⬅ חזרה לאינדקס

איך אנשים עם משפחה משקיעים?

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 22:38
אני בן 20 ואוהב להיות חופשי ולעשות מה שבא לו ולאתגר את הגבולות שלי בשוק ההון ובחיים באופן כללי למרות שאני מאתגר את עצמי לא מאמין שאפול כי גם אם אפול אאתגר את עצמי יותר ויותר עד שאצליח חזרה לעמוד ולהתחזק. אך היום חלפה בי מחשבה מפחידה...אני רוצה אישה ומשפחה וילדים.

וכשחשבתי על זה טוב הבנתי שהרצון שלי לאתגר את עצמי ולהגיע למילוי הפוטנציאל שלי בתור אדם חופשי מתחכך עם הרצון למשפחה כי בשביל משפחה צריך יציבות ובשביל הגשמת פוטנציאל אני צריך לאתגר את עצמי עד הסוף ולמעשה כשאני לבד אין עם זה בעיה כי מקסימום אפול ואתחיל מחדש לממש את הפוטנציאל שלי ולבטא את עצמי מחדש אבל כשאני עם משפחה יש בעיה בחיבור את עצמי ולנסות לממד פוטנציאל כי נפילה כאן תגרום להרס המשפחה שהקמת וברגע שיהרס לי המשפחה שהקמתי לא אוכל כבר להתעסק התממש פוטנציאל אלא רק בלשרוד השוני מרחוק שיכול להתחיל מחדש בכל רגע נתון...

כלומר הבנתי שיש בעיה בלממש את עצמך ואת הפוטנציאל שלךאחרי נפילה כשאתה נשוי בעוד רווק יכול בכל רגע נתון לעשות מה שבא לו ולמתוח את הגבולות שלו בעוד נשוי לא יכול כי הוא עלול להשמיד את המשפחה שלו...

איך אתם חיים עם הידיעה הזו, מה אני אמור לעשות? האם לדעתכם אנשים עם משפחה יכולים למתוח את הגבולות שלהם כמו רווקים למרות הסיכון להפעלה ולהשתקם מכפילה כמו רווקים
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 22:49
שאלה קשה..

צריך להיות מוכן להשקיע רק סכום שאתה מוכן לאבד...

אפשר להגדיל את החלק הסולידי ולהגדיל את כרית הביטחון

זה יפגע כנראה בתשואה לאורך זמן אבל אין פה קסמים תשואה מגיעה רק עם סיכון

אם תוריד את הסיכון כנראה תוריד את הסיכוי לתשואה ואת התשואה שלך

ואתה חייב להכין חלק סולידי כשיש לך אחריות על עוד אנשים חוץ ממך..

פשוט צריך למצוא איזון נכון ומחשבה עמוקה על הצרכים שלך
אתה מותח את הגבולות שלך לפני שיש לך משפחה, ואז נרגע כשיש לך משפחה. לפחות זה מה שרוב האנשים עושים. להשקעות זה לא כל כך קשור כי שם אין ממש פוטנציאל לממש וגבולות למתוח, אם המטרה היא השקעה ולא הימור.
משפחה עוזרת לך להתמקד בדברים הנכונים.

זו לא מגבלה , זה יתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 22:58
תמיד יש אלמנט של ניהול סיכונים, גם כרווק וגם כאיש משפחה. בכל מקום וכל זהות תמיד יש מה להרוויח ומה להפסיד.

ובעקרון אתה צודק, שמתבגרים ויש משפחה וילדים ועבודה וכסף וסבא ודודה וחמותך ומשכנתא וכאבי גב ופרקים ופחות פורקן והרבה יותר כאב ראש, אז אתה מוצא את עצמך נוסע ל - am-pm (לא סולידי) עצבני בלילה לקנות פירות לאבא של שבת ופחות חי על הקצה.

אולי זה טוב?

אולי זה רע?

זה דיון של חיים שלמים ואין תשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 23:07
עניין הסיכון עם משפחה יכול לפעול לשני הכיוונים.

