⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בvix בתור תחליף לאגח בתיק

🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2020 23:44
היי לכולם

עלה לי רעיון ורציתי לשמוע מה דעתכם בנושא

אחת מתפקידיו המרכזיים של האגח בתיק השקעות סולידי הוא להוות כלי לאיזון התיק כשהשוק בירידה ולרכישה נוספת של מניות כתוצאה מקורלציה הפוכה להן

יש סיבה שמדד הפחד לא יכול למלא את אותה פונקציה ללא כל תלות בריבית בניגוד לאגח?

כשהשוק בירידה מדד הפחד אמור לקפוץ גבוה ולספק כסף לרכישה של מניות זולות וכשהשוק בעלייה מוכרים מניות ביוקר על מנת לקנות את הvix בזול

מישהו התנסה בשיטה? מכיר מדדים שעוקבים אחרי הvix? יעבוד או לא יעבוד לדעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2020 23:51
אי אפשר להשקיע ב-vix עצמו, רק בנגזרים שלו (דברים כמו חוזים). והשקעה באלו היא מורכבת ולא נותנת קרוב לאותה תוצאה. תסתכל על הקרן VXX בשביל לראות מה תקבל בערך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2020 23:54
לא נכון, יש כמה אנשים שמחזיקים במיסקונספציה הזו, זה לא הופך אותה לנכונה.

לאג"ח יש תפקיד 1 ותפקיד 1 בלבד:

לתת לך תשואה מסוימת בסיכון מסוים.

לרוב האג"חים יש סיכון נמוך של מניות ככה שרוב האג"חים יתנו תשואה נמוכה משל מניות.

ככל שתיק ההשקעות שלך מכיל יותר אג"ח (רובם) ופחות מניות ככה הסיכון והתשואה של התיק הכולל יהיו נמוכים יותר וההפך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 02:51
יסודות המימון:

1. אפשר להקטין את הסיכון הכולל אם משלבים שני נכסים עם קורלציה קטנה מ1. זה בגלל שהשונות של תיק כזה מורכבת מהשונות של כל נכס ועוד (פעמיים) השונות המשותפת שלהם. אם מוצאים נכסים (תיאורטי לגמרי, לא קורה בחיים האמיתיים) עם קורלציה של מינוס 1, אפשר לייצר תיק חסר סיכון לחלוטין.

2. כדי שזה יהיה רלוונטי, ורווחי, מה שחסר לך, הוא ששני הנכסים יהיו בעלי תוחלת רווח חיובית. למצוא שני נכסים עם קורלציה הפוכה זה קל: VIX וXIV, למשל. VOO ו-SH וכו'. אבל התוחלת רווח של זה היא אפס כמובן, ולכן זו לא חוכמה.

3. יש אינדיקציות לכך שבעבר מניות אמריקאיות ואג"ח ממשלתיות אמריקאיות ארוכות ענו על הקריטריון הזה של שני נכסים עם תוחלת חיובית וקורלציה שלילית, ומכאן הדעה הרווחת שאג"ח הוא אנטי קורלטיבי למניות ולכן כדאי לשלב אותו בתיק.

4. זה כמובן לא מתקיים בקשר לVIX, אני לא חושב שמישהו טוען שיש לו תוחלת רווח חיובית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 06:26
לאורך זמן רק תפסיד מזה..

הערך של כל מה שמנסה לעקוב אחרי vix שואף ל 0... פשוט חבל על הכסף (לטווח ארוך)

לשיקול דעתך
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 11:06
התפקיד הראשי הוא נזילות כלומר שצריך את הכסף מתי שהוא לאיזה צורך ושיכוך תנודתיות או תשואה בסיכון נמוך בעידן ריבית נמוכה שהתשואות אפסיותכבר לא רלוונטי דה פקטו..
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 11:29
התחלתי לתהות לעצמי: אם יחידה אחת של vxx עולה כיום כ-14 דולר, אבל הייתה שווה מעל 100,000 דולר במשבר 2008, למה לא להחזיק כמה יחידות שכאלו בתיק, כגידור?

