⬅ חזרה לאינדקס

עזרה בענייני מס לקראת מעבר מברוקר זר לברוקר ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 08:33
היי לכולם,

כמה שאלות שקשורות אחת לשנייה.

אתחיל מרקע, לפני מספר חודשים התחלתי להכנס לעולם של ההשקעות ובחרתי לבנות תיק מבוסס על קרנות איריות. הצטרפתי ל-IB דרך הדיל של דיבי דעת והעברתי סכום של 10000 ש"ח. בסכום הזה קניתי מספר יחידות של IWDA.

בעקבות ההגעה של הקרנות של BlackRock התחלתי לשקול מעבר לברוקר ישראלי.

1. אני די בטוח שכבר היו על זה דיונים פה אבל לא הצלחתי ממש למצוא, אשמח לשמוע (או הפנייה לדיון בעניין) על סיבות ללכת על ברוקר ישראלי עם BlackRock אל מול קנייה של הקרנות של iShares ב-IB. (למעט העובדה שכרגע אין את IWDA ב-BlackRock).

התנאים שקיבלתי במיטב הם, תשלום חודשי של 15 ש"ח, ו0.09% על קנייה ומכירה של מניות בארץ, 0.08 אג"ח, מינימום של 4.65 ש"ח. וזה מתקזז מה-15 ככה שבפועל כנראה שאשלם כל חודש 15 וזהו.

2. השאלה העיקרית שלי,

בהנחה ואני מחליט לעבור למיטב, כרגע התיק באינטרקטיב ברווח קטן יחסית, אני ממש רוצה להמנע מדיווח מס (בצורה חוקית כמובן!) כי התשלום לרו"ח יאכל לי חלק נכבד מהסכום. שמעתי מרואה חשבון אחד ש-IB מנכים מס במקור ומספקים טופס 867, אבל לא ראיתי חיזוק לזה, מישהו יכול לחזק או לשלול?

במידה וזה לא נכון, במידה ואמכור בהפסד ככה שבסופו של דבר יחזור לי לבנק סכום הנמוך מהסכום אותו השקעתי (כמובן אחרי הורדה של העמלות וכו'), האם אני מחוייב בדיווח במצב כזה? אני מודע לזה שאפסיד את האפשרות לקזז הפסדים אם לא אדווח, אבל מדובר על הפסד של שקלים בודדים..

אני מודע לזה שקיימת אופציה להעביר את התיק אבל מעדיף להמנע מהאופציה הזאת אם אחת מהאפשרויות שתיארתי אפשריות..

** לא מחפש ייעוץ ולוקח את כל התגובות בע"מ **

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 16:10
אם לא מכרת כלום בתיק אתה לא צריך להגיש דו שנתי ואפשר להעביר בלי תשלום את התיק למיטב. אתה יכול למכור במיטב אבל מן הסתם עמלות ודמי המרה. תכלס אפשר כיסוי עולמי עם הקרנות האיריות הישראליות אבל צריך בין 3-5 קרנות ואז יכול לרדת ל0.1% דמי ניהול שנתיים. אם אתה בחשבון חייב לא חייבים איריות ואמריקאיות גם טובות ועוד בדמי ניהול שנתיים נמוכים...
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 22:12
יכול לשלול. אין חיה כזו.

לפי החוק היבש כן.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 22:20
לא ברור לי למה אתה מנסה להמנע מזה.

זאת נשמעת כמו האופציה כי קלה והכי זולה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 22:40
אז ככה, דיברתי היום עם אינטרקטיב ובאמת הם לא מנכים מס במקור. הרואה חשבון טעה..

דיברתי עם מיטב והם אמרו לי שהם לא מוכנים לקבל את התיק מאינטרקטיב אלא רק מהבנק שלי אם אני רוצה, זה אומר שאני יכול להעביר לתיק לבנק ואז מהבנק אליהם. כמה זה בלאגן?

וזה משאיר אותי עם האפשרות של מכירה בהפסד..

מה הכוונה לפי החוק היבש? אפשר לפרשן את זה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 22:47
אתה מעביר את התיק בלי מכירה? ממש חוצפנים מיטב
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 22:48
לא. אבל חוק ואכיפה זה שתי חיות שונות. תחשוב כמה מאמץ ישקיע פקיד במס הכנסה בתיק שלא רק שלא יכניס להם כסף, אלא עלול להחזיר לך כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 23:22
אמרתי לו שאם אין מכירה לא צריך דוח שנתי
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 23:29
אבל הוא כן רוצה למכור
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 23:44
אז שימכור בארץ אחרי שהעביר את התיק ואז בארץ יש ניכוי מס במקור ולא צריך דו"ח שנתי
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 23:49
כן, לא מוכנים...

מעדיף להישאר במסגרת החוק..

אין לי באמת צורך למכור.. פשוט לא מצליח למצוא את המתכון הנכון לפתור את המצב הזה.

אבל אין לי איך להעביר למיטב.. אלא אם אתה מדבר על העברה לבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 23:52
ומישהו יכול לשפוך קצת אור לגבי העדיפות של ברוקר מקומי או ברוקר זר?

על פניו ב-IB אני אשלם פחות, אין תשלום חודשי ואשלם רק 1.4 דולר אחת לכמה זמן כשאבצע קנייה.. לעומת זאת במיטב אשלם כל חודש 15 ש"ח. שני הסכומים לא גדולים ככה שאין יתרון בולט לכאן או לכאן. אני רואה ייתרון נוסף בולט ל-IB והוא מגוון הקרנות (בהקשר שלי בעיקר איריות אבל לא רק) וזה שהעמלות הנמוכות הן גם לגבי קנייה של קרנות אמריקאיות (מה שאני לא מתכנן בנתיים אבל למקרה ו..), מצד שני ייתרון גדול למיטב הוא שהם מטפלים לי בענייני מס רווח הון וכו' ואז כל פעם שאצטרך למשוך מסיבה כזאת או אחרת אוכל לעשות את זה בלי כאב ראש (אבל גם כאן מדובר על מקרה קצה כי המטרה שלי היא להשקיע לטווח ארוך בלי משיכות יותר מידי בתקופה הקרובה)..
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2019 23:56
קראת את השרשור?
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 00:12
רק לציין שזה אותו דבר, ishares זה מותג הקרנות המחקות של בלאקרוק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 00:28
כן ברור, תודה על החידוד!

הכוונה שלי הייתה להשוות בין אחזקה של התיק בברוקר בארץ אל מול IB.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 07:39
הרו"ח טועה.

כלל אצבע שלי: אם זה חוסך לך מעל 1000 ש"ח בשנה אחרי שקלול עלות רו"ח אז שווה לעבוד עם ברוקר זר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 23:35
שמעתי אמירה חד משמעית מרו"ח שאני מחוייב לדווח על הכנסות מניירות ערך בחו"ל רק במידה ויש רווחים.. הוא טועה?