מצד אחד, כמו שהזכירו, יש לך יותר אחריות, אתה יכול לסכן פחות.

מצד שני, ואת זה פחות הזכירו, הצורך ומאוחר יותר הרצון לגדל ולסייע לילדים נותן תמריץ כלכלי שלא קיים כסינגל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 07:52
תתמקד בבנות זוג סולידיות, שעובדות בהייטק. הרבה יותר קל ככה.

;)
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 08:04
מצא לך מישהי דומה לך, ועשה תאום ציפיות מדוייק איתה

מישהי שמוכנה לרכבת ההרים הזו של "מימוש הפוטנציאל" כמו שאתה קורא לו
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 08:21
אתה מדבר על מתיחת גבולות כלכלית או אישית?

אז כן, אי אפשר גם להיות נשוי/הורה לילדים ולעשות מה שבא לך. זוגיות וגם הורות הן בהגדרתן שיתוף עם משהו אחר ושיתוף כזה כרוך בויתורים. להיות הורה, הרבה הרבה יותר. לכן, אם הערך העליון שלך הוא חיים בלי גבולות ויכולת ל"ממש" את ה"פוטנציאל" שלך בדרך שאתה מבין אותו ובזמן שנוח לך אז כן, זה יתנגש עם משפחה.

מצד שני, אתה יכול לקחת זמן מה, לחשוב מהו הפוטנציאל שאתה רוצה לממש: בתחום הכלכלי, חברתי, מקצועי ולהבין איזה דברים אתה יכול לעשות כנשוי (ללמוד רפואה, למשל) ואיזה לא (לצאת לטרק של שנתיים בהודו/ נפאל/ דרום אמריקה בלי טלפון או למשכן את דירת המגורים לצור הימורים למשל).

מתוך אלה, תבנה תכנית למימוש השאיפות שאתה רוצה כרווק גם בתחום האישי וגם בתחום הכלכלי ומה יכול להיעשות גם כנשוי.

אתה עדיין צעיר מאד וזוגיות והורות כנראה לא עומדות ברגע זה על הפרק אז זה הזמן להתחיל לחשוב ולפעול כדי לממש את כלל המטרות שלך בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 10:33
לכל גיל יש את קו המחשבה שלו.

כשיהיה לך ילדים, הם יהיו העולם שלך. לכבוש את העולם כבר לא יהיו טרקים בנפאל או לטפס על האוורסט.

אלא יהיה לעלות על מטוסים בלונה פארק ולראות את החיוך של הילד שלך.

כשהם יגדלו עוד קצת, אתה תתאים את עצמך ליכולת שלהם, ושם תשים את ההגדרה של לכבוש את העולם. אם זה דיסנילנד או מה שלא יהיה.

וכשהם יגדלו ממש? רק אז תוכל לחלום על לעשות טרק בנפאל עם הילדים שלך... אבל זה כבר תלוי אם אתה תוכל לעשות אותו :lol:

בקיצור, בכל גיל ההגדרות ישתנו לך. אל תתקע על ההגדרות שאתה מכיר עכשיו.

בכל אופן...בקשר למתיחת גבולות כלכלית, תטפס הכי גבוה שאתה יכול בתור רווק.

תחסוך כמה שיותר כדי שתהיה לך נחיתה רכה יותר כשתתחתן.

(בדיוק כמו שכבר עכשיו אתה צריך לחשוב על הפנסיה)

כל עוד השאלה הסקאלה של משפחה/עבודה יותר גמישה לך, תטרוף את העולם,

כי ברגע שתהיה לך משפחה, השאלה האם לעבוד עד 8 בערב ולפספס את המשפחה, תהיה לך הרבה יותר כבדה מאשר עכשיו.

מימוש פוטנציאל? בשבילי זאת סתם הגדרה ריק מתוכן ברגע שאתה מתחיל לחשוב על אושר.

תמיד יהיה את האיזון הזה,

תמיד תוכל להרוויח יותר ממה שאתה מרוויח עכשיו,

תמיד תוכל להתקדם יותר אם תשקיע את כל כולך.

