⬅ חזרה לאינדקס

להתפתח מקצועית בגיל 45

🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 10:38
התייעצות עבור מכרה:

כיום היא בת 45, עבדה 20 שנה במקום ציבורי אך לא תחת הסכמים של המגזר הציבורי

לאחרונה עזבה את המקום. שימשה בתפקיד ככלכלנית ומשכורתה ברוטו הייתה 8.5K - היא מעולם לא הייתה מרוצה מהשכר אך נשארה בגלל הנוחות.

כעת נוצרה לה הזדמנות להחליף תחום או להתעסק במשהו אחר כך שתרוויח יותר.

נראה כי הסבה להייטק היא די מאוחרת בגילה.

מה אתם ממליצים לה לעשות ?

מדובר בבחורה אנליטית, טובה במספרים והתעסקות עם תקציבים יחד עם זאת אין לה ייחוד על פני מאות רבות של כלכלנים בוגרי אוניברסיטה המשתחררים לשוק מדי שנה. היא אדם שאוהב לעבוד מול מחשב ופחות מול אנשים - איך לדעתכם היא תוכל להמציא את עצמה מחדש ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 10:46
עובדת איתי אישה בת 45 בערך שעבדה בצבא ככלכלנית/תפ"י/מנהלת תקציבים.

השתחררה לפני שנה וחצי ומאז היא עובדת בפרוייקט אצלנו כמנהלת פרוייקטים PMO.

היא לא מנהלת אנשים או את הפרוייקט אלא את הכספים ואת לוחות הזמנים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 10:47
קידום אתרים, בניית אתרים, עריכת וידאו, צילום סטילס, הכנת מצגות, עיצוב גרפי, הנהלת חשבונות, ייעוץ כלכלי לעסקים מתחילים/קטנים
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 10:55
אילו לא התחומים שלה . לא תואם את הכישורים שלה למעט היעוץ כלכלי לעסקים

מה גם שהרווחיות במקצועות כאלו יחסית נמוכה .
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 10:58
חשבתי יש עניין

לכן מה שרשמתי לעיל.

יחסית ל8K שעשתה עד היום או יחסית למתכנתים שמסתובבים כאן?

משער שהנך שועל קרבות ותיק ואתה בטח יודע שבכל מקצוע יש ספקטרום שלם של רווחיות...
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 11:21
גם כשיש הזדמנות לבחור במקצוע אחר רצוי למשהו 'במשפחה' ולא הסבה קיצונית.

אני לא אומר שלא ניתן להסב לעיצוב אתרים אבל זה משהו שלומדים בזמן שעובדים כדי להכין את הקרקע.

צילום סטיל - איכותי עד סביר, לפחות חצי שנה עד שנה של קורסים שונים + כמה K שקלים על ציוד צילום שווה ערך לבערך 4-3 חודשי משכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 11:23
+1
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 11:49
מסכים עם זה ולכן אני חושב שכל מה שקשור בצילום/אמנות/בניה וקידום אתרים רחוק ממנה שנות אור משום שהיא בנאדם שהתעסק עם כספים ומספרים רב חייו.

היא רוצה לשדרג עצמה אבל יחד עם זאת להישאר בתחומים הקרובים לה או תחומים שמתאימים את היכולות שלה (מדויקת, אנליטית, מול מחשב) בתחום שיש בו יחסית יותר ביקוש מאשר מתואר בכלכלה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 12:23
לא הבנתי עד הסוף...

במה היא עסקה? כלכלן זה מקצוע אבל מה היה תכלס התפקיד שלה? באיזה סוג של מקום ציבורי היא עבדה (ממשלתי, מקומי, עמותה, אחר)?

מה הכוונה שלא עבדה תחת הסכמים? עבדה בחברת קבלן? אם כן- 20 שנה זה המון זמן. למה לא נכנסה לקביעות? האם עבדה חלקית?

ומה קרה עכשיו שנוצרה לה הזדמנות? למה זה לא קרה לפני 15 שנה? ומה זה אומר הזדמנות להחליף תחום? תמיד אפשר, לא צריך הזדמנות.

כלומר? יעוץ יורד מהפרק? ניהול גם? עסק עצמאי גם?

אז מה שנשאר זה לנתח דוחות במשרד או להקליד חשבוניות ולהכין מאזנים לביקורת. דורש פחות מגע אנושי. או ללמוד קורס תיכנות ולכתוב קוד?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 12:51
הייתה בסוג הסכם שלא כולל קביעות. עבדה משרה מלאה.

התשובה היא סוג של כלוב של זהב. גמישות ונוחות.

זה פחות היא. כי ניהול ועסק עצמאי דורשים יכולות חברתיות גבוהות מהממוצע.

קורס תיכנות נשמע טוב. אבל השאלה אם זה לא מאוחר מדי- עד שתסיים ללמוד ובגילה האם מעסיקים ירצו לקבל אותה ? לא בא מהייטק ולא מכיר את השוק.

אולי יש איזשהו תחום שקרוב שניתן ללמוד בקורס קצר יחסית ולהשתלב במשכורת גבוהה יותר בגילה ? או שמא היא צריכה להמשיך באותו מסלול ולחפש עבודה באיזשהו משרד או חברה ככלכלנית
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 13:48
סיפרתי כבר כמה פעמים על מכר שלי שהיה בעל ידי זהב ועסק בכל מיני מלאכות פיזיות באופן עצמאי.

בגיל 60 הוא הגיע להייטק, בלי השכלה מסודרת אבל עם המון יכולת, סקרנות ויצירתיות והוא שם כבר 15 שנה.

ברוטו 8K זה כלוב של זהב?? גמישות ונוחות אני מבינה. עכשיו רק צריך לבדוק כמה אומץ יש לה להמציא את עצמה מחדש כי אחת הבעיות הגדולות עם נוחות זה שקשה להיגמל מזה :) חוץ מזה, אדם שיוצא לדרך חדשה, ובמיוחד אם רוצה להתקדם, חייב לוותר על ההתוויות האישיות שלו (כזה אני) ולהתנסות במצבים שיאתגרו את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 18:03
אני בעל עסק עצמאי, יכול להעיד על עצמי שיש לי יכולות חברתיות נמוכות בהרבה מהממוצע :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2019 07:44
ואיך אתה מסתדר עם לקוחות / נפגש עמם ? באיזה תחום העסק שלך ? הרי צריך לשווק ולפרסם כדי להצליח.

האם לדעתכם, להתחיל שנה ראשונה במדעי המחשב באוניברסיטה בגיל 45 ולאחריה לחפש עבודה בתחום יהיה אפשרי או שמהלך כזה נידון לכישלון מראש ?

האם יש איזשהו תחום בהייטק שניתן ללמוד תוך שנה שנתיים במסגרת אוניברסיטה או קורס ולאחריו להתקבל לעבודה או לעבוד כפרילנסר מהבית בשכר שהוא מעל הממוצע ? @roneng
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2019 09:57
נשמע לי ממש מיותר בגיל הזה.

אני הייתי בודק אופציה של בוטקאמפ בחינם (תמורת עבודה בשכר נמוך אחכ) של חצי שנה לבוגרי תואר ראשון, זה הוזכר פה במלא פוסטים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2019 15:18
אין לי יותר מדי ממשק בד"כ עם הלקוחות, נותנים פרטים להצעת מחיר, בשאיפה מבצע את העבודה ושולח להם את הדו"ח. מפרסם בעזרת גוגל ואתר שהקמתי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2021 20:36
אפשר לשאול באיזה תחום ?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2021 17:23
אגרונום