לימודים וכו'.

תמיד התעניינתי בכסף מגיל קטן, כנראה משום שהורי היו עצמאיים בעבר.

האמת היא שאני נמצא כרגע בתקופה די מבלבלת, אבל יש רצון מאוד גדול לעשות שינוי לטובה.

החלטתי לכתוב את יומן המסע כדי להכריח את עצמי לעשות צעדים בתחום הפיננסי ולעקוב אחר ההתפתחות וללמוד מכך.

קצת פרטים רטובים עלי:

כסף ששוכב וגוסס בעו"ש 70K

קרן פנסיה מגדל 45K

רכב בבעלותי עם שווי של 30K

ירושה עתידית של כמיליון שקלים

לצערי ולשמחתי (כי למדתי מכך), בזבזתי כל כך הרבה כסף על דברים שלא הייתי צריך וכתוצאה מכך למדתי להיות מתון.

הורדתי את טבלת ההוצאות של המשקיעה וכרגע בממוצע אני מוציא 3K בחודש שזה כולל הוצאות של דלק, ביטוחים, עזרה בבית מבחינת שכר דירה\אוכל והוצאות אחרות.

כרגע התכנונים שלי הם:

* לקרוא את תוכן הבלוג כדי לקבל רקע בסיסי.

* לעשות סדר בקרן הפנסיה (לברר מהן העמלות).

* להחיות את הכסף ששוכב בעו"ש בדרכים שאלמד בבלוג.

אעדכן :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 08:20
ברוך הבא לפורום @Cirrus !

בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 08:51
וולקאם.

כל זמן הוא זמן טוב להתחיל.

רק הערה אחת לגבי הירושה - זה מסוג הדברים שלרוב אי אפשר לקחת בחשבון כדבר מובטח. היזהר מלקחת את העובדה שהסכום יגיע אליך כמובנת מאליה. החיים מלאי הפתעות..

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 08:58
פתאום מגלים שהירושה היא דרך נכס אמריקאי ורק כדי לשחרר אותה צריך לשלם מראש 35% מהשווי שלה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 09:07
למשל.

או שמתגלה צוואה שלא תואמת את הציפיות שלך, כי המוריש שינה את דעתו עד למועד ההורשה (או לא חלק אותה איתך מלכתחילה).

או שמגלים שלמוריש היו נושים שלא הכרת שדורשים עכשיו את חלקם בכסף.

או שסכסוך משפחתי על חלקו של כל אחד בירושה מוביל להקפאת הירושה / צמצומה באופן משמעותי על-ידי תשלום לעורכי דין והוצאה לפועל.

או נפילתו של המוריש למשכב סיעודי ממושך שמחסל את סכום הירושה בעלות אשפוז סיעודי ביתי תוך 3 שנים...

ושאר מרעין בישין.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 12:20
החלק של הירושה הוא קצת בעייתי, זה מחולק עם המון בני משפחה ובעתיד אני אוכל לקבל זאת בצורה של כסף נזיל או אולי באמצעות דירה...

כרגע אני לא מסתמך על הנכס, אבל הגעתי למסקנה שאני חייב להבין איך הכסף עובד כדי למנף אותו ולא לבזבז כמו בן אדם חסר ידע.

זאת אחת הסיבות שבגללן החלטתי להיכנס לתחום.

ותודה לכולם: )
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 12:36
או שסתם שכחו לעדכן אותו שהוא צריך למות ואתה מקבל את הכסף כשאתה כבר מבוגר משציפית.

כלכלית נכון להסתמך, אבל כדי שלא יעלו רגשות רעים עדיף לצמצם את ההסתמכות הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 09:13
קצת מיותר בשלב הזה,

תעשה אצל המעסיק החדש לכשיהיה,
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 10:28
היי לכולם, חזרתי לעדכן לאחר שנה.

את היומן שלי עד עכשיו בחרתי להשאיר במחברת בחדר, כרגע אעדכן גם כאן מידי פעם.

קצת פרטים רטובים (ומאוד עצובים ביחד לשנה שעברה):

כסף ששוכב וגוסס בעו"ש 35K

קרן פנסיה מגדל 52K

רכב בבעלותי עם שווי של 25K (לפי שווי השוק של הרכב ביד2)

ירושה עתידית של כמיליון שקלים (שרק ה' יודע באמת מתי זה יקרה, בקצב הזה בגיל 40).

זה פוסט די פסימי שאני חושב על זה אבל הסוף די שמח.

הקורונה קצת עשתה לי רע, אכלה לי את החסכונות כמו חיה רעבה ודמי אבטלה קיבלתי פעם ככה פעם ככה.

היו לי הוצאות פתאומיות מאוד גדולות בשנה האחרונה אך בחודש האחרון הצלחתי לצמצם את כל ההוצאות ולהצליח לחסוך קצת.

הסוף המשמח הוא שהתחלתי ללמוד מדעי המחשב בפתוחה :)