⬅ חזרה לאינדקס

הפקדת פנסיה ופיצויים

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 12:17
היי, יש לי כמה שאלות של אנשים שאני מכיר. וגם בשבילי

א.אם המעסיק לא הפריש לפנסיה במשך שנה.

ואז עושים את החישוב ויוצא נניח 10K,

כשהוא מפקיד את הכספים בבת אחת, דמי הניהול מההפקדה חלים גם עליהם נכון?

ז"א אם יש לי 3% מההפקדה, עדיף לי לעבור לפני ההפקדה הגדולה לקרן פנסיה של 1.5% ולחסוך את זה?

ב.באותו מקרה, אם מאחדים קרן פנסיה ישנה, גם לוקחים 3% כי זאת הפקדה חדשה? או שבגלל שזה רק העברה לא יקחו מזה עמלות?

ב.בקשר לפיצויים,

מישהי עבדה שנתיים במקום עבודה, בחופשת לידה הודיעה למעסיק שהיא לא חוזרת. והתפטרה.

את הפיצויים היא קיבלה ב2 שלבים.

א.מה שהופרש לה כבר לקופה עצמה בכל התקופה.

ב.את ההשלמה של הפיצויים המעסיק הביא לה בצ'ק,

השאלה שלי היא האם היא יכולה להפקיד את הסכום הזה מהעו"ש לקופת הפיצויים כדי לשמור אותם לפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 16:27
כשאני שומע דברים מהסוג הזה אני פשוט בהלם. קודם כל לא להפריש פנסיה לעובד זאת עברה פלילית, דבר שני התשלום לפנסיה כולל גם ביטוח, זאת אומרת במשך שנה העובד לא היה מבוטח באובדן כושר עבודה, מקרה מוות (שארים) והמעסיק הסתכן בלהיות המממן של כל ההוצאות האלה, מאות אלפי שקלים או אפילו מיליוני שקלים, במקרה של אסון.

בגלל שהמעסיק לא הפריש בזמן את הפנסיה, הכספים האלה לא צברו תשואות, לכן החישוב צריך להתחשב גם בזה.

לגבי ה100 שקלים שאתה מנסה לחסוך פה בהפקדה, כן תשלם על הפקדה.

לדעתי אתה יכול להפקיד לקרן "זולה" ואז לעשות איחוד וכך לחסוך את ההפרשי ההפקדה,

ואתה לא חייב לעבור בין הפנסיות, אתה יכול להיות בכמה במקביל.

לגבי הצ'ק, לא ברור למה לעשות את זה, להפך כולם מנסים למצוא דרך להוציא את הכסף מהפיצויים ללא מס.

אפשר לעשות הפקדה חד פעמית יזומה לקרן הפנסיה, אבל לדעתי זה יכנס לחלק של התגמולים ולא לפיצויים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 19:58
עדיף לך להחליט איפה אתה רוצה להיות ולהישאר שם, ולא להתעסק בהעברות בעולם המסורבל הזה ועוד בשביל לחסוך שקל וחצי

[אילו תנאים נהדרים אני מפספס שמצדיקים קרן פנסיה עם 3% מהפקדה?]

זו לא הפקדה, זה ניוד

למיטב ידיעתי זה לא תקין, *ניתן* לקבל את הפיצויים במזומן באמצעות הליך "קבלת כספי פיצויי פיטורים במזומן מהמעסיק" - חפש בגוגל

אך העובד צריך לציין תחילה את העדפותיו בטופס 161א, והכל כמובן צריך להיות שקוף לרשויות המס
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2020 10:19
הוא טוען שהוא כן הפריש לפנסיה.

לא לקרן שלי כי לא אמרתי לו לאן להפקיד.

לא משנה, פלילי אין פה. והוא יכניס לי את הכל. אין פה בכלל ויכוח.

לפי החוק יש תשואה קבועה? תיאורתית? או רק צמוד למדד?

אני לא יודע למה עשו את זה. שאלתי יועץ מס הוא אמר שזה בסדר גם ככה.

אבל הוא לא ענה לי האם אפשר להכניס אותם לפיצויים בחזרה.

אם אפשר להפקיד באופן יזום זה מעולה

ביטוח מנהלים. דלג על זה . אני אעבור ברגע שאני יכול. אחרי שאני אסדר את כל העניין של הפנסיה.

בניוד לא משלמים עמלות?