⬅ חזרה לאינדקס

פיצויי פיטורין - יש חסרון בקבלה חודשית?

🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 20:10
אני מתחיל מקום עבודה חדש וראיתי שעבור רכיב הפיטורין יש 2 אפשרויות(לא מצאתי פוסט בנושא):

אפשרות א' - קבלת 6 אחוז ובפיטורין קבלת כספי הפיטורין (לא בטוח לאן..)

אפשרות ב' - קבלת כספי הפיטורין כל חודש לחסכון הפנסיוני, שהם 8 ושליש אחוז במקום 6 אחוז.

השאלה היא מתי אם בכלל אפשרות א' עדיפה?

הרי באפשרות ב' בכל חודש אני מתחיל לצבור תשואות ואילו באופציה א' נראה לי שאני לא מקבל תשואות כלל..
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 20:21
זאת אומרת שכל חודש יופרש לך 6% מהשכר של אותו החודש ובפיטורים (אם יהיו) המעסיק ישלם לך 8.33% מהמשכורת האחרונה כפול כל שנות העבודה

פחות מה שהופקד במסגרת השנים (ה 6% הללו)

באפשרות ב' שזאת כנראה חתימה על סעיף 14

מה שיאלץ את המעסיק להפריש מראש 8.33% מהמשכורת שלך עבור הפיצויים ולא משנה כמה כסף יהיה שם בסיום העבודה הוא יהיה שלך

ההבדל המשמעותי הוא שאם צפויה עליית שכר משמעותית לאורך השנים, בחתימה על סעיף 14 אתה תקבל על השנה הראשונה פחות מהשנה האחרונה בפועל

באפשרות הראשונה, שינוי שכר (או השכר האחרון) יהיה המדד לחישוב כל הפיצויים לפי 8.33% של המשכורת האחרונה גם אם לפני 5 שנים (לדוגמא) קיבלת הרבה פחות

חפש בפורום "סעיף 14"

אגב, בשני המקרים הכסף מופקד לקרן פנסיה או קופגת גמל (לפי רצונך), רק שבאפשרות הראשונה הכסף "טכנית" שייך למעסיק לכן הוא יכול להחליט על איזה מסלול שהוא ישמר, או שיאלץ לאשר לך שינוי מסלולים על הסכום הזה במידה ותחליט על הקצאה "פחות שמרנית"
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 20:25
תודה רבה!

אם הבנתי נכון, זה אומר שגם באפשרות א' הכסף צובר תשואות בכל חודש, פשוט אצל המעסיק ולא אצלי?

מה לגבי דמי ניהול שאצלי הם ידועים, כיצד אדע כמה אני משלם כשהכסף אצל המעסיק?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 20:33
טכנית, שניהם אצל קרן הפנסיה \קופת גמל, רק יש לך יותר "שליטה" במקרה השני

רק שיהיה ברור, פיצויים עוברים לבעלות מלאה בסיום ההעסקה ולא דקה לפני

המקרה הראשונה הרווחים או ההפסדים נחשבים לצרכי גובה ההשלמה, לכן המטרה (של המעסיק) היא לא לאבד את הכסף ולהשלים יותר

במקרה השני, עלייה הדרגתית של המשכורת עלולה להשאיר אותך עם הרבה פחות כסף בסוף ההליך, ללא קשר לרווחי הקופה

נניח שהתחלת לעבוד בשכר של 8K בשנה הראשונה

לאחר 5 שנים השכר שלך 14 אלף

אז בכל שנה בעבר הופרש לך 8.33 מאותה השנה, סכומים שונים

במקרה הראשון וללא חתימה על סעיף 14, אתה תקבל על 5 שנים 8.33% מהמשכורת האחרונה (14K) משמע אין התחשבות במשכורות בתחילת ההעסקה
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 20:33
דמי הניהול הוא עניין שלך ושל הקופה שלך

המעסיק מחוייב להעביר את כספך לאן שתחפוץ

את הפרטים הללו תצטרך לדאוג לסגור לבד במידה ואין איזה הסדר מיטיב דרך המעסיק שלך
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 20:38
אצלנו יש הסדר לא מיטיב, התמקחתי בקלות על דמי ניהול טובים יותר משהציע לי הסוכן :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 20:41
מממ אז גם באופציה א' הכסף בקופה שלי, בדמי ניהול של הקופה ובמסלול ההשקעה שלי אבל ההבדל שהוא צבוע בבעלות המעסיק וצריך להיות משוחרר בסוף העבודה?

אם זה הסיפור ואין חשש לשחרור הכסף נשמע לכאורה שאופציה א' היא תמיד העדיפה.

או שיש משהו/קאצ' שאני מפספס פה
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 20:48
תוכל לדעת בדיעבד

אבל בפועל, מגיעים לך פיצויים רק אם אתה מפוטר

לכן באפשרות הראשונה תקבל רק מה שהופרש , אלא אם אתה מייעד את הכספים לקיצבה (משמע לא ניתן למשוך אותם לפני)

וגם לא תקבל מעבר למה שכבר הופרש, משמע לא יושלם לך ל 2.33% על המשכורת האחרונה כפול כל השנים

באפשרות השניה, כל מה שהופרש שלך, ולכן למעסיק בכל מקרה אין צורך לדעת אם התפטרת או אם פוטרת

חשוב שתקרא מה כתבו לפניך בפורום, כל אחד ושיקוליו

בנוסף יש עוד כמה דברים שבטוח לא ציינתי בהדגשה מספיק
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 23:50
אפשרות א' עדיפה רק אם (שני התנאים ביחד):

1. יפטרו אותך (כמו שכתב @קפה שחור - אם אתה מתפטר לא תקבל שום השלמה).

2. השכר שלך יעלה במשך השנים יותר מהרווחים שקרן הפנסיה תצבור.

אגב, כנראה אתה לא מבין את אפשרות א' נכון.

גם אם מפרישים לך 6%, כנראה יחול סעיף 14 על 6% האלו, מה שאומר שהתשואות יהיו שלך, אבל במקרה שהשכר שלך עולה יותר מהרווחים, לא ישלימו לך על 6% האלו, אלא רק ישלמו לך את ה-2.33% הנותרים לפי המשכורת האחרונה.