⬅ חזרה לאינדקס

מקורות מידע ללימוד חשבון ומתמטיקה מהבסיס

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2020 19:11
שלום רב,

אני בן 22, ללא רקע בתכנות. מעוניין ללמוד מדעי המחשב.

כרגע המצב שלי הוא שאני עם ממוצע בגרות של 103-4 בערך, עם 3 יחידות מתמטיקה בציון רע. אני מעוניין לשפר את הבגרות במתמטיקה ולהתחיל ללמוד מדעי המחשב במכללה האקדמית ת"א-יפו או אונ' בן גוריון/בר אילן. מאוד סלדתי ממתמטיקה בתיכון (בעיקר בגלל שנוצר פער בחומר בגלל שלא עשיתי שיעורי בית, לא תירגלתי ולא התחברתי למקצוע, בנוסף המורה לא הייתה טובה.) אני מחפש מקורות ללימוד עצמי מהבסיס לגמרי (ברמת החשבון עד מתמטיקה), מצאתי כמה אבל רוצה להתייעץ אם יש לכם מקורות להמליץ עליהם.

התכנית שלי היא להתחיל ללמוד באוקטובר 21. רוצה לשפר את הבגרות, ללמוד C או פייתון (לפי סילבוס של המוסד), ואז להתחיל את התואר.

אם יש לכם טיפים נוספים בלי קשר, אשמח לשמוע. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2020 21:14
אתה מוכן לשלם ? כי אם כן מכיר משהו לא רע בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2020 21:37
אתה מעוניין לשפר את הציון ב3 יח"ל או לשפר ל4/5 יח"ל?

לשפר את הציון ב3 ל100 זה אפשרי מאוד(אבל לדעתי יש דרישה מהמוסדות למינימום 4 יח"ל בציון טוב בשביל מדמ"ח),

אבל לשפר ל4/5 בציון טוב יהיה יותר קשה ויצריך ממך הרבה השקעה וישיבה על התחת במסגרת הזמן שנשארה לך (הבגרות באמצע מאי).

לדעתי תחילה תתמקד במתמטיקה ותבטיח את קבלתך למוסד לימודים כלשהו ואז תתחיל ללמוד תכנות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 00:46
מוכן לשלם אם זה מה שנדרש.

מעוניין לשפר ל-4/5 יח'. כפי שאמרתי אני מודע שזה לוקח זמן, משמעת עצמית וישיבה על התחת וזו הסיבה שאני רוצה להתחיל ב-2021. כרגע בעבודה שלי לא מתאפשר לי ממש לשבת וללמוד גם בזמני הפנוי אבל אני לומד פה ושם כשמתאפשר לי. באוגוסט השנה אני מתפטר ואז כבר אשב על זה full-time.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 08:20
ברור לך שאתה מתכנן ללמוד תואר במתמטיקה כן?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 09:08
למה? חמש יחידות זה ממש לא תואר במתמתיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 10:45
זה לא נכון... במדעי המחשב לומדים את המתמטיקה הכי בסיסית שיש ורוב העסק הזה נגמר בשנה א' אלא אם כן לוקחים קורס מתמטי נוסף
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 11:40
מה לגבי קורס אשנב למתמטיקה בפתוחה? מישהו עשה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 12:01
אם אתה מתפטר באוגוסט תוכל לגשת לבגרות חורף ב2021 וזה יתן לך מספיק זמן ללמוד.

מבחינת איפה ללמוד ואיך יש את המכוני לימוד המוכרים יואל גבע/קידום שקורס נע בין 5000-8000 ש"ח ויש את האופציה של ללמוד מהבית באמצעות גול/מלומד.

אלה ארבעת המקורות שאני מכיר ואולי יש עוד שהם יותר זולים/טובים.

בגלל שאתה מגיע מרקע של שלוש יחידות ועוד בציון נמוך אני הייתי הולך לכיוון של מכון מקצועי(יואל גבע או קידום) שכנראה זה יהיה הכי יקר אבל יתן לך מעטפת מלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 12:33
מה? תגובה מוזרה.. זה לפחות שליש תואר מתמטיקה טהורה וממש לא בסיסית, בטח לא לבן אדם שהתקשה ב3 יחידות
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 12:37
1. אולי בשנה ב' (אינפי 2, הסתברות). וזה בהנחה שלא דחפו איזה מד"ר, או אנליזה (פעם היה).

2. מה זה חישוביות, אוטומטים, ואלגוריתמים?

3. מקורסי הבחירה, המעניינים, כמה מתמטיים ברובם?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 12:39
לא עשיתי, עיינתי בחומר... לא יודע אם הוא מתאים...

