⬅ חזרה לאינדקס

במה אתם משקיעים ומה הניסיון לימד אתכם ?

🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 18:12
אז ככה אני מתאר לעצמי שהרוב כאן משקיעים בשוק ההון ועדיין אשמח שכל אחד ישתף במה הוא משקיע , כמה זמן והכי הכי חשוב איזה נקודות הוא הוא למד על עצמו או על השקעות בכללי עם הזמן והתמודדות עם השקעה לטווח ארוך.

אני לא דוגמה ,בן 26 רק לפני שנה וחצי הכרתי את המשקיעה. אני משקיע כבר שנה בתיק השקעות בib (לא השלוחה אלה ישירות עם הבית השקעות ) במניית vt מחקה מדד.

עדיין לא היו מפולות או דברים שבאמת אוכל להעיד על עצמי על למידה אישית או בנושא ההשקעות,אבל אני חושב שכל הקריאה והלמידה של ספרים וחצי השנה רק בפורום לפני ההשקעה לימדו אותי לעצור על סיטואציות ולהתנתק מהרגש ולהחליט אובייקטיבית יותר ולא לפי הרגשה כמו ש90% מהסובבים שלי עושים ,לפחות בהרבה יותר מפעם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 18:35
לא לנסות לתזמן. זה פשוט לא עובד.

לבחור הקצאת נכסים בהתאם לרמת הסיכון הרצוייה וזהו זה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 19:21
לקנות את המדד בכל כסף פנוי שיש לך ולשכוח ממנו. לא להקשיב בירידות לאתרי חדשות, לדרמות, לעיתונים וקורונות למלחמות סחר לכלום. הייתי גם ממליץ לקנות עוד מהמדד בזמן ירידות. תפוצה על כך
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 20:46
לקבל כמה שפחות החלטות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 21:09
ששוק ההון זה כמו דואר ישראל: אתה יכול להזמין חבילה מסין והיא לא תגיע במשך 3 חודשים, וחבילה נוספת שהזמנת חודשיים אחריה מגיעה אליך בהפתעה אחרי שבוע וחצי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 21:28
התחלתי להיכנס לכל עולם ההשקעות לפני קצת פחות משנה.

סביב 40% מההון שלי (כרגע) מושקע בבלו צ'יפס טכנולוגיות - אפל (76K) אמזון (51K) גוגל (47K)

בהתחלה זה היה מקדונלדס במקום גוגל, אבל אמרתי אם כבר אני הולך עם הטכנולוגיה אז עד הסוף וגם אני לא באמת צריך את הדיבידינד של השקל וחצי הזה.

את המניות הבודדות קניתי בסכום מצטבר של כ-142K. כרגע שוות 174K. זה סכום שאני מוכן לאבד את כולו - במקרה הטוב ארוויח ממנו במקרה הטוב פחות אחלה שכר לימוד.

אחרי ששמתי עליהן, כל שקל שאני מצליח לחסוך אני משקיע רק על VOO.

הבטחתי לעצמי שלא אוסיף עוד למניות הבודדות אלא רק למדד.

קונה כל רבעון בסכום שאני מצליח לחסוך. סביב 47-49K

הכל מניות, הכל אמריקאי, הכל מסוכן.

אולי אני פועל חכם, אולי לא

אבל אני צעיר, אין לי ילדים, לא נשוי (יש לי חברה אבל היא סטודנטית ועוד לא באמת התחלנו "חיים של גדולים")

ומוכן להיות בהרפתקה הזו שנקראת 100% מניות.

מה למדתי ?

שכדאי מאוד שתכתוב תכנית ותדבוק בה ותבטיח לעצמך שלא משנה מה קורה אתה הולך איתה. עוד לא חוויתי קריסה אז סיבולת הסיכון לא עמדה למבחן אבל כשיגיע היום נראה.

בנוסף, אם אתה עדין צעיר ויש לך קצת כסף בצד, אל תפחד לשים אחוז קטן ממנו (שאתה יכול לישון בלילה אם הוא נמחק) בדברים יותר נועזים.

