⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בעסק קיים

🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 08:32
היי, אז לאחרונה הציעו לי להשקיע בעסק ובעצם לקנות אחוז מהמניות(ובעצם ככה להיות שותף בעסק)

אני יודע שזה כרוך בסיכון עצום, אבל השאלה שלי היא, באילו דרכים אני יכול להרוויח מהעסק? מכיוון שזאת לא חברת הייטק, הסיכוי שהיא תימכר נמוך, ולכן הדרך היחידה שאני רואה, זה דיבידנדים מהרווחים, שזה ממוסה 25%

האם יש דרכים אחרות שאתם מכירים?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 08:34
למשוך משכורת או דמי ניהול.

30%
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 08:35
מה זאת אומרת דמי ניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 08:39
אם אתה קונה חלק בעסק במחיר x, בעתיד אולי תוכל למכור אותו בx+1
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 08:40
החברה משלמת לך כסף בעבור ניהול ו/או יעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 08:44
אם הם ישלמו לי במסגרת משכורת(תמורת ניהול או יעוץ), אני אצטרך לעשות תיאום מס, ואני גם ככה במדרגה גבוהה, אז הרוב ילך למס הכנסה ..
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 08:49
מס אתה תשלם בכל מקרה, דמי ניהול יורדים מהברוטו של החברה, דיבידנד יורד מהנטו של החברה.

לגבי התיאום מס יתכן ותאלץ בכל מקרה, לא בטוח שמנכים מס במכור בדיבידנד מחברה פרטית וגם אם כן יתכן ותאלץ להגיש דו"ח, איני בקיא בחובות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 12:35
אתה לא תהיה שותף בעסק. תהיה לך בעלות בחלק מהעסק.

מה הסיכון שאתה רואה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 12:45
מה הבדל בין שותף לבין בעלות בעסק? קבלת ההחלטות? פחות מעניין אותי

הסיכון הכי גרוע שאני רואה זה שעוד חצי שנה שנה( יכול להיות גם לפני) העסק יהיה לא רווחי, ונצטרך לסגור אותו( ואז בעצם הכסף הלך לפח)
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 12:56
בשותפות אתה אחראי באופן אישי על כל חובות השותפות.

אתה מבין את המהות העסקית של החברה? אתה יודע לקרוא דוחות? אתה מכיר את שאר בעלי המניות? למה בכלל הציעו לך לקנות מניות בחברה? מניות של מי אתה קונה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 13:14
אני כל פעם נדהם מההזדמנויות שנופלות לאנשים על הברכיים

בכל מקרה, השאלה צריכה להיות

האם הכסף שאתה משקיע הוא כסף ש"אתה יכול בלי"

או שזה כסף שאתה חייב "מתישהו"

האם ידוע לך מי הלקוחות של העסק? מה המוצרים של העסק?

האם יש לך מספר כלשהו שאתה "צופה" אותו ברווח? האם זה אפשרי?

יש לך הרבה שאלות אבל לא לנו התשובות, תבקש מהשותפים הפוטנציאלים שלך את התוכנית העיסקית

המעט שאתה יכול לעשות זה להתמצא במטרת הכסף שאתה משקיע ואיך הוא עומד להתפזר במערכת

צריך לדווח תוך 30 ימים מהחלוקה או משהו בסגנון

(מי שקיבל אותו)
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 14:37
לא הבנתי למה החלטתם שאני לא יודע למה אני נכנס, אני יודע בדיוק מה העסק ומי הלקוחות שלו, מה התוכנית העסקית שלו וכמה רווח העסק עושה בחודש היום. לא שאלתי אם להשקיע או לא.

שאלתי על הדרכים בהם אני יכול "למשוך" את הכסף, או לממש את הרווח שלי בצורה הכי אופטימלית.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 15:29
אם אתה עובד במקום אחר אז בעצם נכנסת כשותף שקט שרק נותן את הכסף ומקבל תשואה על זה. רק כמה הערות לעניין:

1. תקרא קצת על המונח שותף מוגבל/שותפות מוגבלת. יתכן וזה הסוג שיתאים לך כאן כי תהיה מוגבל בהחזר חובות של העסק רק לגובה סכום ההשקעה שלך.

2. צריך להיות לך הרבה אמון בשותפים האחרים כי מעצם אי היותך פעיל, ניתן לייצר לך תמונת מצב של רווחים מאד נמוכים לחלוקה.

3. בהמשך לסעיף 2, שים לב שגם אם יש הכנסות מאד יפות - אפשר בקלות להישאר עם מעט רווחים בסוף כאשר האחרים מושכים משכורות גבוהות או הוצאות מפנקות אחרות (רכב מפואר וזללן?). מעבר לזה, כדאי לבדוק את מצב החובות של העסק ואם יש הוצאות חריגות במימון.

4. בסך הכל אין בעיה עם תשלום מס בגין דיבידנדים, כמו שאין בעיה לשלם מס רווח הון או מס רכישה. זה חלק ממנגנון יצירת רווחים בהשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 16:17
כי שאלת שאלה כה בסיסית שגם בעל עסק עם חצי שנת ניסיון/משקיע עם ידע ויכולת מינמליים בתחום, אמור לדעת אותה
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 16:37
ברור שאין בעיה לשלם מיסים, אני שואל מה הדרך הכי טובה, או הדרך עם המיסים הכי נמוכים
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 17:01
אני מציע לך לזכור את משפט המפתח:

"שכיר חי מהכנסות

עצמאי(גם בעל מניות לצורך זה) חי מהוצאות"

וכל המוסיף גורע
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 17:50
את זה הוספת רק עכשיו, בסדר

כתבת "באיזה דרכים אני יכול להרוויח מעסק"

אז כתבו לך

לגביי מיסוי, זה עולם אחר לחלוטין

בכל מקרה, אל תצפה לתכנון שבו אתה תשלם פחות, ברוב המקרים אם יש לך כבר הכנסה, אז המיסוי יהיה "דומה", רק במקרים שבו תדחה את המס אולי תוכל להמנע ממנו אבל המשמעות תהיה שלא תוכל למשוך שקל אם זה לא ממשכורת\דיבידנד
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 18:04
יכול להיות 20% אם מוכר לחוק עידוד.. ואל תשכח מס יסף!
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 18:16
משפט לפנתאון.