⬅ חזרה לאינדקס

שאלה קצת מביכה על הקרנות של בלאקרוק

🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 15:31
אני מנסה להבין אם הבנתי נכון.

כשאנחנו מדברים על היתרון של זה שהקרנות של בלאקרוק שנסחרות בארץ נסחרות בשקלים, הכוונה היא בעצם שגם במחירי היחידות לא מגולמת עלות כלשהי של המרת מטבע?

כלומר, לצורך העניין, אם נשווה קרן כלשהי מבין הקרנות הללו, לקרן זהה לחלוטין (אותם דמי ניהול, אותה איכות עקיבה... אותו שינוי בשווי יחידות בקרן), אבל באירו (נניח) - נניח שיש לי X שקלים להשקיע בקרן, אז בקרן הנקובה בשקלים, כשאמכור אותה, אחרי זמן מה, אקבל X*[השינוי במדד הנעקב, כולל טעות העקיבה], בעוד שבקרן הנקובה באירו, אני אקבל X*[שער השקל-אירו ביום הקנייה]*[השינוי במדד הנעקב, כולל טעות העקיבה]*[שער האירו-שקל ביום המכירה]?

אני מבין נכון?

ושאלת המשך: האם יש סיבה להאמין שהביצועים של הקרן השקלית יהיו שונים מקרן מקבילה במט"ח?

(או בהסתכלות כללית מאוד: האם באמת יש פשוט חיסכון מלא של עלויות ההמרה, או שיש עלויות שנובעות מזה, ומתקזזות חלקית?)
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 15:38
למה שאלה מביכה?

חסרה לך הידיעה ש השער של הקרן השיקלית = שער הקרן הדולרית * שער המטבע . תמיד.

אין שום משמעות להאם אתה מחזיק את הקרן בשקלים, או בדולרים. מלבד, ההמרות שתצטרך לעשות לפי שתקנה או לאחר שתמכור.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 16:03
לא לגמרי מדוייק (ומודה שאני קצת מתקטנן פה, אבל לדעתי זה חשוב להבנה). אומנם ה NAV זהה, אבל זה לא אומר כלום על ה"שער" ובטח שלא על ה spread.

בגדול, ה spread שעושה השוק נותן מכיל בתוכו את העלות לעושה השוק (כולל המרת המט"ח וכל שאר הדברים שכרוכים ביצירת יחידה).

בנוסף, גם באירופה יש הבדלים בספרד וב"שער" בין בורסאות שונות שבהן נסחר אותו נייר (גם אם הוא נסחר בדיוק באותו מטבע וגם אם לא). זה נובע בין הייתר מהסחירות של הנייר ודברים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 21:23
"שער המטבע" - שער רציף/יציג/משהו כזה? כלומר - אין פה איזשהו spread על שער המטבע או שער פחות טוב או משהו כזה?

על איזה שער זה לא אומר כלום? "שער הקרן הדולרית", "שער הקרן השקלית" או "שער המטבע"?

השאלה היא בדיוק האם ה-spread הזה לא מקביל במידת מה לעמלות המרה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 21:26
מה זה "שער"?

בתכלס אין באמת דבר כזה. יש ציטוט של העסקה האחרונה שהתבצעה, ואחרי שהיא התבצעה היא בעצם כבר לא רלונטית יותר.

לא יודע. תבדוק מה הספרד בארץ מול מה הספרד בבורסאות אחרות.

בגדול, האמצע בין הביד לאסק של עושה השוק הוא בד"כ הNAV באופן די מדוייק (כולל שער חליפין רציף של אותו רגע).
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2020 16:49
ניסיתי לעשות כזה דבר, אבל אני לא בטוח שאני יודע איך לבדוק את הנתונים האלה.

מהבדיקה שעשיתי (על iShares Core S&P 500 UCITS ETF), נדמה שהספרד בארץ הוא 0.35%, בעוד הספרד בלונדון הוא 0.04%.

אשמח להדגמה או להפניה להסבר איך בודקים את הנתונים האלה.