⬅ חזרה לאינדקס

תקוע עם מניה

🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 16:47
ביצעתי מכירה של כל האחזקות שלי באגח קוצנרני בשלב הרציף והלכתי על לימיט של המחיר הנוכחי

המניה נמכרה כשעה לאחר מכן ויום למחרת הכסף עבר לעובר ושב

אני מסתכל בתיק לראות שאכן השורה של האגח נעלמה ולהפתעתי היא עדיין שם, עם ערך של 0.43 ש"ח.

כעת כשאני מנסה למכור בכל שלב מסחר (רציף\פתיחה\סגירה וכו') אני מקבל הערה שהסכום קטן מדי.

אני יודע שזה עניין קוסמטי גרידא מאחר וזה רק עוד שורה במסך שמתאר את התיק אבל עם זאת אני לא מבין למה:

א. זה לא מכר את הכל והשאיר לי 43 אגורות באגח

ב. איך אני אמור להיפטר מזה עכשיו

עזרתכם - האם זה קרה לכם ואם כן מה עושים
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 18:39
קרה לי מקרה שבו רציתי למכור מניות במחיר מסויים ולבסוף נמכרה חלק מהכמות. הכמות שנשארה הייתה נמוכה לשלב הרציף והייתי צריך לחכות לשלב הסגירה כדי למכור את השאר למרות שזה היה בסטטוס "בוצע חלקית" (לפי דעתי זה באג שאף אחד לא יתקן). בשלב הפתיחה/סגירה אתה אמור להיות מסוגל לשים כל מספר מניות שהוא והמערכת תקבל את זה. כמה יחידות אתה רואה על האג"ח הזה בסכום של 0.43 אגורות?

ניסית לדבר עם בית ההשקעות שאיתו אתה עובד?
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 19:18
יכול להיות שמכרת אגח שכבר עבר פדיון חלקי? אז יש לך שבר אגח שלא תוכל למכור
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 08:51
@עמוסס אני דיברתי עם הבנק דרכו אני מושקע ועוד לא חזרו אלי

הכמות יחידות שאני רואה על האגח זה 0.34 יח' שמייצגות 0.43 ש"ח ערך.

@איליה כנראה שזה המקרה ויש לי פדיון חלקי מאוד, עם זאת אני בטוח שאני ממש לא הראשון והאחרון שנתקע עם שבר אגח בעל כורחו אז חייב להיות פתרון
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 09:00
לי יצא להיתקע עם שברי מניות בעבר, דיברתי עם בית ההשקעות והם "העלימו" לי את זה מהחשבון (אני לא ממש זוכר אם קיבלתי את הערך הכספי או לא, בכל מקרה זה היה גרושים).

אם יש שבר מניה בערך גבוה (מניה > 100 ש"ח אני חושב), הבורסה עורכת מסחר בשברי מניה בסוף כל דצמבר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 09:57
@איליה מה זה שבר מניה או אג"ח? איך מגיעים למצב שיש למישהו שבר אם בשום שלב אי אפשר לקנות או למכור שבר? ואיך זה קשור לפדיון חלקי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 10:38
דיברתי עם הבנק, הם זיכו אותי וצרפו את זה לאיזה מחסן שברירים , זה לקח חודש , כנראה שאם לא הייתי מדבר עם הבנק זה לא היה קורה
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 10:51
@מרק עוגיות יש פדיון חלקי של אגח (זה מתואר בתשקיף של האגח, באיזה תאריכים נפרעים קופונים, חלק מהקרן וכו').

אם יש לך 100 יחידות אגח ונפרע 33% מהקרן - ישארו לך 67 יחידות שלמות.

אם יש לך 101 יחידות אגח ונפרע 33% - ישארו לך 67.67 יחידות.

לגבי מניות, אני חושב שמדובר במקרים של שינוי במניה - חלוקה/איחוד וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 11:26
כן - מוחקים אותו מהתיק (לא שמעתי על אפשרות זיכוי, מצד שני זה פחות משקל במקרה של אגח אז זה לא כזה נורא) או מחכים לפידיון מלא
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 12:04
ואני תקוע עם 4.5$ שקיבלתי מהפרשים מהמיזוג של אורמת ואורמת טכנולוגיות.

מה אני אמור לעשות? להמיר לשקלים, אשלם 7 שקל עמלה :(

לפחות איגוד לא מחייב אותי "דמי ניהול חשבון מטח" :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 19:06
לי היו שברי מניה לכמה חודשים. לא ממש התייחסתי לזה עד שבית ההשקעות פשוט מכר אותם וזיכה אותי בכמה עשרות אגורות. אפשר פשוט לחכות ולתת לזה לקרות...