והוא מועיל רק אם הולכים לפתוחה ...
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 12:42
למה? מי שיירצה אחרי הקורס ללמוד מדמח בבן גוריון , ירגיש שהוא לא הפיק תועלת מהאשנב?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 12:43
ירגיש שזה לא עזר לו להתקבל...

כידע נטו, דווקא אחלה
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 12:45
יש כל מני קורסים אינטרנטים ששווה לבדוק, אני מכיר את מלומד(לא שילמתי אבל ראיתי הרבה פתרונות לבגרויות)

אם אתה באמת רציתי אולי שווה לשלם גם על מורה/קורס אמיתי כי ההבדל בין 3 יחל ל5 הוא די רציני בדרישת של ההבנה העמוקה.

אל תשכח שאתה צריך גם פסיכו שככל הנראה לא מסתכל על ה700 אפילו, אלא אם תוציא קרוב ל90 ב5 ואז עם הבונוס תשפר את הממוצע בגרות משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 13:01
High grades

מנוי לשנה עולה כ-200 ש''ח לשנה למיטב זכרוני, וזה ממש הציל אותי בתיכון

זה קורס דיגיטלי מקיף, לבגרות של 4/5 יח''ל מתמטיקה (יש גם פיזיקה, למעוניינים) בהנחייתו של עידו מרבך האגדי

יש גם קבוצה בפייסבוק שאפשר לשאול אותו שאלות ודברים לא ברורים באותו שם

אם יש לך משמעת עצמית, לך על זה, זה לא לכל אחד אבל זה יופי של תמורה למחיר ולא צריך כלום חוץ ממחשב וספרים של בני גורן
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 13:47
אכן בערך שליש מהתואר הוא מתמטיקה טהורה, אבל אלה הקורסים הכי בסיסיים במתמטיקה. אני לא אומרת שהם קלים, אבל לקרוא לכל התואר תואר במתמטיקה כי למדת כמה קורסים מתמטיים נוסף זה לא רציני

מה גם שבד"כ מדמ"ח לא לומדים עם הפקולטה למתמטיקה אלא רק מקבלים ממנה קורסי שירות שזה ולכן הרמה פחות גבוה והקורסים פחות מעמיקים.

אינפי 2 זה קורס של סמסטר שני. הסתברות זה קורס של סמסטר שלישי. כנ"ל מד"ר (מה גם שאני מכירה מעט מאוד אנשים שלקחו מד"ר בתואר במדמ"ח במסלול לא משולב\כפול). שוב, זה שלמדת במהלך שליש תואר מתמטיקה בסיסית לא הופך את התואר שלך לתואר במתמטיקה, אפילו לא קרוב לזה. ואכן לקורסים שרשמת דרוש ידע מתמטי אבל הם בודאי לא קרובים להיות קורסים של מתמטיקה טהורה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 13:53
הבן שלי עשה אותו בסמסטר האחרון.

יש בו טעימה מהרבה מאד נושאים, כך שלא מעמיקים באף אחד מהם במיוחד.

קורס של 6 נקודות כך שמדובר בלא מעט חומר, אבל המבחן לא קשה יחסית לקורסים אחרים במתמטיקה.

הוא מיועד לתת כניסה "רכה" ללימודים אקדמיים במתמטיקה (לתלמידים שטרם עשו בגרות הוא חובה), לשאר - לא).

אם יש לך עוד שאלות, אשאל אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 14:00
בלת"ק חלקי.

עשיתי בתיכון שלוש יחידות מתמטיקה וקיבלתי 60. היום שנה ב' בלימודי הנדסת מכונות.

קודם כל, חייב להשתחרר מהמיינד פריים של "אני לא טוב במתמטיקה/אין לי חשיבה מתמטית/מתמטיקה זה נורא קשה"

ללמוד לאהוב מתמטיקה זה אחת המתנות הכי טובות שנתתי לעצמי.

עשיתי קורס של חמש יחידות באנקורי, עלה לי 5800. זה היה במתכונת של לימודי ערב ועבדתי במקביל במשרה מלאה, אז זה בהחלט אפשרי. אני יודעת להגיד על עצמי שאני לא טובה בללמוד ללא מסגרת, אבל אם יש לך את יכולות ההתמדה אפשר ללמוד דרך גול, שעולה משהו כמו 300 שקל בערך. היה לי 'מלמד' ולא אהבתי בכלל. לא ניסיתי את גול.

בכל מקרה, מה שהיה בתיכון לא בהכרח מצביע על מה שיש היום. הראש ממש משתנה ומתפתח.

ממליצה לך לגשת ללמידה בראש פתוח וחיובי ובאמת לנסות להבין ולהנות ולראות את היופי שבמתמטיקה (ויש הרבה!), ולא להתייחס אל זה בתור מטלה שרק צריך לסיים
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2020 23:41
תלוי איפה.