ימים יגידו אם אני טועה או צודק, אבל חיים פעם אחת, לפחות ניסינו

לא מייעץ, לא ממליץ ולא כלום. בהצלחה ידידי
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 21:40
חברים לדעתי סוף 2018 שהייתה ירידה של בערך 22-25 אחוז מהשיא הייתה תקופה יפה לראות את כוח הסיבולת של הרבה משקיעים. מכיר הרבה שמכרו, מכיר הרבה גם שקנו זה בערך ההבדל בין התשואות שמשיגים האנשים. לא משבר דרמטי אבל בהחלט משברון לא פשוט
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 22:19
התחלתי להשקיע בגיל צעיר (19) והגעתי להון משמעותי מהר. הייתי מאה אחוז מניות, גרתי אז עם ההורים וחסכתי בין 80% ל90% ממשכורת גדולה. התמנפתי בסכום משמעותי ביחס להון שגם אותו השקעתי במניות. כמובן שכתבתי ״חוזה השקעות״ עם מטרות ל20 שנה קדימה ובלה בלה בלה, אבל אז החיים קרו ומצאתי את עצמי מממשת חלק גדול מהתיק. למדתי מזה כמה דברים שנראים לי חשובים:

1. היה לי בעיקר הרבה מזל: אם הייתי מתמנפת ככה דקה לפני קריסה זה היה יכול להיות כואב.

2. תוכניות לחוד ומציאות לחוד: היה לי מאוד קל לכתוב איזה קשקוש שקראתי לו ״חוזה השקעות״ ל30 שנה קדימה, אבל בעיקר התעלמתי מזה שזה בדיוק הגיל שבו החיים הכי דינאמיים. ואכן, המון השתנה אצלי: יצאתי מהבית של ההורים, אני עוד שניה נשואה, קניתי דירה. אלה דברים שבכלל לא היו בmental model שלי לפני כמה שנים.

3. אולי הכי חשוב: להוריד את אחוז המניות בתיק. כמו שמימשתי חלק גדול ממנו בנסיבות משמחות רק כמה שנים אחרי שהתחלתי להשקיע, באותה המידה יכלה לקרות לי קטסטרופה אישית שהייתה דורשת הרבה מזומנים. חשבתי אז שקרן חירום זה מיותר (כי למה צריך את זה בכלל כשיש אשראי, הלוואה וכ׳ו), אבל היום יש לי אחת כזו ואני ישנה יותר טוב ככה.

4. פתחתי אדישות לתיק שלי. היום אני נכנסת לאפליקציה של אינטרקטיב לעיתים רחוקות. זה פשוט לא מעניין אותי.

5. חלק גדול מהתיק שלי היום הוא מניות החברה שבה אני עובדת. זה אמנם פחות מפוזר, אבל זה סיכון שאני לוקחת בגלל הטבות מס משמעותיות. אני בסדר עם זה.

6. להיות ״סולידית״ זה לא כיף לי. אני מעדיפה לחסוך 50% מהשכר, לעשות סקי בקלאב מד ופעם בשבועיים לעשות מניקור מאשר לחסוך כמה עשרות אחוזים יותר...

7. אני כבר לא עוקבת אחרי ההוצאות ברמת השקל. סתם מעיק. אין לי כוח

מאחלת לפותח השרשור ולמכובדי הפורום הרבה הצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 23:09
תיזהרי עם זה... כל מה שאפשר למכור מבחינת מיסוי, כדאי לשקול...

ESPP מעביר ומוכר ברגע שאפשר...

לא קשה לדעת כמה הטריפ הזה של ההייטק ימשך בצורה כזאת...

כל כך הרבה כסף אבוד, כי הייתי צעיר ודביל...

כאילו מחלק, ממש נהנתי, וצברתי חוויות בחיים...

יכולתי לשלם כבר משכנתא על דירה שנייה אם לא הייתי מטומטם.

ומזל טוב ;-)
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 23:14
לקח לי בערך 10 שנים ללמוד, גם בקטע של השקעות, וגם לחיים בכלל:

הסיכון הכי גדול הוא אובדן תשואה אלטרנטיבית.

הכאב הכי גדול הוא חרטה.

