⬅ חזרה לאינדקס

התיעצות דחופה

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 17:05
התלבטות גדולה לגבי מחיר למשתכן.

אני כרגע עומד 5 מקומות מזכיה בבית שמש על מחיר למטר 9.300 ומתלבט מאד האם לבטל.

1. בגלל שאני עומד בהמתנה להרים יותר אטרקטיביות בירושלים בני ברק וראש העין אני סביב מקום 300 400 מזכיה האם כדאי לי לבטל ולהמתין לזכיה בירושלים עם מחיר למטר של 13.300 ובבני ברק של 11.500 וראש העין של 9000 ??? אבל מפחד שישאר בסוף רק הדירות הגדולות ולא אוכל לעמוד בזה .

2. ומצד שני כרגע אני בזכיה בטוחה בבית שמש לעומת שאר ההרים שספק אזכה (למרות שמנסיון ברגע שמתחיל השיווק יש אלפי ביטולים.)ולא בטוח מה ישאר

בקיצור יש לי שעות אחדות להחליט האם ללכת על בית שמש או להמתין להרים האחרות . בעיקר מבחינה כלכלית מתלבט . כולם הצפי לסיום בין 3 ל5 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 17:29
דירה למגורים או להשקעה? אם להשקעה אז זה לא דחוף.

אם זה למגורים, איפה אתה מעדיף לגור? ואיפה אתה יכול להרשות לעצמך לקנות? כשתדע את התשובות, תדע מה לבחור.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 17:35
1. למגורים. אבל בין כה נמתין כמה שנים עד שיהיה מוכן. בעקרון אני מעדיף את ירושלים או איזור המרכז.

האפשרות שלנו זה הון עצמי של כ400 אלף ומשכנתא של עד 1000000 .
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 18:32
איזה גאון הכחלון הזה....לקח את אחת העוולות הגדולות שמדינת ישראל מבצעת כלפי אזרחיה והפך את העוולה עצמה לפרס!

סמנטיקה יוצרת מציאות. צריך להציע את זה לקופות החולים, במקום דיאגנוזות יתחילו לחלק "זכיות" בסרטן או באלצהיימר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 19:47
לפי נתוני המחיר למטר שהבאת, אתה יכול לקנות בבית שמש דירה של עד 150 מ' וזה יפה מאד. בירושלים תוכל לקנות עד גודל של 105 מ', זה מספק אותך? השאר נמצאים בין הקצוות. מה ההתלבטות שלך בעצם? המחיר או ודאות הזכיה?

אגב, המחירים למטר נשמעים נמוכים מאד. זה באמת המחיר? אין לי שום מושג במחיר למשתכן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 21:31
דבר ראשון, תחליט איפה הכי טוב לך לגור.

דבר שני, אני מניח שאתה בהמתנה לזכיה בהגרלות גדולות בלבד, אם זה בהגרלות המשך קח בחשבון שנשארו רק דירות גדולות 5-6 חדרים.

דבר שלישי, אם לא זכית, ואתה רק נכנס על סמך ביטולים של אנשים אחרים, גם אז קח בחשבון שנשארו רק 5 חדרים ומעלה.

כלומר אתה צריך מחיר של 10,000 שקל למטר ומטה.

אחרת ישארו לך דירות של 1.6 מליון לפחות.

ז"א אם אתה רוצה לגור בבית שמש זאת אופציה,

אם לא? תוכל לחכות לסביבות אפריל, אולי יהיה חלק ב' של בני ברק,

ועוד כמה הגרלות שהמכרזים שלהם יסגרו החודש ובמרץ.

אני אישית אפילו לא מסתכל על ראש העין, ההנחה שם לא גדולה מספיק, וצפיפות הפרוייקט בשבילי, לא מושך בכלל

נ.ב. קח בחשבון שבבני ברק זה פרוייקט בציביון חרדי, על כל מה שמשתמע מזה.

כמובן שיש אפשרות לכולם להתשתתף
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 21:56
נדמה לי שהוא חרדי, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 22:10
אכן . קלעת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 09:54
יש גם לא חרדים שמשתתפים בבני ברק להשקעה, דווקא בגלל שוק השכירות הקשיח יחסית. וכמובן הביקושים של בני ברק.

בכל מקרה, אם אתה בן מקום באחת הערים שאתה רוצה לגור שם, יהיה לך הרבה יותר סיכויים לזכות בדירה במחיר 1.4 מליון. כי תוכל לתפוס ראשון דירות 3-4 חדרים.

בבני ברק מוציאים עוד 350 דירות אני חושב, שהיו מיועדות להשכרה, באותו מתחם של ההגרלה הקודמת.

אי אפשר באמת לייעץ בדבר הזה, כי הכל זה מזל.

מה שאני הייתי עושה? (ואני עושה עכשיו) זה מחכה להגרלות הבאות.

אין לי שום עניין לקנות 5 חדרים בבית שמש,או בכל מקום אחר. מקסימום 4 חדרים, ועדיף שזה יהיה במקום שאני רוצה לגור שם.

