⬅ חזרה לאינדקס

האם יש משמעות למועדי ההפקדה בקופ"ג להשקעה בהשוואה למועדי הפקדה בIB (במקרה של ירידות ושיטת DCA)?

🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2020 14:50
שלום,

נניח שאני משקיע בקופ"ג להשקעה במסלול מחקה מדד 100% בערך ויש ירידה של 20% במדד בו אני משקיע.

אני מחליט להכניס עוד כסף לקופ"ג להשקעה (כדי לקנות בזול כמו הרעיון בתיק השקעות ב IB).

מניח שבית ההשקעות עושה את הקניות שלו מתי שנוח לו ולא בהכרח שאני מפקיד כסף.

באותו עניין, אם תאריכי הפקדת הכסף שלי ורכישת הנכסים של מנהלי הקופ"ג להשקעה שונים, אז הפקדה לפי שיטת ה - DCA גם לא ממש ישימה, בהנחה שהנכסים שהם קונים כדי לחקות את המדד הם בדולרים (מניח שהקרנות שהם קונים סינטטיות).

שאלתי היא:

האם משנה מתי מפקידים בקופ"ג להשקעה בהשוואה לתיק ב IB בהתייחס לכתוב מעלה?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2020 15:36
אין הבדל.

בקופת גמל יש מושג שנקרא תאריך ערך, והחל ממנו אתה מקבל את תשואת המסלול הנבחר על ההפקדה שלך.

כלומר, ההבדל, אם קיים, לא נובע מתדירות ההפקדה אלא משיטת החישוב בקופות גמל של התשואה (שהיא לא קשורה לDCA, הפקדה חד פעמית וכו).

רק שאלה אחת, למה DCA? :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2020 15:54
אותי דוקא מעניין למה קופגל"ה :>
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2020 17:21
נראה לי אתה קצת מתבלבל בנוגע למה זה DCA. זו שיטה שנוגעת לכך שיש לך סכום כסף גדול ואתה לא מרגיש בנוח להכניס אותו בבת אחת לשוק אז אתה ממצע את הכניסה שלו לשוק בכמה הפקדות רציפות עם הפרשים ביניהם.

כשאתה מפקיד את ההפקדה החודשית שלך לתיק ההשקעות/קופגל"ה זה לא DCA זו פשוט ההשקעה החודשית שלך.

בכל מקרה עדיף להפקיד את הכסף שלך כמה שיותר מוקדם ולשכוח מזה ולא לנסות לתזמן את השוק
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 21:58
ניסיתי את ה - DCA רק כדי להתחיל ממשהו. קיבלתי את הרושם שזאת דרך טובה למזער נזקים מבחינת הפרשי המטבע לאורך השנה, בהנחה שאני משקיע בשקלים והקופה משקיעה בדולרים. בנוסף חשבתי שאפשר לתפוס ככה נפילות ולהזרים יותר כסף לאחר מכן.

יש אפשרות לברר מהו תאריך הערך?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 22:04
אני מודע לכך שקופגל"ה היא הבחירה הפחות טובה.

הרגשתי שאני חייב להשקיע במשהו, אבל שלא היה לי מספיק ידע וביטחון. במקום לאבד זמן, החלטתי ללכת על משהו שנראה לי שמצריך התעסקות פחותה מצידי ביחס לאפיקי השקעה אחרים.

בשלב הבא אני חושב ללכת על IRA בבית השקעות ישראלי לפני IB.

אני עוד לא סגור על כל עניין הגשת דוחות המס בצורה עצמאית (בהשקעה ב IB) והאמת שהייתי רוצה להתחיל את התהליך עם רו"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 22:32
לגבי DCA (מיצוע שקלי?), הייתי בטוח שמדובר גם על ניסיון להשיג ממוצע של הפרשי המטבע לאורך השנה.

בקיצור, טעיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2020 06:13
בדוח השנתי מהקופה, או באזור האישי שלך באתר שלהם.