לא על החלטות לא נכונות, אלא על פחדנות.

על מה שלא עשית, ועל סיכונים שלא לקחת.

האירוניה...
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2020 23:25
זה ב10 שנים האחרונות. בעשור לפני כן אנשים קיבלו מכות כואבות מאוד על סיכונים שלקחו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 00:42
בן 19, חייל בצה"ל. גיליתי את המשקיעה לפני כשנה בעקבות יועץ השקעות שעצבן אותי (סיפור קצת ארוך, פירטתי באשכולות אחרים)

מתקרב להון שש סיפרתי, חציו מתביעה מוצלחת, חציו מעבודה וחיסכון שלי

מכל מיני סיבות שונות, כרגע אני "משקיע" בפיקדונות שונים, אבל 1.5K מהכסף שלי במניות

לראות 1.5K עולים ב-20% כשרוב הכסף שלך צובר ריבית אפסית (או אפילו שלילית, בעקבות ירידת המדד), זאת לא הרגשה מדהימה

מצד שני, אני לא רואה את עצמי ישן בלילה בידיעה שכסף שאני זקוק לו במיוחד בשוק ההון כיום

בהמשך ארשה לעצמי להשקיע סכומי כסף לטווח רחוק יותר ואעשה "חושבים מחדש"

הבורסה הייתה כאן לפני, ותשאר גם אחרי

הגרוש וחצי שלי, מניסיוני האפסי:

תעשה מה שייתן לך לישון טוב בלילה

להפסיד תשואה אלטרנטיבית זה כואב, אבל כדאי לזכור שזאת חוכמה בדיעבד בטווחי זמן קצרים

קל להתלהב ממניה שעלתה ב-70%, אבל קשה פסיכולוגית לשים כספים גדולים על מניות "חלום" (לפחות ככה חשבתי עד השרשור על טסלה :) )

להפוך חיסכון להרגל, רצוי אוטומטי, ולהרחיק את המספרים מהעין

לשמור על פשטות

לא לנתח דברים יותר מדי

להעז (אירוני, אבל היו הרבה פעמים שידעתי מה צריך לעשות ופשוט לא עשיתי. ראה עודף ניתוח)
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 11:13
@דור ה-Z

אתה בן 19 ומתוך 80-90 אלף אתה שם רק 1.5 במניות?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 12:11
מזל טוב! :) :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 12:27
כן.

יש לזה כמה סיבות, רובן אישיות (הרקע המשפחתי ממנו הגעתי, רצון להיות מוכן להוצאות מחייה לתקופה של התואר, עודף ניתוח) חלקן גם כלכליות (אני לא מאמין שה-sp 500 אטרקטיבי במכפילי הרווח הקיימים, ונראה שסימני האזהרה בשווקים רק מתרבים).

צר לי על אובדן הרווח האלטרנטיבי, אבל לפעמים נסיבות החיים מחייבות אותך להיות יותר שמרן משרצית. בין כה וכה, עוד 9 חודשים בערך אגיע ליעד שהצבתי לעצמי (115K), ואז ארשה לעצמי להשקיע.

9 חודשים זה מחיר פעוט בשביל לשלם לעומת עוד עשורים טובים של חיסכון והשקעה
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 12:44
אם תשקיע עכשיו 100K וההשוק יפול 50%, תפסיד 50K, שהן בסך הכל 5 משכורות ממוצעות לא כולל קרן השתלמות וקרן פנסיה

האמת שהיה לי סכום דומה בגילך, אבל לא הייתי מודע בכלל לשוק ההון (עד גיל 24), היו לי ~100-200K בעו"ש במשך יותר מ- 6 שנים, וכמובן שאני מתחרט על זה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 12:58
זאת חוכמה שבדיעבד.

תחשוב על זה שבזמנו לא ידעת ששוק ההון קיים, שהריבית תשאר אפסית ועוד מיליון משתנים נוספים.

