🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2020 15:14
המטרה שלי היא להיות רופא ואני פועל לכך בכל יום מחדש. אני לא חושב שהייתי שלם לגבי משהו כפי שאני מרגיש שלם לגבי הבחירה הזו. אבל מצד שני והמאוד גדול, לאחרונה אני מתחיל להפנים דברים שעד עכשיו ידעתי והכרתי אך די בחרתי להתעלם מהם. איך מנהלים חיים מאושרים במצב הרפואה בארץ? אני מכיר רופאים ונחשף מאוד לעומק המערכת, והמצב הזוי ואני מעז לומר עגום. הידע המקצועי מדהים ומעורר השראה בעיניי ואילו המערכת בנויה כמו מגדל רעוע שנופל אט אט. אני מוצא את עצמי- בחור צעיר שמשתוקק לעסוק בתחום אבל מסתכל קדימה ולא מבין איך אני אמור להכנס למערכת כזו ולהגיע לגיל 35+ רק כדי לקבל טייטל של "רופא בכיר" ולא של עבד במערכת. מעבר לאתגר המקצועי והאהבה לתחום, אני בוחן לאחרונה שיקולים כמו שכר, זמן פנוי, משפחה. אני פשוט לא רואה אור באף אחת מהבחינות האלו, שכר טוב מגיע רק כשאתה "מומחה", כנל הזמן הפנוי שעולה באופן מאוד יחסי ככל שהוותק נצבר וגם על זה אפשר להתווכח הרבה. אמנם אי אפשר להכחיש שבמצב הנתון רופאים בכירים משתכרים יפה מאוד בעיקר בגלל הרפואה הפרטית והמצב הרע במערכת.
בהתחשב בקמצוץ הקשיים שהעליתי כאן, עלתה לי מחשבה לבצע רילוקיישן, ואני תוהה אם טעיתי או פיספסתי משהו במכלול השיקולים שלי במבט על קריירה בארץ שעשוי להצביע על קו מחשבה שונה. אני רוצה להיות רופא בארץ אבל באיזה מחיר?
אשמח לדעות וזוויות שונות.
בהתחשב בקמצוץ הקשיים שהעליתי כאן, עלתה לי מחשבה לבצע רילוקיישן, ואני תוהה אם טעיתי או פיספסתי משהו במכלול השיקולים שלי במבט על קריירה בארץ שעשוי להצביע על קו מחשבה שונה. אני רוצה להיות רופא בארץ אבל באיזה מחיר?
אשמח לדעות וזוויות שונות.