⬅ חזרה לאינדקס

משקל נושאי מיסוי ורגולציה בתיקים

🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2019 23:10
אני משוטט כבר מס' חודשים בפורום ומבין שמרבית המשקיעים פה נותנים משקל רב לנושאי המיסוי והרגולציה (חוקי ירושה וכד') למינהם בקביעת התיקים ארוכי הטווח שלהם, כך שהם משפיעים על אילו כלים הם רוכשים, באיזה מדינה הם משקיעים את כספם, איזה קרנות להעדיף וכו'. בנוסף אני מבין שהתכנון נעשה לתקופה ארוכה מאוד של 20 שנה קדימה ברוב המקרים.

משהו לא מסתדר לי - ותקנו אותי אם זאת שאלה טיפשית וכבר דנו בה בעבר - כיצד ניתן להתייחס לנושא רגולציה ומיסוי כגורם קבוע שלא ישתנה ב20 שנה הקרובות? מישהו בדק את נושא השינויים ברגולציה ומיסוי לאורך הזמן באותו אופן שמנתחים 50 שנה אחורה ביצועי תיקים ומדדים כאלה ואחרים? האם זהו לא סיכון שצריך לקחת בתכנון התיק - או גורם שיכול "לנטרל" העדפה של פלפטורמת השקעות או אפיק השקעה כזה או אחר (קרנות איריות צוברות למשל) לאורך זמן?
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2019 23:29
לא ניתן לדעת מה יהיה בעתיד אבל כן ניתן לדעת מה המצב כיום, עדיף לקחת החלטות מושכלות לפי המידע שאנו יודעים, לא? אם אתה צופה שינוי כזה או אחר בעתיד אז בהחלט עדיף לקבל החלטות היום בהתאם, אני חושב שלרוב האנשים אין את היכולת הזו אבל אין ספק שאתה צודק, רגולציה ומיסוי משתנים כל הזמן ומשנים גם את התשואות והאלטרנטיבות השונות לפיכך בהחלט עדיף להיות עם יד על הדופק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2019 00:12
זה אולי הרושם שנוצר, אבל זה ממש לא המצב.

השיקולים האלה אומנם קיימים, אבל די בשוליים. אתה צריך לקחת בחשבון שחלק גדול מהדיונים פה מתעסקים באופטימזציות קצה, בין אנשים ש90-95% מהחומר ברור להם והם רוצים לשפר עוד טיפה את התיק.

תסתכל על זה ככה - מס ירושה במקרה גרוע יקח לך 30% מהתיק. הפרש של 0.5% בדמי ניהול יכול להגיע למעל 25% משווי התיק שלך לאורך 60 שנה. הפרש תשואה של 1% יכול להגדיל את התיק הסופי שלך ב80% אחרי תקופה דומה.

אני לא אומר שהדברים האלה לא משפיעים, אני רק אומר שהם הרבה פחות חשובים מדברים בסיסיים כמו החלטה על אלוקצייה בתיק וכו'.

אחרי שכל השאר סגור (לפחות רעייונית) אפשר להתפנות ולנסות לאפטם יותר.

ונכון מה שאמרת - הרבה מהדברים האלה מתבססים על דברים שנכונים לעכשיו ולא ברור אם הם יהיו נכונים בעתיד.

מצד שני, אם מחליטים כן להתעסק באופטימיזציה כזאת, הדרך היחידה היא להסתכל על מה שקיים עכשיו (או אולי על הצעות לשינויים שמפורסמים ויכנסו בשנים הקרובות). אין באמת דרך לדעת מה יהיו חוקים המס עוד 30-40-60 שנה.