⬅ חזרה לאינדקס

גמל להשקעה -מסלול מנייתי או מחקה SP500?

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2019 22:13
שלום,

חדש בפורום :) אני מעוניין לפתוח קופת גמל להשקעה כשתיק השקעות משני פאסיבי לטווח ארוך של כ30 שנה עד גיל הפרישה(כיום בן 31) או למקרה הצורך ככסף בצד ומתלבט בין שני קרנות מנייתיות:

1. אלשטולר שחם מנייתי - דמי ניהול 0.8

2. הלמן אלדובי מחכה מדד S&P500 - דמי ניהול 0.5

איזה קרן לדעתכם עדיפה?

ההתלבטות העיקרית היא בין דמי ניהול זולים משמעותית בהלמן לעומת תשואה עדיפה של אלטשולר של כ7-8% לפי היסטוריה ב3 השנים האחרונות.. האם לטווח כזה ארוך כדאי יותר להסתכל על דמי הניהול?

אשמח לקבל גם חוות דעת על הלמן אלדובי כבית השקעות, את אלטשולר אני מכיר טוב ,רוב המכשירים הפיננסים שלי מנוהלים דרכם.

יש לי כבר תיק השקעות ראשי במסלול יותר סולידי לכן חשבתי על מסלול פאסיבי של 'שגר ושכח' כמו גמל להשקעה בפקדה חודשית של כמה אלפים בודדים.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2019 22:23
ראיה לעתיד, ניתן לשליטה

קרה בעבר, לא ניתן לשליטה.

אגב אתה בטוח? ממה שאני זוכר הסנופי לקח כל קופת גמל ב3-5 שנים האחרונות לפי גמל נט.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2019 22:50
כעת עם קופ"ג/קרן השתלמות בהלמן. לפני כן הייתי באינטרגמל+ילין לפידות.

במכשירים הנ"ל לא מבין מה ההבדל בין בית השקעות X לשני, כולם ידעו להתחנף כשרציתי לנייד ולתקוע לי דמי ניהול גבוהים בהתחלה.

מלבד זה לא היה לי שום תקשורת לטוב/לרע מולם.

לא רלוונטי.

מברוק.

תצליח.

* יש פה כמה שרשורים על קופ"ג להשקעה-פויה או ברכה. תן הצצה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2019 22:52
המוצר לא קיים המון זמן אבל בהשוואה בקופ"ג רגילה בגמל נט מנוב' 2014 עד אוקטובר 2019 אלטשולר "מנצחים" את המדד לא בהרבה.

אין מסלול s&p שקלי שאיתו ניתן להשוות לטווחים ארוכים יותר. בחתכי זמן שונים יהיו תוצאות שונות. בשנת 2017 ומתחילת השנה הנוכחית רוב המסלולים המנוהלים השיגו יותר. להיחלשות הדולר הייתה השפעה על כך.

באופן אישי אני בתיק הכולל משלב גם וגם וגם. דמ"נ הם פונקציה חשובה. בהפקדה חודשית לפחות בהתחלה לא יהיו פערים מטורפים אבל ב LONG RUN יש לזה השפעה.

ברוך הבא , יש לך לא מעט מידע בבלוג ובפורום. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2019 08:11
אני מבין שעוד לא פתחת קופת גמל להשקעה?

במקרה כזה אני חושב שכדאי שתקרא עוד לגבי המוצר בפורום ותראה אם הוא מתאים לך (כל החסרונות בהשוואה לכל היתרונות).

ברמה האישית כשהתחלתי להשקיע שמתי כסף בקופת גמל להשקעה ואחרי חודש התחרטתי והוצאתי אותו (עם רווח).

בעיקר כי ההבדל התפעולי בין לעשות העברה של כסף לתיק השקעות והעברה של כסף לקופת גמל להשקעה היא די שקולה מבחינת מאמץ אז נראה לי מיותר לשלם דמי ניהול על קרן שמחקה את s&p 500 (יתרונות המיסוי זה למי שרוצה לאזן דרך קופת גמל להשקעה, שזה נראה לי לא רלוונטי ולמי שחושב שהפטור ממס רווח הון בעתיד הרחוק ישתלם למרות דמי הניהול).

אבל יכול להיות שלך המוצר יתאים יותר.