⬅ חזרה לאינדקס

השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2020 18:47
היי חברה קראתי הרבה בפורום של המשקיעה (גם את המדריך להשקעה בבורסה בהתחלה) וקצת הסתבכתי עם המושגים, אני ממש חדש בעניין ומקווה שקצת תוכלו לעזור לי בהכוונה, בגדול, אני בן 23 ומכוון לסוג של עצמאות כלכלית לעוד 20 שנה, ככה שמבחינת זמן יש לי בשפע להשקעה, יש לי 20,000 שקל להשקעה (כמובן שאוסיף לתיק כסף עם הזמן) שאני רוצה שתהיה בטוחה לאורך זמן ועם רצון לחלק את הסיכון ל70% מניות 30% אג"ח וכמה שפחות עמלות על ניהול

אם אני נכנס לקרן נאמנות או תעודת סל, אני בוחר איך לחלק את הפלח המנייתי והאג"חי? מבקש מהבית השקעות? (לדוגמא 70-30)

איפה אני יכול להשוות בין בתי השקעות מבחינת העמלות?

ובכללי , מבחינתי מה עדיף? תעודות סל ו קרן נאמנות?

ושאלה אחרונה, מבחינת העשייה שלי בתיק שהוא פאסיבי , זה רק לאזן את הפלח כל שנה או מתי שאבחר נכון? (שאת זה עושים דרך בקשה מבית ההשקעות או דרך תוכנת המסחר שבה אני קונה ומוכר?)

תודה רבה מראש על העזרה חברים
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2020 20:06
בוא נעשה קצת סדר במושגים

תעודות סל לא קיימות יותר, הפכו לקרנות סל, שזו קרן נאמנות שנסחרת בשוק

בעיקרון, כל קרן "עושה משהו", או יותר נכון "מחזיקה משהו"

יש קרנות מנוהלות שמחזיקות נכסים באחוזים שונים, כמו 70-30 או 80-20 (מניות מול אגח) והקרן היא זאת שמבצעת את האיזון

כל תפקידתך הוא להזרים כל חודש\רבעון\שנה\תקופה כסף בדמות מזומן והקרן חושפת אותך לאחוזי ההקצאה

יש קרנות פאסיביות שמתמקדות רק במניות ויש שרק מתמקדות באג"ח

במידה ותרצה להחזיק את השילוב אז תצטרך בעצם להחזיק 2 נכסים, ולאזן לפי מה שקבעת, נניח אם יש סטייה חריגה מההקצאה עקב נכס אחד שעלה ושני שירד

מה שאומר, שלראשונה, על כל 100 ש"ח אתה תרכוש ב 70 ש"ח קרן מנייתית וב 30 ש"ח קרן אג"ח

בכל תקופה שאתה מזרים כספים חדשים תוכל לבחור האם לאזן ע"י קניית הנכס שיירד יותר

בעצם פעולת האיזון נעשית תוך כדי רכישה ו\או ע"י קנייה של נכסים באמצעות כסף חדש, או באמצעות הנזלת נכסים שהרוויחו מול אילו שהפסידו

זה חישוב מתמטי פשוט מאוד

לגביי מה עדיף, קרן נאמנות הוא כלי שניתן לרכוש פעם אחת ביום, ומספר פעמים בשבוע אם זו קרן שעוקבת אחרי נכסים בינלאומיים יתכן פחות

מה שזה אומר שניתן לרכוש אותה באופן סיסטמטי, נניח באמצעות הוראת קבע פעם בחודש, יש בתי השקעות שמאפשרים זאת

לעומת זאת, קרן סל הוא מוצר שניתן לרכוש לאורך שעות המסחר והוא יותר "נזיל", משמע יש לך יותר גמישות על ה"ביצוע", זאת אומרת שיש לך שליטה על המחיר שבו תרצה לקנות (לא מחייב לאף אחד למכור לך כמובן), קרן נאמנות נמכרת בשווי ההוגן שלה (סך נכסיה בנקודת זמן אחת ביממה), קרן סל יותר תנודתית וניתן לרכוש במחירים שונים לאורך שעות המסחר, כי הנכסים המוחזקים ע"י קרן משנים את מחירם בעת המסחר, מה שמשנה את שוויה

כל זאת לא אומרת שאתה צריך לסחור, פשוט הפעולה נעשית ע"י קניה מיישויות בשוק (ההון) באמצעות הברוקר (והמערכת המסחר שלו)

חיברתי את שאלותייך, אז אם משהו נשאר פתוח בהבנתך, תרגיש חופשי לשאול

בנוסף, אפנה אותך לבלוג וקריאתו (מדריך הקרנות השלם, או משהו)
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2020 09:42
למה לשלוח מייל? אני בטוח שיש עוד אנשים שיוכלו ללמוד מהתכתובת בינכם.

לאחר שתכתוב 40 הודעות בפורום תפתח בפניך האפשרות הזו. מקווה שעד אז תחליט שסוג כזה של התכתבויות עדיף לפתוח לציבור הרחב ללמידה. אני בטוח שגם אתה מאוד שמח שהמידע נמצא כאן בפורום ולא במיילים והודעות פרטיות :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2020 09:58
אין דבר כזה השקעה בטוחה. תשקול את רמת הסיכון האישית שלך לפני שאתה מחליט איך לחלק את התיק בין מניות לאג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 13:37
וגם, לדוגמא ואני רוצה להתחיל בקופת גמל להשקעה, ועד שאלמד ואבין יותר את השוק , ואז ארצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי ולבחור את הקרנות והמניות שלי, אצטרך לפדות את הקופת גמל (שירד לי 25% מס) ורק אז אוכל להעביר את הכסף להשקעה עצמאית?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 13:59
כן
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 14:00
25% מהרווח שתעשה, זה אומר שאם תשקיע במכה 20,000 לשנה ותעשה תשואה של 5%, בקופת הגמל יהיה לך 21,000. כשתמכור תשלם 250 שקל על רווח ההון שעשית 1000x.25 = 250. מקווה שזה טיפה יותר ברור, אם אתה מתכנן ללמוד לאורך זמן ולא להשקיע בקרוב אולי אופציה כזאת תספק לך תחלופה משתלמת.

תעשה את החושבים שלך ותתייעץ עם איש מקצוע.