⬅ חזרה לאינדקס

עסק פטור + שכיר ומה שינהם

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 11:32
שלום רב

אני שכיר ומקבל משכורת ברוטו של סביבות 8 אלף ש"ח, ובנוסף יש לי עסק פטור עם הכנסה מאוד נמוכה של סביבות 500 ש"ח בחודש במקרה הטוב, אני מעביר שיעורים פרטיים.

האם העסק הפטור משפיע בצורה כל שהיא על השכיר, מבחינת מס הכנסה וביטוח לאומי. בעסק הפטור אני מוגד כעסק שלא עונה להגדרה ואילו מבחינת המס הכנסה אני אפילו לא מתקרב לתקרת המס.

הפחד שלי שהמס הכנסה יעלו לי את המס במשכורת של השכיר.

אני אמור לעשות תיאום מס בין השכיר לעסק הפטור?

לפני הבנתי עסק פטור הוא "יישות" בפני עצמה שחייבת במס הכנסה וביטוח לאומי על ההכנסות שלה, ושכיר זה "יישות" אחרת שחייבת במס הכנסה וביטוח לאומי משלה, ושני היישויות האלו לא משפיעות אחת על השנייה. האם הבנתי נכון?

תודה מראש

וחנוכה שמח לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 11:39
כעוסק פטור אתה מגיש דוח שנתי שבו אתה מצהיר על שתי ההכנסות שלך, מבחינת מדרגות המס ההכנסה שלך כעצמאי לא צפויה להגדיל לך את מדרגת המס כשכיר. בנוסף כעוסק פטור (בסכומים האלה) אתה פטור מתשלומי ביטוח לאומי.

מנגד, אתה יכל לקזז הוצאות מול ההכנסה שלך כעצמאי
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 11:50
לא הבנת נכון.

מס הכנסה מסכם את שתי ההכנסות שלך לצורך חישוב מדרגות המס. בשוטף הם קובעים לך מקדמות (שיתכן וקבעו לך שהם 0% מההכנסה כי אמרת להם שאתה מרוויח מעט). לאחר הגשת הדוח השנתי הם יחזירו לך כסף אם שילמת יותר מדי מקדמות, או ידרשו ממך כסף בהנחה ולא גבו ממך מספיק במהלך השנה.

לגבי ביטוח לאומי כל עוד אתה מוגדר עצמאי שאינו עונה להגדרה לא תחויב בביטוח לאומי ומס בריאות על הסכומים שתרוויח כעצמאי. כמובן גם לא תהיה מבוטח על הסכומים הללו (לעניין מילואים וכוף)(
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:28
תודה..

הבנתי... הם באמת לא ביקשו ממני מקדמות, כי הצהרתי על הכנסה מאוד נמוכה.

אז אם ככה אני גם לא צריך לעשות תיאום מס?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:35
לא. תיאום מס מיועד רק כנגד שתי עבודות כשכיר.

בגדול המקדמות של מס הכנסה צריכות להתחשב במסים שלך כשכיר ולהשלים לסך המס הכולל שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:54
אז אם ההכנסה שלי מהעסק נמוכה והם לא קבעו לי מקדמות בכלל אין לי מה לפחד שפתאום הם יגידו

שעלי לשלם מס הכנסה על חשבון העסק הפטור.

אני פשוט מפחד לגלות איזה שהוא "קנס" חבוי שיקפוץ עליי בלי ששמתי לב.

אני רוצה להתנהל בצורה הכי נקייה בלי לתת למס הכנסה איזה שהיא עילה לבקש ממני לשלם מה שאני לא אמור לשלם.

וכמובן גם הפוך אם צריך לשלם אז צריך... רק להיות מוכן לזה.

בנושא קשור...

אם אתה יודע, אני צריך לקבל החזר מס על 2019, החלפתי משרות וחושב לי מס הכנסה גבוהה ואני

צריך לקבל החזר, ככה הסביר הפקיד שומה במס הכנסה פעם שעברה שהייתי בביקור אצלם.

השאלה שלי היא האם העסק הפטור יכול לפגוע בצורה כל שהיא בהחזר שאני אמור לקבל,

שוב להבנתי אין קשר בין הדברים אבל רק רוצה להיות בטוח.

ושוב תודה ענקית על התשובות המפורטות
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 17:06
לא בהכרח. לרוב מס הכנסה שמרנים ויחייבו אותך ביתר, אבל לפעמים יש דברים שלא היו ידועים וכו'.

זה לא יהיה קנס אלא פשוט השלמה של המס שאתה חייב. מה שכן הוא יעלה לך את המקדמות לשנה הבאה.

כמו שכתוב, לוקחים את כל ההכנסות שלך מ2019, מחשבים כמה מס היית צריך לשלם וכמה לקחו בפועל דרך תלוש המשכורת ןהמקדמות.

בהחלט ההכנסות שלך כעצמאי "ינגסו" בהחזר המס בהינתן זה שהמקדמות שלך היו 0%, כי אותו איש מקצוע הניח שרק עבדת כשכיר באותו שנה.