⬅ חזרה לאינדקס

עיקוב בניוד קופת גמל והפקדות לקרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2019 09:59
לפני בערך חודשיים וחצי ניידתי את קופות גמל וקרנות השתלמות שהיו לי ל-IRA במיטב דש מתוך כוונה להשקיע בקרנות של ISHARES.

הקרנות השתלמות עברו בסדר אבל בגלל כל מני תקלות במיטב דש עדיין הקופת גמל לא עברה והם עדיין מתבחבשים עם זה.

אני הבנתי שיש מגבלות רגולטוריות על הזמן שלוקח לנייד קופות גמל ושהם חורגים מזה וכבר מדובר פה על אובדן תשואה של אלפי שקלים.

בנוסף לזה גם הפקדות לקרן השתלמות מתעכבות בשיוך שלהם לחשבון IRA, אמנם פה מדובר על משמעותית פחות כסף (הפקדה בודדת) אבל זה עדיין ממש מעצבן.

האם יש מה לעשות מעבר ללהיות מתוסכל ולהתקשר כל יום לצעוק עליהם ולנסות להבין מה קורה?

נ.ב: תניחו שכתבתי "עיכוב" :( (לא מצאתי איך עורכים את הכותרת)
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2019 10:33
לחכות בשקט עוד חודשיים ואז לבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2019 11:37
א. נכנס למיטב דש -> פניות הציבור -> מחלקה משפטית

ב. שולח מייל ומכתב כל גורם שיהיה מכותב גם דרך המייל (לא בנסתר את הנמענים, שכולם יראו שכולם מכותבים) שלך הרגיל וגם דרך שליחת טופס באתר שלהם. שולח אותו פעמיים מכל מקום.

ג. נושא = התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים + מיטב ד"ש- ההייתם או חלמתי סיוט ?.

ד. חוזר על ב+ג אבל עכשיו לכל פקס שיש להם במיטב דש. שולח אותו פעמיים.

ה. כשיתקשרו עד סוף היום להתנצל, תבקש מהנציג את השם שלו ותגיד לו "השיחה מוקלטת, אני מבקש שאתה אישית תתקשר אליי מחר ותגיד לי מה קורה עם זה, לא אהייה אסקופה נדרסת. נא שים פתק על המקלדת שלך ומחר תתקשר אליי. לא, אני לא מוכן לחזור אליכם, נא לתת שירות."

ו. חוקים אלו נכתבו בדם לאחר שנים מול OT*, זה עובד. :) סלח לי על המילטנטיות. בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2019 16:28
הבעיה אצלם או בקופה המעבירה? נסה להבין מה ואיפה בדיוק הבעיה (או במילים אחרות, נסה לעקוב אחרי מסלול הכסף מול הנציג כדי לאתר את נקודת הכשל), "מתבחבשים" זו לא הגדרה שמרמזת על מהות התקלה ואיך צריך לפתור אותה.

גם אצלי זה קרה, מתברר שההפקדות מגיעות קודם כל לקה"ש המנוהל שלהם, רק כשהם בודקים ורואים שאין לך קה"ש מנוהל ושלא היה כזה פעם (בהנחה שזה המצב) רק אז הכספים מועברים פנימית אצלם בין הגוף של המנוהלות לגוף של ה IRA ואז משוייכים. בתור דבר ראשון תבדוק אם בכלל הכסף הגיע אליהם מהמעביד (זה יכולים לבדוק לך בשירות הלקוחות הרגיל שלהם). רק אחרי שוידאת את זה צור קשר עם שירות הלקוחות של מיטב טרייד ותבדוק אם הכסף עבר מהמיטב הרגיל לטרייד, תבקש לדבר עם הנציגה שמטפלת בIRA. אם הכסף לא אצלה היא תוכל לבדוק מול הצד השני למה הוא לא עובר. פשוט, רק צריך קצת סבלנות.

קודם כל לא לצעוק עליהם, אפשר לנחש שזה לא יעזור. נסה להבין בשיחה איתם איפה הכשל ומי הנציג שיכול לטפל בבעיה ולהגיע אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2020 13:34
עדכון לחובבי הז'אנר - בסוף הקופה עברה באיחור של קרוב לחודש (היה טעות במסמכים שמיטב שלחו לגוף המנהל).

מה שיותר מעניין זה שהיום קיבלתי מייל ממיטב דש שמבשר לי שבגלל העיכוב אני זכאי לפיצוי לפי ההכרעה העקרונית שפורסמה על ידי הממונה על שוק ההון, ביטוח וחסכון מיום 15 במרץ 2011 שעניינה "פיצוי בשל איחור בהעברה של כספים בין קופות גמל או בין מסלולי השקעה"

יצא בערך 1% פיצוי על חודש איחור.

אז אם ניידתם קופת גמל (או החלפתם מסלול) והקופה עברה באיחור תוודאו שאתם מקבלים את הפיצוי שמגיע לכם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2020 13:50
איך הפיצוי מגיע? בצורת צ'ק או הפקדה לקרן/קופה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2020 13:54
הפקדה לקופה