⬅ חזרה לאינדקס

האם ישנם רגעי שיא ראויים לציון במסלול הסולידי שבחרתם בו?

🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2020 22:22
לפני כשנתיים הכרתי נושא משרה די בכיר בשירות המדינה. מדובר בבחור מוכשר, בעל אמביציות ויותר מכל - בעל קשרים, ניסיון ומשאבים שהיו עשויים להיות לי לעזר רב בדרכי המקצועית.

בשנה האחרונה, כשהקשר בינינו החלק להתהדק, שנינו נחשפנו לפן ולחיים האישיים של הצד השני. כך כל אחד הכיר והעמיק ברגעים המשמחים לצד המשברים והאתגרים של חברו.

במהלך השנה הזו, לצערי, התחלתי להבחין שבעוד שאני רחשתי המון כבוד לאותו בחור, הוא החל לזרוק מדי פעם ולעיתים בתדירות גבוהה הערות פוגעניות, ארסיות ומשפילות - אשר את רובן רקח מהחומרים חשפתי בפניו מאחר שכאמור ניהלנו שיחות כאלו ואחרות בגילוי לב.

אז תחילה, הבלגתי, בהמשך, ניסיתי להעיר בצורה עדינה כי אין מקום להערות שכאלו וכי אני מצידי מעולם לא בניתי אמירות או מעשים שנועדו לפגוע בו בהתבסס על הדברים שהוא גילה בפניי ושאיני דורש אלא את מה שאני מקיים כלפיו וכלפי כל אדם אחר (למקרה שהוא לוקה בחוסר טאקט וחשב שאנחנו צוחקים). למשך מספר שבועות נראה כי המסר חלחל, אבל לבסוף לפני מספר ימים הוא חזר לסורו.

היה זה יום אחד בלבד לאחר שאמרתי לחבר אחר, בהקשר אחר לגמרי, כי השאיפה שלי היא להכיר מה שיותר אנשים בעלי ידע והשפעה שיכולים לשמש אותי, אך בד בבד - לדאוג כי תהיה לי היכולת לשרוד ולצוף על פני המים הסוערים ביותר גם לו נותקתי מכל אחד מהם ברגע אחד.

ולשמחתי, כך אכן פעלתי. מסרתי בצורה מכאנית ואלגנטית "שלום ולא להתראות" וחסמתי אותו באמצעי המדיה השונים. כמעט ולא הקדשתי מחשבה נוספת לנושא כלל.

הדבר הזה העלה בי פרספקטיבה לגבי העבר והעתיד שלי.

קצת קשה לי להתייחס לתקופה ש"לפני שהייתי סולידי" כי למזלי אני כזה מלידה. ולמרות זאת, דברים השתנו במהלך החיים כשמהחברות בפורום ובבלוג ועיון בתכנים כאלו ואחרים הכנסתי קצת יותר תוכן למושג הזה.

לאן אני חותר? לכך שאם היינו לוקחים רגע בו איש עסקים/בכיר כלשהו עשה אקזיט או הגיע לPEEK של הקריירה שלו, אני בספק אם הוא היה מאושר באותו רגע כמוני.

לא מדובר באושר הנובע מהרגשת עליונות או כוח ילדותית כמובן, אלא בשחרור והחופש הנגזרים מהידיעה שבכל רגע נתון אוכל לבצע ניקוי רעלים. איני תלוי באף אחד ואיני כפוף לאיש.

יותר מכך, גם אם בעבר הייתה בי הבנה כי אורח החיים הסולידי (ואין מדובר רק בפן הכלכלי, אלא גם ואולי בעיקר - התודעתי), מקנה לי כוח כלשהו, היה לי קשה מאוד לפעול בהתאם.

כלומר, בעבר, גם אם היו מכניסים לי 10 מיליון לחשבון באותו רגע, עדיין הייתי מרגיש כבול או כרוך במידת מה באותו אדם, מתקשה מאוד להקשיב ללב ולהתנער ממנו. היום, התובנות שפיתחתי ביני ובין עצמי ובין השאר בזכות מה שספגתי מהקהילה הנפלאה והעשירה כאן, הוא שאני מודע לכך שאני "עשיר" ומתנהג בהתאם.

מכאן התעוררה אותה תמיהה אם גם לכם היה רגע/תקופה דומה.

זה יכול להיות הרגע בו הבנתם שאתם לא רק מצהירים על עצמם כבעלי אופי סולידי, אלא כי אכן זהו המצב בפועל

או כל תובנה שנראית לכם מקבילה במידת מה - בכל תחום ובכל הקשר.

האם אתם חשים כי אורח החיים הסולידי והפנמתו כבר נשאו פרי כלשהו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2020 22:50
אני לא יודע אם אתה ואני מדברים על אותו דבר.

הייתי חסכן במובנים מסוימים לפני שהכרתי את הבלוג והפורום, ודרך הפורום נחשפתי לידע שעזר לי להתחיל דרך שעוברת מחסכון בלבד לחסכון (כלומר, לחיות מעל המינוס) + השקעה.

כבר אז היו אנשים ש"זלזלו" בחסכנות שלי, ומן הסתם שכיום יש כמה נוספים כאלה.

מצד שני הרבה אנשים פונים אלי כשהם רוצים לברר משהו בנושא פנסיה / השקעות / חסכון.