הבעיה היא מה אתה מפסיד בדרך....

בתור רווק לא הרבה, אולי יציאות עם חברים שיעזבו אותך בהמשך החיים.

בתור נשוי? אתה יכול לאבד את הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 10:45
חלק מהסולידיות זה רווקות בלי ילדים ובנישואין אתה תלוי בבת הזוג שלך, מה המקצוע והיכולות שלה...

אם תיקח אחת שלא עובדת זה נפילה בטוחה...

בכל מקרה תעשה הסכם ממון מקיף לכל מקרה.....
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 11:28
גם לקחת מישהו ששם על כל בת זוג פוטנציאלית תג מחיר זה לא משהו.

בכל מקרה, חיים בזוג דווקא מוזילים עלויות, כך שמתיישבים עם הרעיון הסולידי. ילדים הם אכן מוצר לא סולידי בעליל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 11:36
אתה גורם לזה להישמע כאילו בת הזוג שלך היא מזגן...

אפשר להיות מחושב וגם לא להתייחס לאנשים כמו לחפצים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 00:06
החלטתי לכתוב הודעה קצת יותר... מלאת תוכן...

בעיניין משפחה וסיכונים..

התאגיד האמריקאי שאני עובד בו, ברוך השם...... יש לי שתי חברות צוות, שבזכות העבודה, והמשכורת היציבה שלהן, הבעלים שלהן הלכו להקים סטארטאפים. ולשניהם הולך להם לא רע בכלל.

אישית, אחוז החסכון שלי, ושל אשתי, והילד, גבוה ממה, שהיה, כשהייתי רווק.

היא, לצערי, סובלת מהשכלת יתר - מחלה קשה. אבל, בעזרת השם, כבר מתחילה להרוויח שכר שמצדיק את כל ההשכלה הזאת. והרבה מזה בזכות דחיפה, ולא מעט תמיכה ממני. מהצד שלי, מערכת היחסים שלנו, עשתה לי דיי הרבה "סדר" בראש. הייתי הרבה יותר "אינפנטיל", וקצת אבוד בעולם, לפני שהכרנו. וגם היא לא בוחלת בדחיפה ותמיכה...

מבחינת השקעות, החלטנו ביחד, שחשוב לנו להחזיק קרן חירום יחסית שמנה. ומעבר לקרן הזאת, שאנחנו רוצים להיות ברמת סיכון דיי גובהה. וכרגע אנחנו בוחנים אופציות של נדלן להשקעה וכו'. והחלוקה היא, שעל האסטרטגיה אנחנו מחליטים ביחד. הטקטיקה שלי. ולוודא שמספיק כסף אשכרה מגיע לחשבון ההשקעות, על זה, רוב הקרדיט שלה. והחלטות כמו: "בוא נתכלב על הדירה, בשביל לחסוך עוד כסף", דיי באו בתאום, וההחלטה, והתיאום, דיי הסבו נחת לשנינו.

מכיוון, שעבודה בקורפורייט אמריקאי ענק, זה דיי משעמם מוות, אני מאמין, שבקרוב אסיים את הקדנציה שלי פה. היום, בדיוק דנו על איזה דברים אני יכול לעשות. חלק מהרעיונות, בהחלט, כללו סיכון פיננסי. עכשיו, ברור, שאני לא הולך לסכן הון שלנו ממש, לפחות לא בסכומים משמעותיים. אבל, גם העדר הכנסה לתקופה לא מבוטלת זה סיכון. אני לא אגיד שלא היו הסתייגויות וחששות, אבל בסה"כ, היא דיי מוכנה לשאת בעול, תלוי בקונסטלציה, ובתנאים.

עכשיו, להגיד לך שהצורך לשכנע מישהו אחר לא מעיק? אני לא יכול.... וכמובן, שהסיכונים, שאנחנו יכולים לקחת, מוגבלים. בכל זאת, צריך לשלם על גן, וכאלה.

ועדיין...

מה שאני מנסה להגיד... זה שצריך לדעת במי לבחור.... אפשר להסתדר..