⬅ חזרה לאינדקס

דעתכם לגבי קרן השתלמות, מעבר מהראל לאטשולר

🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2020 21:48
שלום לחברי הפורום,

יש לי מספר קרנות השתלמות השתלמות, כרגע כולן נמצאות בהראל. הסכום ביחד של כל הקרנות זה 120K ודמי ניהול 0.5.

ביום חמישי האחרון קבעתי עם סוכן של אלטשולר סתם כדי לשמוע ממנו מה יש לאטשולר להציע וכו', לא רק מבחינת קרן השתלמות. ואחרי חילופי דברים איתו החלטתי לעשות מעבר לאטשולר לקרן השתלמות, כאשר הדמי ניהול הם 0.8.

ברצוני להגיד שני דברים בכללי שבין השאר קשורים להתלבטות שלי:

1. לפי הבנתי מבחינת מסלולים זה לא משנה מה המיתוג של קרן ההשתלמות, כל עוד הקרנות על אותו מסלול, לכן כביכול לטווח ארוך אם יש לי מסלול מניות, זה לא אמור לשנות מהי הקרן. אבל נראה לי שבמקרה הזה זה כן משנה כי אין לי קרן השתלמות מחקה מדד או משהו כזה (לא יודע אם יש כזה דבר) לכן כן אמורים להתייחס לביצועי הקרן היסטורית בכל זאת?

2. יש מדד שארפ שלפיו אלטשולר נמצאת במצב יותר טוב מהראל שמראה מדד בין סיכון לתשואה, אז זה כן משהו שצריך להתייחס אליו.

בסופו של יום גם אם לא אעבור אז אולי שימור לקוחות יסכימו להוריד דמי ניהול, אז בכל מקרה ארוויח, וגם אז נשראלת השאלה אם זה יירד אפילו ל0.3, למרות שהסיכוי של זה נמוך. האם כדאי לי לעבור?.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 23:51
נמצאה

בקרנות פסיביות המיתוג לא משנה. בקרנות אקטיביות אין שום משמעות למסלול, רק למנהל. (אוקיי, זו הגזמה. אבל היא מעבירה את הנקודה)

מנהל א' של מסלול מנייתי היה יכול לבחור את מניןת טבע וסלקום

מנהל ב' היה יכול לבחור את מניות אמזון וטסלה.

ברור לך שהתוצאות שונות נכון?

תשואות עבר לא מעידות על תשואות עתיד. אבל אלטשולר עקביים יחסית, מה שגורם לי להאמין שמעבר למזל שבטוח היה להם, אולי משהו שם נעשה נכון יותר.

יש קרנות השתלמות מחקות מדד. ספציפית, אני יודע שלהלמן אלדובי יש. ייתכן ויש עוד, לא יודע. תשקול את זה.

עוד אפשרות זה ניהול אישי של הקרן (IRA), ואז תוכל לרכוש קרנות מחקות בעצמך.