לגבי מה שכתבת לא ברור לי למה בחרת לנתק קשר עם מישהו על בסיס זה שהוא התנשא עליך.

כלומר, מן הסתם אתה לא צריך להיות תלוי באנשים ואם זה פוגע בך רגשית אז אין בעיה לנתק קשר.

אבל למה שזה יפגע בך רגשית? הרי ההתנשאות שלו לא מגיעה ממקום של כוח, אלא להפך. הוא כנראה לא מצליח להרגיש מסופק עם מה שיש לו ונאלץ להתנשא על אחרים בשביל תחושת הסיפוק.

תכלס אני מרחם עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2020 23:04
תודה על השיתוף @Myrath
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 13:07
להיפך, אפילו יותר שמח לגלות על חוויות מכיוונים ותחומים אחרים. זה בדיוק מה שניסיתי להעביר בפוסט (מעבר ללחזק אנשים לבחור בדרך הזו) - סולידיות היא לא רק בניית תיק השקעות ומשיכה של X% בשנה - אלא שינוי מנטאלי מורכב שצריך לעבור (בעיניי).

לא הרחבתי בעניין כיוון שהוא לא הנושא. לגופו של עניין, לא מדובר באיזו הערה או התנשאות. אילו היית רואה את תת הרמה, האכזריות וחוסר האנושיות שבמילים כאלו, סביר להניח שהיית משתומם איך לא ניתקתי מגע מהרגע הראשון...

לא יודע אם אני ממש מרחם עליו, אבל במידה מסוימת בהחלט.

ועדיין - לא מדובר באדם חסר שליטה ולא בטורט - אני יכול לרחם עליו ובאותה נשימה ממש לא לספוג את ההתנהגות הזו, יהיה מקורה אשר יהיה.

בשמחה, ואני מאוד מקווה שלאנשים אחרים כאן יהיה את הזכות לקבל את החוויה המשקיעה במלוא מובנה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 15:24
להעיף אנשים רעילים מחיינו זאת מצווה (אם אי אפשר להוביל אותם לשינוי כמובן) והיא תקפה גם למצב שהיית הכי פזרן בעולם.

להעיף רעילים שהם פתח לפרנסה בשבילנו (מעסיק, חבר עם קשרים, הורה עם ירושה) זה כבר קשה יותר ובאמת, רק אם אתה מבין שפרנסתך תתקיים בזכותך ורק אם אתה מסוגל לוותר על פינוקים ומותרות בעת הצורך - תוכל להרגיש מספיק חזק ועשיר כדי לוותר על קשר שיותר לוקח מאשר נותן. אז אם זה הלינק שהתכוונת לחבר בין הפרידה מה"חבר" לתחושת הסולידיות שלך, אני מזדהה איתך.

זה לא רק חסכנות אלא גם הידיעה שאנחנו יודעים לעשות המון דברים בעצמנו ויכולים להסתדר בכל מצב כמעט. זה איפשר לנו לקחת סיכונים שאנשים בכלל, ובגיל מתקדם בפרט, לא מעזים לקחת. זה נותן לנו שלוות נפש לעמוד מול מקרר ומזווה כמעט ריקים ולדעת שבתוך שעה נכין ארוחת מלכים ממה שיש. זה מאפשר לנו שינה טובה בלילה, התעניינות בנושאים שאינם מעשיים בהכרח, מרחב נפשי לשוחח עם אנשים זרים במרחב הציבורי, ישיבה בטלה בזולה, ריגוש מפריחת החורף בגלבוע (במקום להילחץ שאולי לא ניסע השנה לחו"ל). זה מאפשר לנו להתבונן בילדים באהבה בלי להילחץ ובלי להלחיץ לגבי לימודים/מקצוע/זוגיות/התקבעות/ילדים ופשוט להנות מהמסע האישי ומהבחירות שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 18:03
אהבתי מאוד את הפרספקטיבה שלך :-)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 18:05
אצלי המעבר משתי מכוניות לאחת, וממכונית אחת לאפס, עשה דברים נפלאים.

מעבר לחסכון הכספי הברור.

התחלנו ללכת ברגל, לנסוע באוטובוסים, לטייל, ולראות את העיר לא דרך מחיצת זכוכית עם מזגן ורדיו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 22:30
תמיד נטיתי לחשוב לטווח ארוך, אבל בזכות הבלוג נחשפתי למושג ריבית דריבית, והבנתי את הכוח העצום שיש בגדילה אקספוננציאלית.

ההבנה הזו משפיעה על כל תחום ותחום בחיי. לחיי המשקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2020 00:11
אני אמנם צעיר ובתחילת דרכי אבל קריאה של המשקיעה(בשילוב מעבר חוויות וקריאת ספרים) הובילו אותי לשאול את עצמי הרבה איזה מוצרים פיזיים אני באמת צריך ורוצה ושווה לי להוציא עליהם כסף ואיזה יש לי רק כי המוח שלי רצה לשחרר דופמין וגרם לי לקנות אותם בשביל זה, לאט לאט יישום המסקנות מחלחל לתוכי וכבר שיפר את תחושת האושר שלי בחיים פלאים כי היא לא תלויה בשום דבר מוחשי.