⬅ חזרה לאינדקס

כמעט עבדו עלי

🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 22:18
אני מספר למיטב דש שאני סוחר קרנות מושבע ולפתע אני מקבל מייל ומרוב שמחה מילאתי טופס מעבר ואז החלטתי לקרוא שוב. נראה אם אתם עולים על הקץ'

"מסחר עצמאי - מסלול קרנות ללא עמלות

מיועד לסוחרים עצמאיים המחפשים לפעול בחשבונם באמצעות קרנות נאמנות בלבד. זהו למעשה תיק קרנות נאמנות ללא עמלות בחשבון!!

אין דמי טיפול חודשיים, אין דמי משמרת ואין עמלות קניה מכירה. החשבון מוגבל להשקעה בקרנות נאמנות בלבד, לא כולל קרנות מחקות, ובשווי תיק מינימאלי של 100,000 ש"ח."

"
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 22:21
זה דובר בפורום די הרבה :(
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 22:22
הניסוח מבלבל אבל למיטב ידיעתי ניתן לקנות קרנות מחקות, פשוט המסחר אינו בחינם
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 02:34
אבל למה הם עושים את ההגבלה הזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 04:25
קרנות מחקות פטורות מעמלת הפצה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 08:04
זו לא הגבלה. ניתן לרכוש קרנות מחקות, אבל יש עמלות מסחר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 09:46
לא הבנתי במה כמעט עבדו עליך. הכול מוסבר במייל שחור על גבי לבן.

על קניה/מכירה של מחקות יש עמלה של 0.09%. ואלה העמלות היחידות במסלול.

מה לא בסדר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 18:27
ז"א, שבגלל שאין עמלת הפצה אז הבית השקעות לא ירוויח כסף מהקרן המחקה אם נשקיע בה ולכן יש עמלה על מחקות ואילו בלא מחקות הוא ייסתפק בעמלת הפצה במקום עמלת פעולה? (רק שאני ייסגר). כמה עמלת הפצה הם מקבלים מהקרן?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 22:31
ברגע שקונים קרנות מחקות הזכאות לפטור מדמי טיפול חודשיים מתבטלת. ובמקרה שלי אין קרנות אקטיביות/מנוהלות אז הם מציעים לי את המסלול הזה כדי לדרבן מעבר לסוג הזה
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 22:34
ממה שהובהר לי טלפונית זה לא המצב. אני מקווה שהנציג שלהם לא עבד עלי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2015 15:25
שום דבר לא מתבטל. תשלם רק עמלות ק/מ על המחקות וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2015 23:57
שמעו אם ככה אז אני נפלתי על נציג שלא ידע על מה מדובר מצטער על ההטעיה.

אז מדובר על הטבה מעולה ומשמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 09:34
ואם כבר מדברים על "כמעט עבדו עליי", זה מה שאני יכול לספר אחרי פחות מחודש במיטב ( @yossik אתה תאהב את זה):

על הרכישה הראשונה של קרן הם גבו יותר עמלה ממה שהיו צריכים. כצפוי גובה העמלה בחשבון שלי היה לא נכון. ידעתי שזה מה שיקרה ובגלל זה וידאתי אחרי הקניה. שיחה אחת עם שירות לקוחות פתרה את הבעיה. גם קיבלתי החזר וגם עודכן אחוז עמלה נכון בחשבון.

עד כאן הכול "טוב".

אתמול אני נכנס לחשבון ורואה "מס לשלם" בתנועות. נראה לי מאוד מוזר, כי אני יודע בוודאות שלא מכרתי כלום. מתקשר לשירות לקוחות. מסתבר שהמערכת אוטומטית (!) גבתה ממני מס על כסף שנכנס לחשבון, למרות שהכסף הזה זה החזר(!) על טעות שלהם!!!

עכשיו בטח תגידו שהמערכת רואה כסף נכנס ולא יודעת מה המקור שלו. אז לא! בשדה "פעולות" בפירוש רשום שזו עמלה (בניגוד ל"קניה" או "משיכה" בפעולות אחרות)!

הבחור מהתמיכה אמר - אין בעיה, נבדוק ונזכה אותך. אמרתי לו - בטח תזכו, והמערכת שוב תיקח מס על הזיכוי החדש.

עם כל הטכנולוגיה וההייטק, בשנת 2015 נעשות טעויות של לפני עידן האינטרנט. זה פשוט מתסכל שצריך לעקוב אחרי החברות האלה, גם אם אין שום כוונה זדונית בטעויות האלה.

