⬅ חזרה לאינדקס

עצתכם: רכישה דירה במינוף גבוה, כיסוי משכנתא ביחידות דיור

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 00:00
הציעו לי בית ב5 מיליון כולל מס רכישה והכל [אני מדבר על בית למגורים אישיים שלי]

הון עצמי 2.5

משכנתא 2.5

ההחזר החודשי הוא בהחלט גבוה סדר גודל של 10 וקצת בחודש* שלושים שנה, משהו שיקשה עליי להתנהל איתו,

רק שלבית מצורפות 3 יחידות דיור מושכרות שמכניסות 10 וקצת בחודש. כולל חישוב וייקנסי והכל, מדובר בממוצע.

מה שפחות או יותר מכסה את המשכנתא לגמרי.

בדקתי את מצב היחידות דיור באיזור המדובר, כולם שם עושים את זה הרבה שנים, רשויות החוק המקומיות לא מתעניינות באכיפה בכלל, זה די ברור.

השאלה שלי היא האם נכון להתמנף ככה, האם אתם רואים סיכונים בזה [ואני לא כולל את האפשרות של אכיפה על ידי הרשויות]

אציין כי לפי התקציב הנוכחי שלי אני יכול לחיות עם תשלום משכנתא של 6 בחודש בשקט [בלי קשר ליחידות דיור], מעבר לזה זה יציק לי ברמת חיים.

האופציה השניה שלי היא לרכוש בית ב3.2 מיליון כולל שיפוץ, ולשלם משכנתא על 700 אלף, בלי יחידות דיור בכלל

אשמח לדעתכם
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 00:21
תוכנית א' נשמעת לי טובה, בהנחה שהיא עדיפה לך למגורים מתוכנית ב'.

לאור יכולת ההחזר הגבוהה שלך (6K משלך + 10K שכ"ד) היייתי מנסה לקצר את משך זמן המשכנתא, להגדיל את ההחזר ולקבל גם ריביות טובות יותר.

סביר להניח שהבנק לא יאשר את זה מראש אבל אולי כן יאשר את זה במחזור אחרי X חודשים שתוכל להראות להם חוזי שכירות ותזרים מוכח מהשכ"ד.

אתה בעצם מרוויח מההפרש במחיר סדר גודל של 6.6% תשואה (לא ברור אם נטו או ברוטו) שזה יפה מאד בימינו, וזה עוד לפני מינוף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 11:01
יותר כמו 13.5...
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 11:09
גם נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 12:54
הבנק נתן אישור עקרוני בסדר גודל של 10.5
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 12:56
תודה רבה.

הרעיון של מיחזור מעניין בהחלט, אבל למרות שביחסיות אני מסתדר, מפחיד אותי המספר המוחלט של 13-14 אלף להחזיר בחודש.

הריביות נמוכות מאוד, אני יכול להשתמש בכסף להשקעות אחרות
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 13:35
הדרך היחידה שאני רואה להגיע למספר כזה הוא ל30 שנים בכל המסלולים ושרובם צמודי מדד וריבית גבוהה בהתאם, אני צודק?

זה אומר שבפועל לאחר כמה שנים ההחזר שלך יהיה הרבה יותר גבוה והסיכון שלך גם הוא גבוה ++.

במשכנתה נורמלית לטווח נורמלי עם מסלולים נורמליים הסדר גודל להחזר חודשי הוא כ 500 ש"ח לכל 100,000 ש"ח

מה זה נמוכות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 14:59
הבנק נתן אישור עקרוני, לא קיבלתי לידי את הריביות עדיין, אכן מדובר על 30 שנה בכל המסלולים, שליש פריים שליש קל"צ ואני חושב שהשליש המשתנה הוא אכן צמוד מדד.

אני מבין שאתה רואה בזה משהו לא כל כך תיקני, אשמח מאוד להסבר.

לגבי מה זה ריביות נמוכות, הכוונה שלי היא בהתאם לתשואה שאני יכול להשיג בהשקעות אחרות, אני יכול להשיג 5%-6% בלי מאמץ מיוחד בהשקעות שונות
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 15:03
אישור עקרוני מגיע עם ריביות.

זה לא שזה לא תקני, זה שזה הרבה מאד זמן שעולה לך בריביות הרבה יותר גבוהות, ובסיכון גבוה יותר בגלל המרכיבים המשתנים. תוסיף לזה גם עלויות ביטוח מאד יקרות (סדר גודל אלפים בחודש) בשנים המאוחרות להלוואה.

בהשקעות שונות אתה משלם מס, משכנתא אינה ריבית מוכרת במס אז תשווה תשואה לאחר מס למחיר ההון שלך (ריבית המשכנתא)

בנוסף למשכנתא אתה מחזיר לא רק ריבית אלה גם קרן אז גם אם ההשקעה כביכול מצדיקה את לקיחת ההלוואה בגלל החזר הקרן התזרים שלך יהיה שלילי, עמוק בשלילי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 16:52
833K צמוד מדד. באינפלציה אפסית זה נחמד. בכל מצב אחר, זה פחות נחמד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 18:44
אז מה אתה מציע? חצי צמוד חצי לא צמוד?

הרי אף אחד לא יכול לנבא את העתיד
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 18:50
אני אישית לא מציע אבל זה מה שאני הייתי עושה:

לא יותר מ25 שנים לכל המשכנתא.

1/3 פריים

1/3 קל"צ

1/3 משתנה כל 5 לא צמוד

לך קבל אישור עקרוני (אמיתי) כדי לקבל מושג על הריביות, לדעתי אם ההכנסה שלך היא לפחות 35K נטו בחודש בכלל לא יאשרו לך משכנתא בגובה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 20:33
קיבלתי אישור עקרוני אמיתי. אלא אם כן הבנקאית שלי מעוניינת לרמות אותי.

לגבי הלא צמוד אבדוק את הנושא.

לגבי ה25 שנה או השלושים שנה אני לא מבין מה הפער הגדול.

יותר נשמע היה אם הטיעון היה שחלק יהיה 15 שנה וחלק 30 שנה, רק שאני לא יודע מה עדיף מה, וכנראה אף אחד לא באמת יודע
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:56
כנס לכל מחשבון משכנתא באינטרנט וראה.