⬅ חזרה לאינדקס

תחושת פספוס

🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2019 11:02
שלום לכולם,

זוגתי ואני החלטנו לרכוש דירה בשנה-שנתיים הקרובות ואי לכך הרגשנו שפרופיל הסיכון הנוכחי שלנו (100 מניות) ירד באופן משמעותי ולפני כשבועיים מכרנו את כל תיק המניות שלנו (כמליון ש״ח) והתכנית היא להחזיק מזומן בשנתיים הקרובות עד שנרכוש דירה (אולי נשים באיזה פק״ם בנק י-ם). הרגשתי טוב כי זו נראתה לי החלטה רציונלית ברוח הבלוג וכי השוק בשיאו באותה נקודת הזמן. הרווחנו יפה אך עם זאת אני מתקשה שלא להרגיש קצת חמוץ נוכח העליות של השבועיים האחרונים והידיעה שאם היינו מתמהמהים בשבועיים התיק שלנו היה בבערך פלוס 5 אחוז מהרגע בו מכרנו. ברור לי שאני גרידי ושגם אם הייתי פועל אחרת יש סיכוי טוב לתחושת הפספוס.

שאלתי למנוסים בעניין: האם הייתי צריך לפעול אחרת? כיצד אתם מתמודדים עם תחושות אלו?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2019 11:04
אני לא מתכנן לקנות בית למגורים

אבל סך הכל זה הגיוני שאם אתם רוצים לבצע רכישה גדולה עוד שנתיים, תשאירו את הכסף במקום יותר סולידי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2019 11:08
לדעתי פעלתם בצורה אידאלית. אם הכסף נועד לרכישת דירה בשנה-שנתיים הקרובות אז להשקיעו במניות זה דבר מטופש ביותר לעשות. איך היית מרגיש אם בזמן הזה השוק היה יורד ב10%? (או ב20-30-40%)

רעיון מצויין לדעתי.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2019 11:30
1. קיבלתם את ההחלטה הנכונה

2. לפדות ולא להרוויח 50,000 ₪ בשבועיים זה מבאס

זו הבעיה עם החלטות א-פריוריות, ועם זה שאי אפשר לתזמן את השוק. תנחם את עצמך שבאותה מידה זה גם היה יכול לרדת ב5%, ושזו בדיוק התנודתיות שאתה מעוניין להימנע ממנה כשיש לך מטרה מוגדרת ודד ליין קרוב לכסף
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2019 11:38
@סתםאחד, לפני זמן מה עמדתי בדילמה דומה עם נייר ערך שעלה מאד והפר את האיזון בתיק. נאמנה לחוזה האודיסיאוס שערכנו אני ובן זוגי בבניית התיק, מכרתי את הנייר כדי לאזן את התיק. קשה לי לתאר את תחושת החמיצות שמלווה מכירת נייר מרוויח! שעולה!

לאחר זמן מה הנייר הזה תיקן. למעשה, אילו לא הייתי רגישה לתנודות עקב המכירה, בחודש האחרון הוא כמעט לא זז כך שערך התיק בכללותו לא השתנה הרבה. התרגיל הזה אפשר לי להעריך את החכמה שבקביעת פרופיל סיכון והצמדות למועדי איזון קבועים.

אנחנו אמנם לא עומדים בפני קניית דירה אך יש לנו צרכים פיננסיים די כבדים שמצריכים אותנו לכסף מזומן שלא נמצא בשוק ההון אז עבור הכסף הזה אנחנו פשוט לא מתייחסים למה שקורה בשוק ההון והמלצתי לך היא דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2019 12:52
אומרים שרוטשילד בכל סיבוב היה בוכה פעמיים: פעם אחת שלא קנה הכי בזול ופעם שניה שלא מכר בשפיץ.

תיזכר בזה קצת יעזור :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2019 13:59
אני עצבני נורא שלא זכיתי בלוטו
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2019 14:14
1. פעלת נכון

2. לפי מחקרים, במקרה ההפוך (המשך החזקה וירידה של 5%), התחושה היתה גרועה יותר.

3. למי שעוקב אחרי התיק, זו בהחלט בעיה כשהתיק גדול לעומת השכר, כך שתנודות יומית או חודשיות גדולות מהשכר באותה תקופה.