⬅ חזרה לאינדקס

מספר שאלות על פתיחת חשבון בנק אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 00:15
שלום, קראתי קצת בפורום ונשמע לי שווה ממש לבנות קרדיט סקור אמריקאי לטובת כרטיסי החזר וכרטיסי מיילים, מה שכן לא הבנתי בדיוק מקריאה האם חובה פיזית להגיע לארה"ב עם ויזה על מנת לפתוח חשבון בנק ולהוציא ויזה סקיורד בהפקדת כסף לחשבון, נשמע לי קצת מגוחך שבעידן היום אני לא יכול להגיש טופס אינטרנט עם צילום של דרכון ואשראי ולפתוח ככה ולהעביר כספים דרך IB לחשבון. ראיתי שהכי משתלם לפתוח או בBOA או TD(בגלל המינימום 100 דולר יומי בחשבון בשביל לא לשלם עמלות), האם באחד מהם זה אופציה או שיש בנק אחר שזה אופציה?(עברתי באתר שלהם ובטפסי הצטרפות האינטרנטים שואלים אותי האם אני תושב ארהב או קנדה, ואני כמובן לא שניהם.

כמו כן קראתי(בתגובה של @adamshalev אם איני טועה) שיש שירותים שמקבלים עבורך דואר ובמקום לשלוח מיד סורקים עבורך ומביאים לך להחליט האם לזרוק או לשלוח אליך והם זולים משמעותית מכל השירותים של שליחת חבילות לארץ, אשמח לקבל המלצות ושמות של חברות בתחום שאתם משתמשים בהן.

עריכה: קראתי עוד באינטרנט והבנתי שאני יכול להוציא גם ITIN ללא אזרחות וככה לפתוח חשבונות וכרטיסי אשראי, האם יש חסרון כלשהוא לפתיחה כזאת במקום פתיחה כ"חיצוני" רק עם דרכון? האם אחרי הגשת מסמכים לIRS וקבל ITIN אני אהיה יכול לפתוח חשבון ללא הגעה פיזית לארה"ב?
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 02:37
למיטב ידיעתי כן, אלא אם אתה מוכן לשלם כמה מאות/אלפי דולרים לחברות צד שלישי שמסייעות בפתיחת חשבון מרחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 02:48
ידוע לך במקרה על כמה הסכום עומד והאם החשבון הוא חשבון רגיל כמו שהייתי פותח אילו הייתי טס? כמה מאות דולרים נשמע הוגן מאוד ביחס לעלות טיסה הוצאת ויזה וכל הפורצדורה..

עריכה: דיברתי עם TD בפייסבוק ונאמר לי שאני יכול לפתוח חשבון דרך הטלפון במידה ויש לי דרכון וTIN והם ישלחו לי מסמך לחתום עליו ולהחזיר וברגע שאני מחזיר החשבון יהיה בתוקף ואוכל להפקיד כסף, נשמע מעולה עד עכשיו.

בדקתי קצת את הטופס W7 שצריך למלא לIRS ורציתי לברר לגבי הסעיף של הסיבת בקשה, הבנתי שלרוב מבקשים את זה שאתה חייב במס לארהב או רוצה החזר מס, אני לא נמצא באף אחד מהקטגוריות, אני יכול לסמן פשוט other ולרשום שזה לצורך פתיחת חשבון בנק, לא יעשו לי בעיות עם זה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 07:59
לא יתנו לך להוציא ITIN ככה סתם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 11:34
אז איזה סיבה לגיטימית בהנחה ואני לא חייב לדוד סם מס והוא לא חייב לי החזרי מס?
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 11:42
אם אין לך סיבה להגיש דוח מס לדוד סם אין שום סיבה שיהיה לך מזהה מס אמריקאי.

בעבר היה קצת יותר קל להוציא, היום הם כבר הרבה פחות גמישים.

בד"כ פשוט מוציאים את המספר יחד עם הגשת דוח המס הראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 11:48
בעיה, מניח שלא יביאו לי לפתוח חשבון דרך הטלפון רק עם דרכון וכתובת.

יש אולי דרכים לבקש החזר/לנדב לשלם קצת מס על מנת להגיש דוח חוקי ולקבל את הITIN או שזה תהליך שלא שווה את התוצאה?

האם "לצרכי השקעה בארה"ב" יכול להחשב סיבה לגיטימית או שזה לא באמת עובד ככה שם?
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2019 18:21
לא זוכר סכומים ספציפיים, בעיקר כי רוב החברות שמציעות שירות כזה לא טורחות לפרסם אלא אומרות "תשאיר פרטים ונחזור אליך".

לא יודע, אבל מניח שכן, אחרת לא הייתה פואנטה לשירות הזה בעלות כזאת.