חוץ מזה, זה גם חלק מניהול סיכונים כולל יותר-השכלה, הכנסה, עורף משפחתי כלכלי-כולם בעלי פוטנציאל להיות סיכון פיננסי, במידה וחלקם לא קיימים/עדיין נבנים

ניהול הסיכונים שלי הוביל אותי להיות שמרן יותר (כי אפילו תחת ההנחה שלך שקריסה תהיה 50 אחוז ולא למשל, 90 אחוז-קשה לי להאמין שבשעת מיתון יהיה קל למצוא עבודה בשכר של 10K, או אפילו לקבל הלוואה מבנק בשעה שהכלכלה קצת משתגעת).

אם 115K עם ריבית של אחוז זה המחיר של השקט הנפשי שלי לחמש-שש שנים הקרובות, אני מוכן לקבל אותו.

בין כה וכה יש לי עוד הרבה זמן לפניי, ולפי התחזית שלי, יהיה לי הון דומה להשקעה בסיום שירות החובה+אפילו יותר במידה ואכן אשאר לשנת קבע.

האם זה "תיק השקעות" אופטימלי מבחינת תשואה? לא.

אופטימלי היה יכול להיות להשקיע ב-sp500 ברגע שגיליתי אותו במרץ 2019 (כשהיה בערך 2800 נק'). אופטימלי היה לרכוש אג''ח ישראל לשנת 2047, לרכוש קרן מחקה על נדל''ן, לרכוש קרן מחקה על הנאסד''ק, להשקיע קצת במניות איגוד וטסלה, ולהוסיף עוד לנבדיה. אבל זאת חוכמה שבדיעבד :)

האם זה ניהול סיכונים נכון?

לדעתי, תחת הנסיבות, כן.

כל אחד והבחירות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 14:12
משקיע כ-4 שנים.

רוב הכסף שלי מושקע ב- VT. בנוסף IRA עם IWDA + EIMI.

הדבר הכי משמעותי שלמדתי הוא שבתחום ההשקעות יש המון "מומחים" שלא יודעים לחלוטין כלום. זה ממש הוקצן אצלי לאחרונה אבל זה נכון.

חוץ מאנשים מאד בודדים בעולם שלא תשמע עליהם כי הם עושים מיליארדים ולא מדברים על זה (רובם אגב עושים את המיליארדים מעמלות שגובים מאחרים), כל תחום ההשקעות מלא בשרלטנים, אנשים שעושים רושם של מומחים כדי לגבות עמלות/דמי ניהול ואנשים שחושבים שהם מומחים אבל בעצם אין להם מושג מהחיים שלהם.

יועצי השקעות בבנק - מקבלים עמלות עבור נירות שהם מוכרים. לא מבינים בשיט וגם האינטרס שלהם לא חופף עם הלקוח.

סוכנים פנסיוניים/ביטוח מטעם חברות הפנסיה - מקבלים כסף מעמלות ומוכרים לך מוצרים יקרים כי זה מה שמשתלם להם. הם אנשים מכירות שאין להם מושג אילו מוצרים מכילה הפנסיה שהם מוכרים לך. תמיד ידקלמו 2 משפטים: "על איכות צריך לשלם" ו- "בשנה האחרונה הקרן ABC שלנו עשתה X% תשואה".

בתי השקעות שמוכרים מוצרים שמכילים את המילים "אלפא"/"חכם"/ או כל מילה מפציצה באנגלית - סתם גובים ממך עמלה גבוהה על מוצר נחות.

מנהלי ההשקעות בקרנות הפנסיה - נותנים תוצאות גרועות בטווח הארוך אבל חושבים שהם מבינים משהו כי הם יודעים מה ההבדל בין call ל- put (ותתפלא, גם זה לא תמיד נכון). דיברתי עם כמה כאלה והם לא קראו מחקר אחד על שוק ההון בחייהם ולא מוכנים להודות שהם משקיעים בצורה גרועה. תמיד ימכרו לך אמירה שהיא לחלוטין cherry picking כמו "בין אוגוסט 2007 למרץ 2010 עשינו 250%".

אנשים שמוכרים לך דירה באוקראינה עם 150% תשואה או כל דבר שדומה לזה - שרלטנים בהגדרה.

