⬅ חזרה לאינדקס

פיזור השקעות - נדל"ן, שוק ההון או שניהם?

🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 01:22
שלום חברים וחברות,

אני פעיל בעיקר בקבוצת הוואטספ של המרכז, לכן נראה שאני מעט זר בפורום.

בכל מקרה, חברה שלי מקבלת הון משמעותי מהמשפחה שרובו חייב להיות מושקע בנדל"ן, תחום שבו אני מבין ממש מעט, לכן מפרסם כאן את המצב שבו היא נמצאת כדי לשמוע מכם איך אנחנו יכולים לבצע שיקול רציני ונכון של האופציות ולבחור את האידיאלית מבחינת פיזור סיכונים ותשואה מירבית.

אני צעירה בת 23, כרגע ללא תואר ושוכרת דירה עם בן זוג (משלמים 2800 לחודש יחד), ללא הכנסה קבועה (בין 1000-3000 בחודש). קיבלתי 600,000 ש"ח שחוייבתי להשקיע לפחות את חלקו ברכישת נדל"ן. כרגע 200,000 ממנו נזילים ו400,000 נוספים ישתחררו בנובמבר 20', ואני בעלת הון עצמי של עוד 100,000.

האפשרויות העומדות לרשותי הן רבות - קניית דירה אחת עם משכנתא נמוכה בעוד שנה, קניית דירה אחת עם משכנתא גבוהה היום ועוד דירה עם משכנתא גבוהה בעוד שנה, קניית דירה אחת היום והשקעת שאר הכסף בבורסה בעוד שנה, ועוד ועוד.

אני גרה במרכז הארץ ללא רכב פרטי ולכן יעזור אם הדירה שארכוש תהיה נגישה לתחבורה ציבורית.

שתי המגבלות העיקריות ואולי היחידות שלי הן -

א. אני חייבת לקנות לפחות דירה אחת.

ב. שכר הדירה שאקבל חייב לכסות את המשכנתא לפחות (אין לי משכורת סדירה שאוכל להסתמך עליה).

טרם נפגשתי עם יועץ משכנתאות אז אשמח לעצות גם בתחום הזה (יש צורך בכלל? האם כדאי לפנות לפרטי/דרך הבנק?)

אשמח לעצות, המלצות, חוות דעת ולשמוע מה אתם חושבים שהאפשרות הטובה ביותר בשבילי להשקעה בהתחשב במצבי, בשוק הנדל"ן, בשוק הבורסה ובעלויות הנלוות שכל אחד מהם כולל.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 02:09
לפי המידע הזה אין אפשרויות רבות.

לא תקבלי משכנתה גבוה(ואת גם לא רוצה)

האפשרות שנשארה זה לקנות דירה אחת במזומן\משכנתה קטנה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 09:59
מתקן ומוסיף בפוסט - האמא ערבה, עבד מעולה לאחיה. האם זה משנה את המצב?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 10:49
לפני הכל, מה את עצמך מעדיפה? כאן בפורום יש שלל העדפות אישיות אז למה להיות תלויה בהעדפה אישית מיקרית של מי שבחר לענות לך?

בגדול, השקעות הן תמיד סיכון מול סיכוי ואת צריכה להבין מה קיבולת הסיכון שלך ומה קיבולת התנודתיות שאת מסוגלת להכיל בלי לפתח סטרס תמידי.

לרוב האנשים בארץ יש העדפה לנכסי נדל"ן (כמו לאמא שלך, למשל) וזה דורש פינוי זמן להתעמקות בנושא אם רוצים להשקיע. אם את רק רוצה דירה למגורים, זה פחות מסובך ונדרש ממך להחליט איפה את רוצה לגור בהתאם ליכולת הפיננסית שלך (הון + הכנסות שוטפות).
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 11:00
היי! תודה על התשובה (:

אענה בתור הסולידי, שהוא החבר של.

אני מדבר איתה על היתרונות שיש לשוק ההון על פני שוק הנדל"ן והיא מבינה אותם היטב, ובנוסף, הדירה תהיה להשקעה בעתיד של השנים הקרובות.

בהינתן רכישת נכס לא מאוד תנודתי אחד לפחות (נדל"ן) יש העדפה לפזר את הסיכון ולנסות להגדיל את התשואה עם תיק מניות פסיבי.

העניין הוא שאני בעצמי לא בטוח אם עדיפה דירה+ תיק השקעות או האופציה של למנף משכנתא ולקנות נכס יקר או שני נכסים זולים.

מעל לכל, ישנם חישובים מתמטיים שצריך לבצע ועליהם להסתמך ואנחנו לא בטוחים איך לגשת לנושא, לכן גם פונים לפורום - לא רק בשביל לשמוע דעות נוספות אלא גם בשביל להבין איך אנשים אחרים היו פועלים במצב כזה כדי להבין מה האופציה האופטימלית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 20:34
אני לא נמצא בנעליים שלכם,קשה לענות כשאין את כול הפרטים.

ממה שנראה לי בהתחשב בזה שהיא רוצה שהשכירות תהיה יותר מהמשכנתה(אני מניח כולל מרווח ביטחון להוצאות על הדירה)זה לא יאפשר לקנות יותר מדירה אחת.

ועוד מחשבה בקשר להשקעה בשוק ההון במקביל,עלה פה העניין כמה פעמים שלא משתלם להשקיע באג"ח כשיש לך משכנתא.

אז הייתי לוקח בחשבון גם את השיקול הזה.

הייתי מתחיל בלבדוק איזה דירה אתם יכולים לרכוש ואיזה משכנתא משאירה לכם מרווח מספיק בטוח. תראה כמה נשאר לכם להשקעה בשוק ההון\עוד דירה ותמשיך משם.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2020 09:59
הנדלן חייב להיות בארץ?

אם לא אז אפשר בקלות לקנות נכס מניב במדינה מערבית דוברת אנגלית באזור 300-400 אש״ח ואת השאר להשקיע בשוק ההון.

אני לא מציע או ממליץ על זה, רק מציין שאם רכישת נדלן בחו״ל פותר את עניין ה ״חייב להיות נדלן״ אז זה פותח אפשרויות נוספות.