⬅ חזרה לאינדקס

חשיבות של מכירה ושינוי התיק

🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2019 02:59
היי, כרגע בבעלותי תיק השקעות שברובו מתבסס על קרנות סל, חלקם מצליחות יותר וחלקם פחות, השאלה שלי היא האם ב"תכלס" ארוויח משהו במכירה ושינוי הרכב התיק שכן הבנתי שבמעמד מכירת המניות מוטל עליי מס, מבחינתי להשאיר את הכסף שם ושימשיך לצבור ולעלות אבל חלק בי מרגיש כאילו זה במצב יותר מידי פסיבי ושהכסף הוא אותו כסף מכיוון וכמות המניות אינה משתנה, מרגיש כמעין לוחמה פסיכולוגית, אשמח לייעוץ בנושא של שינוי ההרכב ומהי הכדאיות במידה ויש במכירה וקנייה חוזרת של מניות, בנוסף לאנשים המבינים בנושא מניות מסוג DRiP אשמח להסבר כללי על התחום ומספר חברות כדוגמה.

תודה רבה ויום וטב
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2019 06:17
מה יש לך בתיק ולמה בחרת בניירות הללו?

ממה נובע הרצון לשינוי?

אם מחיר המניות לא משתנה אז הכסף הוא אותו כסף. מנסיון שלי ותיעוד של 150 שנה, ערכם הממוצע של המניות עולה עם הזמן, ולכן הכסף הוא לא אותו כסף.

בכל מקרה אם אתה לא צופה שערך המניות יעלה, למה להשקיע בהם מלכתחילה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2019 08:38
אתה יודע לחשב את זה?

זו שאלה של חישוב מתמטי עם מספרים על פי מצבך והגעה לתוצאה מספרית. לא ניתן לענות על סמך תיאור מילולי כללי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2019 14:21
בקריאה חוזרת אני רואה שלא הייתי כלכך מובן, איני יודע לחשב מס ולכן שאלתי את השאלה הזו על מנת להגיע לתשובה של האם ישנה כדאיות כלכלית בדבר.

אני צופה שהם יעלו, ברובם מושקעים בקרנות מחקות מדד, וכולם בעליות, אבל על מנת למתן סיכונים אני חושב למשוך חלק מן הרווחים שכן המדד שמחקה את נסדאק הניב לי תשואה של 20 אחוז השנה ואני מרגיש די סקפטי לגבי העליה הזו מסיבה כלשהי
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2019 14:36
תראה, יש שתי אפשרויות:

1.אתה יודע טוב מאוד מה אתה עושה.

כלומר, אתה יודע לחזות מתי המניות יעלו ומתי ירדו, יודע להבדיל בין עלייה שמשקפת שינוי כלכלי לבין עלייה "חשודה" שתתהפך במהרה וכו'.

במקרה כזה לא הגיוני להתייעץ עם זרים אקראיים, בטח לא בפורום כזה שבו רוב האנשים מודים בפה מלא שאין להם מושג מה השוק יעשה או מתי.

2. כמו רובנו, אין לך מושג.

במקרה כזה, הגישה הגורפת פה בפורום היא שאתה צריך להחליט על אחוז מניות שאתה מרגיש נוח איתו, לפזר את התיק המנייתי ככל האפשר, ובמיוחד - לא לעשות שום שינויים בתיק שלך כתוצאה משינויים בשוק, אלא לשמור על ההרכב שקבעת מראש באש ובמים. כי בשביל לעשות שינויים נכונים צריך לדעת משהו, בניגוד להנחת סעיף 2 שאנחנו לא יודעים כלום.