לכן אני משתתף רק בהגרלות גדולות. בהגרלות המשך יש דירות 5-6 חדרים, ולרוב, ה5 חדרים במקום לא טוב.

מצד שני... אני כמעט שנתיים בהגרלות אז... אולי זאת לא דוגמה טובה לתת לך :roll:

מצד שלישי...המחיר של בית שמש קורץ, ולכן תהיה לך יותר גמישות לקנות דירה יותר גדולה (שים לב שתשתלם על "אחזקה" יותר)

ואז אם תרצה תוכל למכור אחרי כמה שנים ובכסף לקנות איפה שבא לך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 10:45
זה לא כזה פשוט. אדם שיש לו כבר ילדים, התיעדוף שלו היכן לגור נובע משיקולים נוספים של קירבה למשפחה ואיכות החינוך.

ההצעה שלך תוביל אותו להרבה שנים עד שיגיע למחוז חפצו.

מצד שני, דירה לא אמורה להביא אותנו להתדרדרות כלכלית. יש לבדוק היטב היכן אפשר לגור מבחינת האמצעים הכלכלים הקיימים וזה לא מסתכם רק בקניית הדירה אלא גם ביכולת להחזיר משכנתא לאורך שנים, בעלות המיסים המקומיים, בעלות החינוך, בקירבה למקומות העבודה ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 11:04
תודה לכולם באמת החלטה קשה.

כרגע החלטתי לא להחליט.. יש להוסיף שבבית שמש יש הגרלות שמחירן למטר נמוך מאוד סביב ה8.200 לעומת 9.360 שאני זכיתי לכן השיקול פה לא פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 11:46
בנוסף. בחודשים הקרובים אמור לצאת עוד מכרזים באזורי ביקוש . רמת גן. בני ברק. רמת השרון. אור יהודה ועוד
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 13:41
הוא דיבר על גמישות מאוד גדולה במקום המגורים ולכן מזה נובעת ההצעה. (בית שמש,בני ברק, ראש העיןׂׂ)

בקשר לחינוך ומקומות עבודה, כנ"ל,

הוא דיבר על סכום של 1.4 מליון. כרגע זאת האופציה היחידה שיש, כמו שאמרתי בשאר האופציות רוב הסיכויים שנשארו לו דירות יותר גדולות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 15:41
תמשיך לעדכן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 16:38
השיקול פשוט.

כסף זה לא הכל בחיים. עוד 100K פחות 100K תלוי מה אתה מקבל ובאיזה מקום אתה יכול להיות שם.

אם ב9.360 אתה בקו פתוח לנוף, צמוד לפארק שבפיתוח (שכחתי איך קוראים לו שם) וזאת נקודת יציאה מהעיר.

זה כבר שווה את הכסף,

לעומת דירה במרכז השכונה, עם נוף לבניין אחר, ובפקקים של הבוקר עוד להתקע עד ליציאה. (סטייל ראש העין)

תבין, אתה לא קונה פה הנחה. אתה קונה פה דירה מינימום למגורים, או דירה שאחר כך תצטרך לשכנע מישהו אחר שהדירה שלך שווה קניה.

תסתכל על כל הפרוייקט, תשאל, תחפור בתוכניות, תבין מה אתה קונה בכסף. זה הכי חשוב. יותר מה100K שאתה צריך להוסיף.

סתם בדרך אגב כדי שתבין...

לא מזמן נרשמתי להגרלה בבאר יעקב בשכונה הדרומית. (ספויילר-לא זכיתי)

צמוד לשכונה עוברת רכבת (אין תחנה קרובה)

אחלה מחיר, וגם אחלה שכונה.

אנשים יגידו שאני פראנואיד, אבל חפרתי בפרוייקט וגיליתי שאם אתה רוצה נוף לפארק, אז בצד הזה עד קומה 5 אין מיגון לרעש, אלא מסתמכים על הקיר האקוסטי.

ומקומה 5 מתחילים למגן את הדירות לרעש (חלונות וכו...) יש שם הערכת רעש על כל קומה.

זה גם שיקול שצריך לקחת, אם תבחר להיות בקומה רביעית או חמישית. שיקול.

ואני לא מדבר על השיקולים הבסיסיים אם אתה רוצה לגור בדירה הצמודה לבית ספר או צמודה לגני ילדים או מה שיש בפרוייקט.

במצב שלך שלא זכית, ואתה אוטוטו נכנס לרשימת הזוכים בגלל ביטולים, אתה כמעט אחרון שבוחר את הדירה

אז הסיכויים שתבחר דירה שמראש רצית, לא בשמיים.

המסקנה היא, קודם כל תנשום, תסתכל על הפרוייקט ותבין למה פה יותר יקר ופה פחות.

אם אחרי שתחפור תגיד וואלה בדקתי ולא מצאתי סיבה, לך על הזול.

אבל קודם כל תבדוק טוב טוב.