⬅ חזרה לאינדקס

רכישת דולרים עבור חיובי אשראי

🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 11:27
אהלן

כרטיס האשראי שלי מוגדר כך שחיובים בדולרים יורדים מחשבון הדולרים שלי בבנק. מלאי הדולרים שלי בחשבון עומד להיגמר ואני בדילמה האם פשוט לתת לכרטיס האשראי לחייב אותי בשקלים או שכדאי לי בבנק לקנות דולרים (ע"י המרת שקלים שיש לי בחשבון) ואז האשראי יחייב אותי מהדולרים שנקנו.

מן הסתם, לכל אחד יש עמלות שונות בבנק ובכרטיס האשראי, אבל מעניין אותי לדעת אם יש אנשים שעשו את החישוב הזה לעצמם והם גם נוקטים בשיטה הזאת?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 11:32
אני חושב שההמרות לא ישתלמו, הלוך חזור מש"חים לדולרים בבנק.

עדיף פשוט כרטיס אשראי סטייל i need it,

1% המרה ובא לציון גואל.

כמובן לוודא שבעת הרכישה משתמשים בשער ההמרה של האשראי ולא של האתר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 13:13
אני ממיר בIB יחד עם הקניות התקופתיות. וחלק מעביר ללא עמלה לחשבון הדולרי בארץ ואז אפשר לרכוש בכרטיס אשראי בדולרים בלי עמלת המרה
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 13:24
וידאת כבר שמה שאתה מעביר ״ללא עמלה״ מגיע באמת במלואו? (כלומר שלא נלקחות עמלות מתחנות המעבר בין החשבון שלך ב-IB לחשבון שלך בישראל?)
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 14:20
התברר שיש עמלות גבוהות אכן גם בדיסקונט טאצ'ר על קבלת מט"ח מחול ולא משתלם לרכוש בכרטיס אשראי מחשבון דולרי בארץ...כרטיס כזה אני רוצה הכי עדיף בארץ או מי שיכול חשבון בנק בארה"ב וכרטיס אשראי אמריקאי ששם אין שום המרה ויש החזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 14:35
חשוב להגיד שכן יש המרה גם בכרטיסי אשראי אמריקאיים (כשקונים במטבע שהוא לא דולר) אבל זו המרה של ויזה / מאסטרקרד / אמריקן אקספרס בסדר גודל של 0.1-0.3%.

ויש מעבר לזה FTF (אבל יש הרבה כרטיסים שה-FTF שלהם הוא 0%)
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 14:37
בהפועלים BeOnline אין עמלה עד 10$ לפעולה. פעם האחרונה שבדקתי השער יצא פחות מה-1% של כרטיס האשראי. לקניות קטנות באינטרנט אפשר להמיר בכמה פעולות.