⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בנוגע ללימודים ותעסוקה

🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2019 21:03
כמו כולם, גם אני הגעתי לשלב שבו צריכים להחליט על הדברים החשובים בחיים אז הנה:

אני רווק באמצע-סוף שנות העשרים לחיי, בוגר תואר ראשון בתחום הבריאות (לא רפואה) וכרגע עובד בתחום אותו למדתי. השכר יחסית סביר (בערך 10.5K) אבל העבודה קשה, שוחקת וגם משעממת, לא משהו שאני רואה את עצמי עוסק בו בארץ (הסבר בהמשך) לפרק זמן של שנים-עשורים.

בעקבות כך, התחלתי לחשוב על מסלולים תעסוקתיים שאולי (בתקווה גדולה...) יביאו אותי למקום יותר טוב בחיים והיות והפורום מכיל אנשים כל כך מגוונים, לא נראה לי שיש מקום יותר מתאים לייעוץ מאשר כאן. D:

האופציות הן:

1. מחקר: תמיד נמשכתי למדע וללנסות להבין כיצד דברים עובדים אז חשבתי להמשיך לתואר שני מחקרי בכימיה/ביולוגיה ולהיכנס לחברת פארמה (או אולי אפילו לפתח משהו משלי ;) ) בתפקיד R&D בסיום הלימודים. הבעיה העיקרית במסלול הזה (כפי ששמעתי מקולגות שלי) היא השכר הנמוך שמקבלים שם, אפילו פחות ממה שאני מקבל עכשיו.

2. רפואה: אופציה שתמיד ישבה על הפרק היא הסבה לרפואה במסלול הארבע שנתי. להיות רופא מעולם לא היה חלום ילדות שלי אבל תוך כדי עבודה הבנתי שיש מס' התמחויות שפשוט קוסמות לי והייתי שמח לעבוד בהן ואפילו לפתוח קליניקה פרטית (ובזה מסתיים החלום הוורוד...). החסרונות במסלול הזה ידועים לכל מי שאי פעם חשב על לימודי רפואה בארץ ובכלל-תנאי קבלה דרקוניים, מבחנים, השלמות, מבחני אישיות, תחרות מטורפת, תורנויות, טיפול בישראלים (משימה קשה במיוחד...) וכמובן עשור עד שרואים תוצאות.

3. הייטק: מעולם לא עברה בראשי המחשבה ללמוד לתכנת עד שראיתי את טבלאות השכר והתנאים שמקבלים בוגרי מדמ"ח... החלטתי להרים את הכפפה והתחלתי לצפות בסרטון ביוטיוב שמלמד איך לתכנת בפייתון. הגעתי לקצת פחות משליש ולא הרגשתי שום זיקה לתחום (תמיד קיימת האפשרות שאין לי זיקה כי לא התעמקתי או תרגלתי מספיק...). כמו כן, המחשבה על להתחיל תואר ראשון מלא נוסף (אחרי שאת הקודם עברתי בדמים) ועוד בתחום שחדש לי לחלוטין גורמת לי לעויתות לא רצוניות...

4. חו"ל: מקודם רשמתי: "העבודה קשה, שוחקת וגם משעממת, לא משהו שאני רואה את עצמי עוסק בו בארץ...", בחו"ל העבודה עדיין משעממת אך פחות קשה ושוחקת וגם השכר מצויין (יותר מפי 2) אך מן הסתם כרוכה בהגירה וכל המתלווה אליה (קשיי שפה, בירוקרטיה, השלמת לימודים, מבחנים ממשלתיים...).

5. אחר: האפשרות הכי פחות חביבה עלי-להמשיך כרגיל ותוך כדי לבחון נישות מעניינות במקצוע.

אשמח לשמוע חוות דעת/הערות/הארות/המלצות מחברי הפורום! D:
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 00:34
מה עם שילוב אופציות? אני אישית הייתי בודק לגבי אופציה למעבר לחול ללמידה שם של תואר שני והתחלת עבודה במחקר(אם באמת מעניין אותך לעשות עבודת מחקר משמעותית בתחום כמובן).

קח את המלצתי בעירבון מוגבל מאוד שכן אני לא בקיא בכלל בתחומי המחקר בכימיה וביולוגיה ומה השכר המחקרי שם לעומת בארץ ומה מצבך הכלכלי והאם יש לך אזרחות אירופאית או אמריקאית בכלל..