⬅ חזרה לאינדקס

חשיבות פיזור גיאוגרפי בתוך התיק הפטור

🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2019 13:31
כרגע מטעמי נוחות וחסכון בעמלות, בתיק הפטור אני רק עם חשיפה אמריקאית, ובתיק הממוסה אני גם וגם, וביחד מנסה פחות או יותר לשמור על פרופורציה של 55/45.

האם פשוט נכון להסתכל על כלל התיקים כתיק אחד גדול והכל טוב? או שאולי לתת את הפטור רק לחשיפה מסויימת יצור הטייה בשלב מסויים?

אולי יש יתרון לחשיפה אמריקאית בפטור כיוון שאם בעוד כך וכך שנים הכלכלה האמריקאית משנה מאוד את המשקל שלה בכלכלה העולמית, אז יותר קל וזול לשנות את גודל האחזקה בה בתוך הפטור?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2019 13:51
על כל השאלות ששאלת בערך התשובה היא שזה תלוי מה חשוב לך.

אם חשוב לך להיות מושקע בצורה שעוקבת אחרי שוק המניות העולמי בדיוק אז כנראה ש״נכון״ מבחינתך יהיה לעקוב אחרי השוק הזה גם בפטור וגם בממוסה (כי ״קשה״ יהיה לך לאזן בין החשבון הפטור לחשבון הממוסה, ושניהם חלק מהתיק ההוליסטי שלך).

אם זה לא הכי חשוב לך ואתה מוכן לא לעקוב אחרי המדד העולמי בכל האפיקים (או אפילו רוצה, אם אתה למשל מאמין יותר במדד אחר, על אף שהוא פחות מפוזר), אז מה שתחליט זה בסדר כל עוד אתה יודע להסביר לעצמך למה בחרת במה שבחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 12:54
אני לא צופה שיהיה לי קשה לאזן בין החשבון הפטור לחשבון הממוסה.

אני מתלבט, מעבר ליתרון בעמלות ובנוחות, האם יש חסרון (או יתרון) אסטרטגי בכך שהתיק הפטור יהיה רק עם החשיפה האמריקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 13:05
היתרון יהיה אם השוק האמריקאי ישיג תשואה עודפת בתקופת ההשקעה שלך, החסרון יהיה אם השוק האמריקאי ישיג תשואת חסר בתקופת ההשקעה שלך.

הניחוש שלך לגבי העתיד טוב כמו שלי.