⬅ חזרה לאינדקס

החזר מס על מימון ושאלה נוספת על תזרים והלוואות

🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 17:41
שלום לחברי הפורום הנכבדים,

חדש כאן.

אנוכי מתכנן השקעה בחו"ל (ארה"ב ככל הנראה) דרך חברות סינדיקציה ישראליות (שאוספות עד 35 אנשים עם רף כניסה של 50-100K דולר לאדם).

ורציתי לשאול בבקשה:

1. האם ניתן לקבל החזר מס הכנסה על הרווחים מהעיסקאות הללו (גם על הרווחים השוטפים הרבעוניים וכן במכירה בסוף) כנגד הוצאות הריבית של הלוואה כזאת או אחרת שלקחתי כדי להיכנס לעיסקה?

2. ובהמשך התהליך - במעמד בקשה להלוואה נוספת לכל מטרה מהבנק - האם הוא מתחשב בהכנסות ריבעוניות שוטפות שנכנסות כתוצאה מהשקעות סינדקציה בחו"ל? במילים אחרות - אם הוא רואה שכל שלושה חודשים נכנסים 10K ש"ח. זה עושה עליו רושם ואפשר להגיד לו - "הנה רואה... אני מרוויח מהשקעות בחו"ל כך וכך ולכן בנק יקר אתה יכול להיות שקט ולתת לי הלוואה נוספת לכל מטרה?"

תודה רבה,

לי-בר
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 22:40
1. אפשר לנסות וצריך להראות קשר ישיר בין ההלוואה לבין ההשקעה.

2. יתכן אבל כלל לא בטוח, הם לא אוהבים להתעסק עם השקעות בחו"ל, בטח שלא בסכומים קטנים, וגם אם כן הם יכירו בהכנסה רק בX% אחוז מההכנסה.

הריביות בכל מקרה יהיו יקרות ובספק אם תקבל יותר מ100K עד 200K ש"ח גג ללא בטחונות.

קבל כמה טיפים:

1. הבנק לא יתן לך סכומים גבוהים ללא בטחונות.

2. הבנק כן יטה לתת לך אשראי אם אתה מראה לו הרבה פעילות ומניב לו הכנסות נוספות מלבד ריבית.

3. הבנק לא יצא ממסגרת הנוחות שלו (קרי בקשות אשראי מוזרות בשביל השקעות בחו"ל) בשביל סכומים קטנים, זה לא שווה את המאמץ והזמן שלהם, לכל דרג בבנק יש את תקרת סמכות האשראי שלו, ככל שאתה עולה בדרג ככה גם דרגת ההבנה של הבנקאי עולה וכן הגמישות שלו.

4. עדיף לך לעבוד עם המחלקה העסקית.