⬅ חזרה לאינדקס

אשמח לקבל דעה לגבי פיזור בתי השקעות על אותו מדד

🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 11:44
שלום לכולם,

אני מעוניין כי החשיפה בתיק המניות שלי תהא 100% מניות בדומה ל etf vt של ונגרד בה אני מחזיק היום.

תיק ההשקעות שלי מכיל רק VT ואני מעוניין שלא כל הכסף יושקע בתעודה אחת ע"מ לפזר את הסיכונים.

אם אני מעוניין ליצור חשיפה גלובאלית בעלויות נמוכות מה אתם חושבים על שילוב של הקרנות itot ו ixus

של אי שרס (בנוסף ל VT כדי להקטין סיכון מנפיק...) האם מישהו מכם מכיר אותן? מה דעתכם עליהן והאם שילובם מהווה חלופה ראויה לvt ויכול להוות תחליף לרכישת יחידות נוספות של VT

מאוד קשה לקרוא את התשקיף ולהבין את כל האותיות הקטנות ולכן אודה לשמוע דעתכם.

אני מעוניין ליצור חשיפה לכל העולם באופן דומה לVT מה ההבדל והשוני בין שילוב תעודות אלו -ixus+itot- של איי שרס לעומת החזקה בVT לבדה?

אשמח לדעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 14:01
לאיזה סיכונים ספציפיים אתה מתייחס? כי כמות התעודות בפני עצמה היא לא באמת רלוונטית.

בהתחלה חשבתי שאתה מדבר על סיכון מנפיק ("מה יקרה אם ואנגארד קורסים ואיתם התעודה הבודדה שלי?"), אבל 2 התעודות בחלופה שלך הן של אותו המנפיק (פשוט מנפיק אחר), אז כנראה שלא לזה הכוונה.

ובלי קשר לסיכונים, אם אתה רוצה לפצל את VT ל2 תעודות שעושות בגדול את אותו הדבר, למה לא פשוט VTI+VXUS?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 14:41
החשש הוא אכן מסיכון מנפיק, אני מאוד סומך על ואנגרד אבל לעולם לא ניתן לדעת. כוונתי הייתה שכרגע אני מחזיק ב VT ואני מעוניין לקנות את כל השוק בסכום כסף נוסף, אני מעוניין לרכוש יחידות של -ixus+itot- במקום יחידות נוספות של VT במידה וארכוש יחידות של קרנות הסל VTI+VXUS אגדיל את החשיפה שלי לוואנגרד כי אני מחזיק ב VT ולא אהיה מוגן מפני סיכון מנפיק....

מה דעתך ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 14:44
שאין סיכון מנפיק בקרנות סל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 14:49
אני באמת לא בטוח במה שאני אומר ולכן אנסח זאת כשאלה, אם יש מעילה או קטסטרופה אחרת, אני לא בטוח ואני לא יודע אם אין בכלל סיכון בקרן סל, למשל אם קורה משהו אצל הנאמן..? האם הכסף בטוח ב100% ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 18:27
הוא מגובה בנכסים
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 18:32
מיותר, צריך רק להבין כמה מה401K של האמריקאים מושקע בקרנות של ואנגרד כדי לדעת שאין סיכוי שיקרה משהו
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 19:03
יש לך נתונים?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 19:07
בכלל? בשום מצב? להפסד חלקי?

האם, בהשראתו של הנביא דונלד רמספלד והגותו על "הדברים שאנחנו יודעים שאנחנו לא יודעים" לא יהיה נכון יותר להגיד שיש סיכון נמוך מאוד?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 19:21
סיכון נמוך למה? נניח ואנגארד קורסת? היא לא הבטיחה לי דבר, בסך הכל היא יצרה עבורי מכשיר/ים שמחזיקים מניות.

המניות הללו קיימים ללא קשר לחוסנה של ואנגארד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 19:38
לא מצורת ההתאגדות הנ"ל

קטסטרופות אחרות שלא קשורות לצורת ההתאגדות הנ"ל, שמורות לעתיד הלא ידוע
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 20:39
לא, גם ניסיתי לחפש (לא יותר מידי) ולא מצאתי. אבל מקריאה בפורומים אמריקאים המספרים גדולים
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 20:46
מעניין אם מידע על הפיזור העולמי של משקיעי וונגארד קיים איפשהו (פומבית)

ומה מחזיקות קרנות הפנסיה הגדולות בארה"ב
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 15:07
תודה על כל התגובות, אבל אודה אם מישהו יוכל להתייחס ספציפית לשילוב שתי תעודות הסל -ixus+itot-
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 16:20
אם בלקרוק מתפרקים, אתה תקבל את הנכסים או את השווי הנכסים לאחר שהנאמן יעבור על כל המסמכים ויעביר את הנכסים לכל הבעלים שלהם (עלול לקחת כמה חודשים טובים).

בכל מקרה אין סיכון שהם יעלמו לך?

לא הבנתי למה אתה חושב ששילוב שתי ניירות מהווה יותר בעיה מנייר אחד באותה חברה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 20:44
אני חושב שפספסת את כוונת פותש.

הוא רוצה להחזיק את VT של ואנגרד, ובנוסף "מקביל VT" של חברה אחרת. זאת כדי למנוע סיכוני מנפיק שונים שאולי לא חשבנו עליהם (כלומר לפצל אחזקה בין ונגארד לבין עוד חברה).

השאלה היא האם השילוב של itot+ixus מקביל ל VT
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2019 15:10
בדיוק לזה התכוונתי, אשמח מאוד לקרוא את דעתכם...