⬅ חזרה לאינדקס

מעבר בנק ומשכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2020 08:22
שלום,

רציתי לשאול האם יש מישהו בקהל שיודע מה קורה במעבר בנק כאשר בחשבון ישנה משכנתא?

עושים הוראת קבע מהחשבון החדש ובזה נגמרת הסוגיה? לבנק הישן אין דרישות או הסתיגויות מסגירת החשבון? יש עוד משהו שצריך לדעת במצב כזה? איך ממשיכים לקבל את הנתונים על המשכנתא?

תודה רבה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2020 08:40
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2020 15:51
אין שום בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2020 15:57
מה יכול להיות פשוט יותר מאשר לצלצל לבנק ולשאול אם יש מגבלות - שיעבודים, ערבים...
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 14:25
כאסטרטגיה כללית לחיים זה משהו שלא הייתי ממליצה לאף אחד לעשות :) תמיד מומלץ להבין את הסוגיה ברמה סבירה ואז גם לאמת את הנתונים מול הבנק, לבנק אינטרס הפוך במקרה דנן, הוא הצד ההפוך לעסקה.

זה קצת כמו לרכוש נכס על בסיס הצהרת שווי מהמוכר של הנכס בלבד מבלי להביא שמאי מטעמך, מוטב להגיע עם ידע\אחרי התיעצות עם מומחה שמייצג את האינטרס שלנו בלבד
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 14:49
ההשוואה לא לא במקומה.

מה הקשר בין רכישת נכס, שמאי, מוכר, בלה, בלה לבין מהלך פשוט כמו להרים טלפון לבנק ולשאול "מה קורה במעבר לבנק אחר כאשר בחשבון שלי ישנה משכנתא"?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 15:33
זו התפיסת עולם שלי בתחום הזה, לפני מהלך\משא ומתן מוטב לבוא גם עם המחקר האישי שלנו.

ברמה הפרקטית, כאשר מטלפנים לבנק יושבים שם נציגים שזו העבודה שלהם לפני תואר או במהלך התואר במקרה הטוב, אחרי הכשרה של כ- 5 שבועות ישר מושיבים את הנציג לענות. בשאלות של סגירת חשבון הם מונחים להעביר את הפניה לסניף. כפי שניתן לראות בשנים האחרונות מצמצמים מאוד את כמות הסניפים ומעבירים הרבה פעולות לדיגיטל, פעולות יומיומיות הן לא רווחיות לבנק, הסניפים הפכו בעצם קודם כל לסוג של "נקודות מכירה" של הבנק, הורידו מהם את כל הפעולות הלא רווחיות בכדי שכל הזמן ינותב לפעילויות הרווחיות. לסניף יש יעדים עסקיים שבועיים שקשורים לפאסיב של הלקוחות וחשבונות השקעות, להם מאוד מזיז אם ישנה עזיבה של חשבון טוב. כמו כן הבנקאי הוא לא יועץ, הוא הבנק, הוא יציג את התמונה שקצת יותר נוחה לבנק, בנושאים רגישים ללקוח, הלקוח צריך לקחת אחריות ולהתאמץ קצת לעשות מחקר משלו :)

אבל שוב, זה ענין של תפיסת עולם