⬅ חזרה לאינדקס

איזון התיק

🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 14:59
היי חברים, חיפשתי פה קצת בפורום אבל לא מצאתי תשובה ברורה, בגדול, אם קרן ההשתלמות שלי היא מנייתית (s&p 500) ובמזומן שנשאר לי בע"וש אני רוצה לקנות דרך חשבון מסחר אג"ח ממשלתי כללי (החלק הסולידי)

(אין לי אופציה עדיין לפתוח שום IRA)

אם אני לא יכול למכור מניות בקרן השתלמות, איך אני מאזן את התיק?

אני יודע שרכישת קרן מחקה בחשבון המסחר זאת האופציה העיקרית (?) השאלה אם לא עדיף לי להשקיע את כל הכסף בעל הסיכון בקרן שאין עליה מס? בגדול, אני יודע שאין פה ייעוץ, אבל מה הייתם עושים? (אולי איזון דרך קופת גמל להשקעה?) אשמח לרעיונות תודה רבה חברים
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 15:06
והאם זה אפשרי (כשאוכל לפתוח קרן ira למכור שם ניירוך ולהנזיל חלק מהכסף אלי לעו"ש לדוגמא, וככה לאזן את התיק?)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 15:10
אם בקה"ש יש לך X ובעו"ש Y והחלטת על הקצאה של M% מניות, בתיק הממוסה שלך צריך להיות:

- השלמה ל-M% מניות

- 100% פחות M% אג"ח

ההקצאה שלך צריכה להתייחס לגודל תיק כללי ששווה X+Y

ולאיזונים אתה משחק רק בחלוקה בתיק הממוסה.

קה"ש פטורה ממס תמיד עדיף לנצל למניות. אם צריך אג"ח אז עדיף שלא לבזבז מקום בשבילו איפה שיש פטור.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 15:15
אתה לא אמור לאזן בכל פעם שאחד החלקים עלה בכמה שקלים. אם אתה מפקיד באופן קבוע אז תבצע את האיזון בכל הפקדה ע"י קניית החלקים באופן יחסי לגודלם הרצוי שיהיה אחרי ההפקדה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 15:21
ניצול פיטורים ממס הוא שיקול טקטי, לא אמור לגבור על אסטרטגיית ההשקעה שבחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 15:51
תודה חברה, אז לדוגמא , אם יש לי 40,000 בקרן השתלמות שהיא 100% מנייתית

אז בחשבון הממוסה אני ארכוש 25,000 בקרן נאמנות מחקה מדד (כלל עולמי שאבחר) ו35,000 אג"ח שאבחר

וככה כל רבעון אוסיף את החלק היחסי? (במידה שגם ימשיכו להפריש לי לקרן ההשתלמות)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 16:00
וגם,מבחינת תקרת המס בקרן השתלמות, 18800 בשנה, אם אני משקיע יותר מהסכום הזה מה ההשלכות? חלק מההפקדה הולכת למס הכנסה? צריך לדווח להם על זה או שזה יורד אוטומטית?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 17:31
כן, אם החלטת על 65% מניות.

תבדוק אם יש לך בקה"ש מסלולים פסיביים (למשל עוקב סנופי), ואם כן אז תהיה לך יותר שליטה גם על החלוקה בתוך ההקצאה למניות (למשל X% לארה"ב, Y% אירופה, Z% מתפתחות וכו'). בעתיד אם תעבור ל-IRA אז תהיה לך שליטה מלאה, עד אז תגדיל את הצבירה.

הכל רגיל כולל דחיית מס. במשיכה בעתיד יורידו לך מס רווחי הון רק על חלק מהרווחים, יחסית להפקדות שמעל התקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 19:03
כשאפתח ira, מומלץ שכל החלק המנייתי יתנהל רק שם? (שם אוכל לסחור בניירות ערך למכור ולקנות לפי הצורך בשביל לאזן?) ושבחשבון הממוסה יתנהל רק החלק הסולידי של האג"ח?

השבוע אני מעביר את הקרן השתלמות למחקה מדד s&p 500(דרך אגב, את זה אני עושה מול המעסיק או מול בית ההשקעות?), ומבחינת שאר חלק המניות בחשבון הממוסה (בינתיים) אני מעוניין לבחור בקרן מחקה שהיא כלל עולמית ומנוטרלת מט"ח , איפה באמת אפשר למצוא את ההיצע שלהם או של שאר הקרנות שהן גם לא כלל עולמיות ועל פי זה לבחור?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 19:28
כן, כי חבל לבזבז את הפטור על אג"ח. אם הסכום הכולל שאתה מקצה למניות חורג מהתקרה של קה"ש, תוכל להשלים גם בתיק הממוסה.

בהצלחה. אם אתה משנה מסלול באותו בית השקעות אז ייתכן שלא תצטרך לעדכן את המעסיק, אבל תבדוק עם בית ההשקעות אם לא צריך להפקיד למס' חשבון שונה - אז כן תצטרך לעדכן את המעסיק. אם אתה עובר לבית השקעות אחר אז כמובן שכן.

תחפש בפורום על נושא גידור מט"ח ותקרא. תעדכן אחרי :)

יש לך באתר הבורסה מידע על כל קרן, ויש את אתר פאנדר שמרכז. אם אני לא טועה גם המשקיעה העלתה בזמנו רשימה, תבדוק בבלוג.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 21:03
שחכתי לצטט , התגובה למטה
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2020 21:05
מעולה תודה רבה על העזרה!

מבחינת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות מסויים(אין לי מינימום של 20,000) איזה בית השקעות מציע את האופציה הכי טובה כרגע? (מבחינת עמלות קנייה ומכירה ונוחות של הפלטפורמה)?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2020 08:06
בשמחה.

תצטרך לעשות סקר בין בתי ההשקעות ולבדוק מה מציעים לך. בדרך כלל יש דמי ניהול קבועים של 15-20 שקל בחודש ועמלות קנייה/מכירה של קצת פחות מ-0.1%. יש גם עמלות מינימום.

אבל כרגע יותר חשוב שתצבור לפחות 20 אלף בזמן שתמשיך ללמוד ולקרוא. בסכומים קטנים מזה העמלות יהיו יקרות יחסית לגודל התיק עד שכבר עדיף להשקיע דרך הבנקים. אבל אין לך מה למהר. תצבור, תלמד ותיכנס כשאתה יודע מה אתה מתכוון לעשות.