לא כהשקעה לטווח ארוך/קנייה תקופתית, רק גידור על סמך הנחה שיחידה של vxx שווה 100,000 דולר בשעת משבר
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 13:11
לא נכון. כל השקעה בשוק ההון נזילה מאד.

גם לא נכון, אם הצלחתי להבין מה אתה אומר.

אתה כל הזמן אומר דברים לא נכונים, למדת על שוק ההון לפני יומיים וחצי ומאז אתה פשוט רושם שטויות בסיטונאות.

גידור למה? למניות? אם אתה רוצה לגדר את החשיפה שלך למניות למה לא למכור אותם? אם אתה רוצה לגדר את החשיפה שלך למניות באופן זמני תקנה פוטים על השוק או על המניות שלך.

אם אתה רוצה להגיע לחיפה, קח אוטובוס לחיפה, אל תיקח אוטובוס לי-ם בתקווה שאולי תגיע משם לחיפה באוטובוס נוסף.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 13:30
לא. ממש לא. לא הבנת כלום.

בבקשה אל תשקיע במשהו שאתה לא מבין.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 14:52
הכוונה היא שעדיף למכור אג"ח קצר מועד או לחכות לפדיון מאשר מניות שירדו וזה הכוונה בחלק הנזיל....

הכוונה שלי שכיום בעידן הריבית הנמוכה האגח נותנים מעט מאוד ריבית ויש כאלה שמעדיפים מזומן במקומם
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 15:33
כן, ממבט שני הבנתי שזה לא בדיוק מה שאני חושב שזה..

זה סוג של שורט על ה-sp 500?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 15:38
גם לא נכון, אם אתה צריך כסף עדיף לך לשמור את התיק שלך ברמת הסיכון שקבעת שמתאימה לך, אין שום משמעות למכירת מניות שירדו או שעלו וגם פה תכלס אתה טועה, טכנית עדיף למכור מניות שירדו מאשר מניות שעלו.

אין לזה ממש משעמות, מזומן זה סוג של אג"ח עם מח"מ 0. אנשים שונים מעדיפים דברים שונים ויש עדיין אג"חים שנותנים תשואה סבירה, אומנם נמוכה אף סבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 15:41
זה (VIX) מודד את צפי התנודתיות של מדד ה S&P 500 ע"י בחינת האופציות לחודש הקרוב

ה VXX הוא שורט על מה שכתבתי
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 17:02
ה-VXX זה בגרסה שהיא לונג.

אבל זה כלל לא העניין, אף אחד לא חשוף באופן ישיר ל-VIX כי זה לא אפשרי טכנית, אלא רק לחוזים עליו, ו-VXX מגלגל אותם יומית תחת קונטנגו מה שגורר להפסדים עצומים בשוטף, למעט הספייק המזדמן כאשר וויקס קופץ, ועל כן הקרן שואפת באופן מתמיד לאפס מאופס.

היא גם לא הייתה אף פעם 100,000. כל פעם שהיא מתקרב לאפס עושים לה reverse split וככה בדיעבד נראה שהיא פעם הייתה 100,000.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 17:16
אכן

חשבתי על XIV
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 18:07
וואו, זה נשמע כמו דבר מאוד "מלאכותי", שמפרידות בינו לבין הכלכלה הריאלית כמה שכבות עבות

העשרת אותי, תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2020 20:46
וואו

פשוט, וואו

פתאום אני מתחיל להבין למה המימדים של משבר 2008 היו כל כך מטורפים
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2020 11:27
MPT?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2020 11:32
זכרוני חלוד סלח לי.

חוץ מזה תיאוריות בנות עשרות שנים לא בטוח שמחזיקות מים היום.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2020 11:34
אותך ל @TunaGolem