⬅ חזרה לאינדקס

ניהול חשבון בחו"ל?

🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 12:27
שלום לכולם,

תהיתי לעצמי - אם יש מדינות בהן מיסוי רווחי ההון נמוך משמעותית, מה המניעה החוקית לנהל חשבון בחו"ל כל עוד איני משתמש בכסף?

אני מניח שיש פה קאצ'. אם אין, הרי שלכל אדם היה משתלם לפתוח חשבון במדינה בה מס רווחי ההון הוא אפסי, ונשמע שזה לא קורה. האם יש מס נוסף שאני מפספס?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 12:33
ברגע שיש לך חשבון מסחר שלא מנוכה בו מס במקור לפי חוקי מדינת ישראל אז אתה מחוייב על פי חוק להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה ולשלם מיסים בארץ.

ישנה אמנת מס בין ישראל לרוב המדינות שאומרת שאתה לא תשלם מיסים כפולים אם יש לך חשבון במדינה אחרת אבל אתה תמיד תצטרך לשלם לכל הפחות את המס של ישראל.

בכל אופן יש שני יתרונות בפתיחת חשבון מסחר בחו"ל:

1. לא מנכים לך את המס במקור ואתה משלם אותו רק לקראת מאי/יוני בשנה העוקבת - מעשית אתה קיבלת הלוואה ללא ריבית ממס הכנסה כגובה המס שהיית צריך לשלם.

2. אתה מחוייב להגיש דו"חות למס הכנסה ולכן אתה לא תשלם יותר מס ממה שאתה באמת חייב (בניגוד לאזרח ישראל אחר שלא מגיש דו"חות למס הכנסה).
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 12:36
אתה יכול לפתוח חשבון איפה שאתה רוצה אבל כל עוד אתה תושב מדינת ישראל, אתה צריך לשלם מס במדינת ישראל לא משנה איפה הרווחים הופקו. בעבר היה נהוג בישראל מיסוי על בסיס טריטוריאלי, משמע, אם הרווחים הופקו מחוץ למדינה, לא שילמת אבל היום מונהג מיסוי על בסיס פרסונלי, משמע אתה משלם מס לא משנה איפה הרווח הופק.

הדרך היחידה לשלם מס נמוך או לא לשלם מס בכלל הוא לוותר על התושבות הישראלית שלך (לעזוב את המדינה) ולהתגורר במדינה שממסה על בסיס טריטוריאלי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 12:38
תודה רבה.

מעניין. מה לגבי דמי העברה לחשבונות בחו"ל - האם אין פה "שחיטה" שיוצרת מצב ששוב, משתלם יותר להשאיר את הכסף בארץ? אני ממש לא מכיר את המספרים או דרך לגשת אליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 13:20
הכל תלוי בכמות ההעברות שלך.

אם אתה מבצע 2-3 העברות בשנה (כמוני) אז היתרונות של חשבון בחו"ל גוברים על עלות ההעברה.

אני באמצע כתיבת מאמר שמסביר על חשבון המסחר שלי באינטראקטיב ברוקרס עם כל היתרונות והחסרונות שאני נחשפתי אליהן.

אני מתכנן לפרסם אותו בבלוג שלי בשבוע הבא או בשבוע שאחריו אז אתה מוזמן לדגום את הבלוג שלי ולקרוא מידע יותר מפורט.