ברוב המקומות למתמטיקה יש זנב (שמן) בשנה ב.

אבל אני שואל שוב, מה זה אוטומטים, חישוביות ושות'? עיבוד תמונה? בינה מלאכותית? אלגוריתמים?

אני דווקא בור חסר השכלה.

וודאי שלא. זה מתמטיקה שימושית... את צודקת שלא לומדים מודרנית במדמ"ח, אבל זה עדיין מאוד קרוב למה שהיה פעם מתמטיקה שימושית, וגם השליש השני של התואר, הוא מתמטי ברובו. ואם ממשיכים לתואר שני, אז רוב העיסוק הוא מתמטי בד"כ.

אגב, בשנים האחרונות, יש איזה מגמה להפוך את לימודי המדמ"ח לתואר הנדסאי תכנות. עדיין ברוב המוסדות, בוודאי באלה הפחות קיקיוניים, רוב התואר, הוא מתמטיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 00:25
ג.נ. סטודנט בפתוחה שבדיוק עשה/עושה את כל הקורסים שמנית.

עיבוד תמונה - אלגברה בכמות מכובדת.

אלגוריתמים - קצת פונקציות (חסמי גדילה של אלגו', גודל עצים, חישוב סיבוכיות זמן/מקום).

מעבר לזה, אין מתמטיקה באוטומטים ובחישוביות, ואפילו בקושי בבינה מלאכותית, אולי כי זה קורס מבוא דיי בסיסי.

עריכה:

כשאני חושב על זה, בסוף, רוב (ואפילו כל) הקורסים בשנה שנייה שלישית בונים על המתמטיקה של שנה ראשונה.

מאמין (אם כי אינני יודע) שבתואר במתמטיקה לומדים כלים מתמטיים חדשים - גם בשנה שנייה ושלישית.

אני.

קל מאוד, בסיסי מאוד, עם יחסית הרבה נק"ז (6) - מצויין להעלאת הממוצע.

עם זאת, לא הייתי ממליץ עליו - לא מעניין, לא קשור למתמטיקה תיכונית (למעט אינדוקציה), וגם ככה לומדים את החומר שלו במהלך התואר.

(בדיעבד, הייתי לוקח את צפונות היקום - נשמע יותר מעניין (טוב... עניין של טעם), ואתנחתא נחמדה מקורסי מדמ"ח)

לפותח העץ - בני גורן (כל הבגרות שלי הצלחתי בזכותו), ותפתור הרבה מבחנים משנים קודמות (נכון לבגרויות ולאקדמיה).

שיהיה בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 00:33
אם אכן רציני לגבי התואר, לא הייתי מתפשר על 5 יחידות.

הפער משמעותי, ולא תוכל לברוח ממנו - אם לא תסגור אותו בבגרות, תצטרך לסגור אותו בקורסי אינפי/חדווא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 09:01
כל פעם שיש לך הוכחה פורמלית זה מתמטיקה.

מתמטיקה זה לא חשבון, ולא חייבת לעסוק במספרים.

ספציפית מבנ"ת, אלגוריתמים, אוטומטים, וחישביות, זה מתמטיקה פרופר, לפחות כשמעבירים אותם נכון. כל העיסוק שם הוא במבנים אבסטרקטיים ותכונותיהם. לא שונה מגיאומטריה אוקלידית...
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 09:05
הסתברות? לא?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 09:18
לפותח האשכול, הייתי בדיוק במצב שלך לפני שנה. עשיתי 3 יחידות בתיכון בקושי והייתי בטוח שפה היחסים שלי עם מטמתיקה מסתיימים. עכשיו אני במצב שניגשתי ל806 ו 807 וכרגע משלים בגרות בפיזיקה לקראת מועד קיץ.

אתחיל מזה שאתה לא צריך שום קורס ושום דבר אם יש לך מוטיבציה. תקנה את הספרים של יואל גבע ותקנה גישה לאתר mygeva שבו יש פתרונות להרבה תרגילים קשים מהספרים, ויותר חשוב מזה פתרונות וידאו לכל בחינות הבגרות. העלות היא באמת סמלית לערך שאתה מקבל (סביבות ה150 שקל לשאלון).

יש לך גם את האתר tiktek שבו אתה יכול לחפש פתרונות לשאלות.

לקח לי בסביבות ה8 חודשים להשלים את החומר של שני השאלונים בלמידה אינטנסיבית של 5-6 שעות נטו ביום (מי שחושב שזה לא הרבה שיפתח סטופר ויעצור אותו כל פעם שהוא עושה משהו שלא קשור ללימודים.)

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 13:04
נכון! אכן שכחתי.

אבל בכנות, הרמה מאוד בסיסית (הסתברות מותנית, מאורעות בלתי תלויים... שם זה נגמר בערך).