⬅ חזרה לאינדקס

תיכנון צעדים פיננסים

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 17:56
אהלן חברים.

אנחנו מנסים לבנות את עצמנו לעתיד. צורכים פחות, חוסכים יותר, ומנסים להשקיע את הכסף.

מחשבה שעלתה בי ואשמח לעצתכם.

אנחנו זוג צעיר, ללא ילדים עדין, מכניסים בערך 17-18 נטו בחודש (סטודנטית בבית).

מצליחים לחסוך מינימום 3 בחודש., הכנסה עתידית של עוד 2000 שח בחודש מנכס (החל מהחודש הבא ככל הנראה).

יש לנו "חובות" לאותו נכס שיתחיל להניב מהחודש הבא של 160K פחות או יותר (הנכס לא בארץ), ועוד חצי דירה בארץ.

נניח שעוד שנה - שנה וחצי נצליח לסגור את המינוס על הנכס. וניהיה עם דף חלק.

עד שנצבור הון התחלתי לקנות נכס חדש/להשקיע ייקח מספר שנים, בהנחה ואנחנו יודעים להתנהל כלכלית נכון, והמשכורת שלנו יעלו עם השנים - ונניח שיתקזזו עם ההוצאות על ילדים עתידים (אני מאמין שנצליח לחסוך יותר) - חשבתי שהצעד הנכון יהיה למשכן את הדירה שברשותנו (את כולה, כולל החצי השני באישור כמובן), ולהשקיע את הכסף בדירה חדשה - ללא כל משכנתא נוספת.

אני מודע לכל הלמה לא נדל"ן, ולמה כן בורסה. אבל בעייני במצב הזה, ישנו תזרים מזומנים יציב להחזרת המשכון (גם אם תיהיה ירידת ערל של הדירה, ולמרות ה8% מס) - אני חושב שזוהי דרך יותר יציבה להחזר חודשי קבוע להחזרת המשכון.

בתופסת לזה נוכל להוסיף את הסכומים שנחסוך על מנת לסגור את המשכון בדרך המהירה ביותר - מה שגם ישמש אותנו ב"בטחון" בחודשיים לא יהיה תזרים חיובי.

ללמה לא בורסה במצב? - כי אני מפחד מנפילות, וזה לא השקעה ל20 שנה.

מה דעתכם? אני מודע שוקראים לצעד הזה מינוף, ומנסה להבין למה לא לעשות את הצעד הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 18:22
בהנחה שתיקחו 50% משכנתא התזרים שלכם יהיה 0 במקרה הטוב בחודשים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 19:11
אורי, ראשית תודה על התגובה, אחלה הזמדנות להגיד שאני נורא נהנה לקרוא תגובות שלך וללמוד מהם - אז תודה.

ראשית לא דברנו על משכנתא, המחשבה הייתה למשכן את הנכס ששווה 2X תמורת X, לקנות דירה במחיר X' ש"תחזיר" את עצמה, בזמן שהחסכון שלנו יופנה ל"זירוז" ההחזר, או לחלופין להשקעה נוספת.

אשמח לשמוח גם חלופות.... סתם מגלגל בראשי את העתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 19:15
לא הבנתי
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 19:19
מההכרות שלי (וכנראה לפי התגובות שלכם היא לא נכונה מספיק) מישכון של נכס קיים הוא לקחת נכס ששווה משהו, ולקבל תמורותו הלוואה עד חצי מהסכום שלום.

משכנתא היא רכישת נכס עם סכום התחלתי (רבע לדירה ראשונה, 50% לדירה שניה ומעלה)

אני טועה? אשמח לסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 19:30
לא מומחה לתחום הנדל״ן אבל להבנתי משכנתא (בין אם זה על נכס עתידי ובין אם על נכס קיים) היא הלוואה. והלוואות צריך להחזיר (כשהנכס הקיים או העתידי שעבורו לוקחים משכנתא הוא הערובה לכך שתחזיר את ההלוואה).