ס**ק!
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 10:48
לי הם לקחו כמעט 1000 שקל עמלה שלא היו צריכים לקחת. זה היה נראה חשוד וכששאלתי על הסכומים שכתובים לי ב"סכום" וב"עמלה" הם אמרו לי להתעלם מזה כי זה עניין פנימי (עמלה של המרת שקלים לדולרים). כאשר התעקשתי להבין איך מנגנון ההמרה עובד, אחרי שהסבירו לי וההסבר לא הסתדר עם מה שקרה בפועל, אמרו לי שאכן הייתה טעות ואזוכה. זוכיתי על מלוא הסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 11:22
גם אני זוכיתי על מלוא הסכום. אבל המערכת ראתה את הזיכוי כ"מיועד למס" וגבתה ממני אוטומטית מס 25%.

מכיוון שרק התחלתי לסחור דרכם, עליתי על זה מיד. אם הייתי קונה-מוכר, קונה-מוכר, קונה-מוכר תקופה מסוימת, כנראה שלא הייתי עולה על זה, כי זה היה מתווסף למס שמשלמים במעמד מכירה ברווח בשוטף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 11:32
אצלי זה לא קרה, מעניין מה הקטע...
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 11:51
מי אלה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 12:00
תשמע, זה מזכיר לי משהו מהעבר כשהייתי לקוח של הבינלאומי.

נתנו לי החזר על משהו (לא זוכר ולא רלוונטי) אבל גבו עמלת שורה על ההחזר :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 12:05
לכן כדאי להיות משקיע סולידי כי שום כלום לא משתנה ואם משהו כן משתנה עולים על זה מייד כי זה נראה כמו זיקוקי דינור בפורת'-אוף-ג'וליי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 14:25
היה לי CPA שמישהי מהחברה שלו התקשרה אלי לנסות למכור לי תכנון מס לשנת המס הבאה שלא הייתי מעוניין בו. בחשבונית הבאה הם חייבו אותי על רבע שעת שיחה איתה, כלומר שאני אשלם על ה sales pitch שלהם. זה היה הקש ששבר את גב הגמל והחלפתי אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 14:27
אם אני לא טועה הם מדברים על מיטב דש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 14:29
הומור נחמד, אבל אם ניקח את האמירה ברצינות, זו אחת שאני ממש לא מתחבר אליה. משמעות האמירה היא שמכיוון שבמסע להרוויח כסף (עסק או השקעה) ישנם מקומות בהם ניתן להפסיד, כדי לצמצם את הסיכוי להפסיד פשוט אעשה פחות. דומה להדבר לאמירה שמתוך הרצון לשלם פחות מסים אקטין את הרווח שלי. אני מעדיף גישה של לעשות יותר, ולהתמודד עם הבעיות הצפויות: ליישם הליך של פעם בחודש לשבת על החשבונות או העמלות, לשלם למישהו שיעשה זאת בשבילי, ללמוד מסים כמו שצריך כדי לנצל את המקסימום המותר או לשלם לרואה חשבון שיעשה זאת בשבילי וכן הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2015 16:37
יש לי את אותו סיפור בדיוק עם הבינלאומי. שם, בנוסף לעמלה שגבו ממני בטעות והורידו מס על הזיכוי, זה קורה גם באופן קבוע: משלמים עמלת ק/מ של 0.15% אלא אם עושים מעל 15 פעולות ברבעון ואז העמלה יורדת ל-0.1%. אבל על החזר העמלה הזה הם גם מורידים 25% מס.

מרגיז.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2015 16:48
הבינלאומי - אצלי זאת מילת גנאי, סיפר ארוך לי אתם וממש לא לחיוב.

זימברו אותי ועברתי לאיגוד.

תשמע, אתה משלם עמלות גבוהות מידי, תעשה חושבים.

תחפש בפורום בנק איגוד או טרייד וואן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 11:32
גם אני נכנסתי למועדון הזה, חוצפנים. היא עוד אומרת לי שזה נקרא "ייחוס הוצאות" אני אמרתי לה שאני קורא לזה "טעות בריבוע" שאתם הולכים לתקן ומהר.

המרגיז הוא שבעוד ההחזר היה בתחילת החודש, רק בסוף החודש הם הכניסו את ה"מס לשלם", אם לא הייתי יודע שיש לי מגן מס (שהפך פתאום למס לשלם), לא היה כל כך קל לעלות על זה.