משתמשים בפורומים שונים שטוענים שמנצחים את המדד - רובם לא מבינים מה זה אומר, לא יודעים מה זה התפלגות ולא יראו לך את תיק ההשקעות שלהם לאורך 30 שנה, לרוב גם לא יראו את התיק בשנה האחרונה. לרוב כי הם בני 16 שקנו במקרה מניה שעלתה ב- 20% וחושבים שהם הזאב מוול סטריט.

כל מי שכותב באתר כלכלי כלשהו - לא מבין כלום מהחיים שלו! בהגדרה. יש סיבה שהם כותבים בעיתון בשכר זעום ולא משתזפים על היאכטה שלהם וטסים במטוסים פרטיים. אלה עסקים שנועדו לייצר תוכן וקליקים וכתוצאה מכך להרוויח מפרסום. המטרה הראשית שלהם היא לא ללמד אותך כלום על כלכלה ובטח שלא לתת לך טיפים שיתנו לך edge בהשקעות בשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 14:49
תעביר את זה לויקי
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 14:50
מה משנה הגיל?

משנה אופק ההשקעה. אם הוא חוסך לפנסיה גיל זה פקטור, אבל הוא לא. יש לו תואר לפניו, יכול להיות שהוא לא ירצה לעבוד תוך כדי כדי להתרכז בלימודים ובמבחנים, יכול להיות שירצה לטייל, יכולים להיות אלף ואחת דברים. ואם הוא הולך למשוך את הכסף הזה בעוד ארבע שנים אז באמת אין לו מה לחפש במניות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 17:07
@נעם בלה בלה ברור שזה משנה אם זה לטווח ארוך כמו רבים פה.

אם זה לא לטווח ארוך זה אכן פחות רלוונטי אבל עדיין רלוונטי (מספר שנים שנותרו לעבוד, התקדמות בשכר לאורך השנים)
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 19:30
משקיע במדדים של מדינות בעלות פוטנציאל כלכלי(לפי רפורמות כלכליות שהמדינה עושה) דרך ib.

למשל, בשנת 2018(אם אני לא טועה) יוון עשתה כמה רפורמות כלכליות(שוק חופשי, משיכת משקיעים, הורדת מיסים ועוד) והמדד שלה עשה 44% ב2019(הכי הרבה ממדדי מדינות,כן, יותר מsp 500).
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 21:39
איך אתה עוקב אחרי רפורמות כלכליות במדינות זרות?

והאם דבר מדד אתונה 35(חחח או בשמו) נסחר בנאסדק?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 21:44
זה כאילו כתבת מה שיש לי בראש רק בצורה יפה ורהוטה :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 21:49
באירו. שזה יוצא מה, 25% שקלי?

עדיין הרבה. יותר ממדד ת"א (20% אם אני זוכר נכון) וסנופי (19% אם אני זוכר נכון) - אבל להסתנוור מתשואה שנקובה במטבע שפוחת כל שניה זה לא מגניב
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 21:51
אתה צודק. הטענה לפיה יש משמעות לגיל המשקיע שגויה. מה שחשוב זה אופק ההשקעה.

דווקא בגילך טווח ההשקעה לא גבוה בדרך כלל. שנות ה-20 הן שנים שבהן אתה משקיע בעתיד בתחומים שונים וחשוב שיהיו עתודות כספיות לחלק מהתוכניות האלו. עם ההשקעה הנכונה, התשואה על כספים אלו תהיה גבוהה מהשקעה במניות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 21:53
אתה חשוף לתנודות מט"ח אפילו שנאמר שערך מניה לא תלוי במטבע בו נסחר אם עובר ממטבע למטבע בהמרות
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 21:59
{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2020 20:19
לפי חדשות בעולם(google news), השם של הetf של יוון זה GREK (של חברת global x), כן, נסחרת בנאסדק, עמלה לא זולה דרך אגב, 0.59
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 07:57
Compare yourself to who you were yesterday, not to who someone else is today"- Jordan Peterson"

רלוונטי מאד עם כל צעירי הייטק עם חסכונות והמשכורות אשר משלשים את שלי. קל מאד להתבאס על המצב במיוחד פה בפורום שאתה רואה את מצבם של חלק גדול מהצעירים פה, לוקח את האתגר בשני ידיים ומתקדם לאט אך המצב משתפר מחודש לחודש וזה מה שחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 16:11
משקיע מתחיל מאוד, כרגע מושקע רק בקריפטו(ביט ועוד כמה ירקות) מסיבות של אמונה שזה הנתיב שיביא לי את התשואה הכי טובה על הכסף בשנים הקרובות.