נניח שלקחת משכנתא על הבית שאתה גר בו והנכס שקנית עם הכסף הזה + ההכנסות שלך לא מכסים את החזרי ההלוואה, תרצה שיפנו אותך מהבית?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 19:31
המילה שאתה מחפש היא שיעבוד שזה מה מתבצע על בטוחה כלשהי, נלדן, מזומן, רכב או סתם פסל

משכנתא הוא שיעבוד מקרקעין כבטוחה לקבלת כספים\משהו

מישכון זה האקט של המרת נכס (כל נכס) לבטוחה

בקיצור, כל מישכון מקרקעין הוא משכנתא
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 19:41
אני מודע להשלכות שלא מה יקרה אם לא אעמוד בתשלומים, וזאת הסיכון שאני מניח.

אני מעריך בביטחון גבוה שאצליח לעמוד בתשלומים האלה.

הדירה מושכרת, וזהו חלק מההכנסות הפיסיביות שבזכותם אנו מגיעים לסכום כזה של הכנסה.

קפה שחור, תודה על ההסבר, למדתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 19:43
תצטרך להעניק את הביטחון הזה לבנק

הוא פחות סומך על מילים, יותר מעניק משקל למספרים (קרים)

תוודא שאתה (בתור הלקוח\הלווה\ממשכן) יודע מה העלות של כל צעד ועם איזה ממון יש לגשת לעיסקה
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 20:24
שניהם הם הלוואות, שניהם גם משכנתאות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 22:27
מה הם העלויות שאני צריך לקחת בחשבון, עורך דין, עמלות על השיעבוד (יודעים להגיד מה האחוזי ריבית המקובלים על שיעבוד?)

מס רכישה, ואולי מתווך

מה עוד חסר?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 22:30
זהו בגדול, אולי ישור קו או שיפוצון בבית.

ריבית סביב ה3%, תלוי בתקופה ובמסלולים.

פתיחת תיק כ0.25% מהסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2019 20:10
בתאוריה זו תכנית יפה.

בפרקטיקה, צריך ליצוק לתוכה תוכן ולראות אם היא עומדת במבחן המציאות. האם נכס בשווי x יוכל להיות מושכר בשכירות y שתחזיר את כל העלות שלו? (אם אני מבין נכון אתם מדברים על לרכוש דירה במאה אחוז מימון). הניחוש שלי הוא שאין חיה כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 19:36
וגם אם יהיה תזרים מזומנים שלילי של כמה מאות שקלים בחודש - הרי בסופו של דבר ארוויח.

אני מתסכל על זה בצורה הבאה:

לא עושה כלום - לא קורה כלום

קונה נכס במאה אחוז מימון דירה - מוציא 200 שקל בחודש, חוסך 2500 (המספריים סתם דוגמאות, ובהנחה של תזרים שלילי)
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 19:49
איך אתה מכניס 18 נטו בחודש, בתור זוג ללא ילדים, וחוסך רק 3? ועוד רוצה במצב הזה לקחת הלוואות
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 20:32
אנחנו חוסכים שלוש בחודשיים הכי קשיי, יש חודשיים שמגיעים ל-7..

אני אולי מפספס משהו, אבל אנחנו חוסכים 3 כל חודש (במינימום), בנוסף לזה יהיה החזר של הנכס עצמו, בחודשיים שלא, יש את את החסכון - כך שיש לי מקדם בטחון. בנוסף, כל זה לפני הכנסה נוספת מהנכס בחול (שהחל להניב החודש).

אתה מרגיש שאני ממנף את עצמי לדעת? אני מרגיש שזה מינוף די בטוח.

לכן פתחתי את הפוסט, אשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 20:36
חיים על הקצה
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 20:40
הייתי קורה לזה בעיקר חיים :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 22:27
כל אחד ואיך שבא לו לחיות את החיים על פי היכולות שלו