הנסיון לא לימד אותי עוד הרבה אבל הנה כמה דברים שאני עובד עליהם ולאט לאט מפנים ולומד אותם "על בשרי".

1- אי אפשר לתזמן את השוק, קיבלתי משכורת, שילמתי את כל ההתחייבויות- אפשר לקנות עוד בטווח של יום, אולי מחר הכל ירד ב10 אחוז ואולי יעלה, אין לדעת והאופטימזציה הזאת גם ככה בטווח הארוך שווה לאולי 5 אחוז אקסטרה, בשבילי זה שולי.

2- לא להתרגש מהתיק השקעות, קורה לי שאני בודק את האפליקציה של הלדגר לבדוק סתם מה המצב, או מה הביט עשה היום, לאט לאט אני נהיה אדיש לגמרי וגם אם אני רואה מינוס 10 וירידה של אחוזים נכבדים של התיק(בערך 15-20 אחוז ירידה בשווי הנקי מירידה של 10-15 אחוז בביט) אני לא מתרגש כל כך וזה לא משפיע לי על המצב רוח אחרי 4 נשימות עמוקות.

3- עדיף להנות מהחיים גם אם זה עולה קצת כסף ופוגע בחיסכון ארוך הטווח, אף אחד לא מבטיח לנו שאנחנו נשרוד בעולם הזה כמו שאנחנו מצפים וכל יום זה ברכה וזמן שלא יחזור, צריך למצוא איזון נורא עדין בין לחיות ברגע ולהשתמש בכסף לדברים שמביאים לך הנאה ואושר ולחסוך לעתיד לדברים גדולים יותר ולימים אפלים יותר.

4-כסף לא קונה אושר ואדם לא מאושר עם המון כסף לא יפיק ממנו כמעט תועלת, לעומת זאת אדם מאושר עם מספיק כסף לצרכיו ומשפחתו ינצל ויפיק את המיטב מהדבר המוזר הזה שנקרא חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 21:17
מספר הדברים שלמדתי, על עצמי ובכלל:

1. רווחים מהשקעות זה נחמד אבל החסכון הגדול מגיע מבחירות אישיות (גם המנעות זו בחירה) והגדלת ההכנסות

2. חיים בזוג יכולים להיות יעילים מאוד מכל בחינה

3. ההון שצברנו הוא קרקע פוריה לצמיחה בכל תחומי החיים והתאמת סדרי העדיפויות למה שחשוב לנו - התפתחות אישית, משפחה וחברים, עבודה וכו'

4. תמיד עדיף להיות צעד קדימה ולקבל את ההחלטות בחיים שלך בעצמך. להשתדל להמנע ממצבים בהם אחרים מחליטים בשבילך

5. השקעה במדדים נוחה לי. פשוטה ויעילה וניתן לשלוט בסיכון בקלות. פיזור ובעיקר אופק ההשקעה הם המרכיבים החשובים.

6. בהתחלה הייתי מנסה להתחכם ולתזמן ולנסות למכור ולקנות והפסדתי קצת - זה היה שכר לימוד מעולה. היום נאמן לתוכנית, גם בירידות

7. משקיע חצי חצי במניות (80 אחוז מדדים 20 קרנות מניתיות מנוהלות) ונדלן פיסי בישראל - מרוצה מאוד

8. ממליץ להתמקד בפיתוח אישי ולהמשיך לצמוח ולגדול
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 05:03
מעולה מעולה מעולה!

@Ben Dover שאלה: מה הסיבה שאתה משקיע בחשבון ה-IRA שלך ב-IWDA + EIMI ולא במקבילות השקליות של בלאקרוק?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 07:37
פתחתי את ה- IRA לפני שהבלאקרוק הופיעו. בפועל זה לא כ"כ משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 08:23
תודה