⬅ חזרה לאינדקס

קריירה בריפוי בעיסוק

🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 02:15
אהלן,

אז חברה שלי מתכוונת לחזור לאקדמיה בקרוב, וכוונתה להשתלב בעולם הרפואה.

יש לה המון כיוונים, אחות היה המרכזי בהתחלה אבל לאחרונה ממש קסם לה תחום הריפוי בעיסוק.

אנחנו מכירים די הרבה אחיות ככה שעל התפקיד הזה היא שמעה המון מניסיון של אחרים, אבל גם אני וגם היא לא כל כך מכירים את תחום הריפוי בעיסוק ונשמח לשמוע על המקצוע, בין אם אתם עובדים או מכירים מכר שבתחום,

על הכל בתכל'ס, איך הלימודים, איך העבודה אחרי זה (היא אהבה יותר את הריפוי בעיסוק של שיקום פיזי, לדוגמא פציעות ידיים), התנאים (שהבנו די חלשים אבל מנסים להבין עד כמה...) ובכללי כל משהו שיעזור לה להחליט :) תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 09:15
מה עם פיזיותרפיה או כירופרקטיקה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 10:35
עובדי מדינה? חרא.

עובד פרטי? לא רע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 14:18
פחות התחברה.

אשמח לקצת פירוט...

ובנוגע לעובד פרטי, האם יש בדרך כלל עבודה בזה? או שהרבה עוסקים בציבורי מכיוון שלא הצליחו בפרטי? (מכיוון שבציבורי זה כולה טופס 17 בטח במקום סכום כסף די גבוה אני מניח.)
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 18:02
לא מומחה גדול אבל בשירות הציבורי מרוויחים גרושים.

בשירות הפרטי במרכז עד כמה שאני יודע יש בזה פרנסה ומרוויחים לא מעט.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 18:50
בכל הטבלאות שכר שראיתי יש מספרים שונים אבל בסך הכל השורה התחתונה נראה שאכן שכר נמוך. בנוגע לשירות הפרטי השאלה כמה אפשר לבנות על זה, הרי אם בציבורי נוראי אז בטח המון מנסים להצליח בפרטי ואולי יש היצע יותר מביקוש. מה שגם בפרטי השאלה כמה נשאר בסופו של דבר בכיס אחרי כל ההוצאות..

מעניין אותי אם יש במדינה הזו מקצוע בתחום הרפואה שהוא לא רופא או אחות ועם שכר שמאפשר להתקיים בכבוד. בשנה האחרונה יצא לי לגלות כמה מרוויחים המון מהעוסקים במקצועות הבריאות (שוב, לא רופאים ואחיות) וזה די מזעזע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 20:51
צריך לזכור גם שאף אחד לא ילך לאדם פרטי בלי שם ובלי הרבה נסיון איכותי, יש סיבה שבשוק פרטי משלמים הרבה וזה בגלל ההבדל באיכות ובשירות.

כל עובדי הרפואה בארץ מקבלים שכר נורא(גם רופאים ואחיות) שאתה משקלל בפנים את המשמרות, לחץ נפשי ופיזי וזלזול מהמדינה ברפואה ובתי חולים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 23:02
זה אני פחות יודע אבל יודע ששווה בדיקה, בעיקר תחום של ריפוי בעיסוק לילדים, יש היום הרבה יותר מודעות לזה, המכונים להתפתחות הילד לא רק עמוסים לעייפה והתור הוא אינסופי גם החומר האנושי שם לא תמיד טוב, הורים יחסכו על הרבה דברים אבל לא על עזרה לילד שלהם.

ההוצאות הם לא גבוהות, בעיקר משרד/סטודיו ואולי ביטוח, וגם משרד לא תמיד צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 12:36
אהלן,

חברה שלי עוסקת בתחום.

תחום לא פשוט בכלל. קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה במשרה מלאה ולכן מי שרוצה משרה מלאה צריך לעבוד ב-2 עבודות.

חברה שלי עובדת גם בציבורי וגם בפרטי (50-50). בציבורי- לצבור כמה שיותר ניסיון (כמו שאמרו למעלה, עמוס מאוד). בפרטי- לאזן את השכר החודשי. סה״כ השכר בפרטי הוא לא רע בכלל (בין 60-70 לשעה), אבל לא צוברים ניסיון כמו בציבורי. בציבורי השכר קצת יותר ממינימום.

לגבי הלימודים- הכרתי אותה רק לקראת סיום הלימודים אבל לפי מה ששמעתי הלימודים לא פשוטים בכלל (דורשים הרבה זמן ומאמץ) ויש גם ״קליניקות״ (לא זוכר את המונח המתאים) בין חלק מסמסטרים. הלימודים הם במשך 4 שנים אם זכרוני אינו מטעה אותי.

מסיפורים ושיחות איתה, אני יודע שהעבודה עצמה היא מאוד קשה, דורשת הרבה סבלנות, אכפתיות (אולי אפילו תחושה של שליחות), אבל בסופו של דבר אני יכול לראות את הסיפוק שהיא מקבלת אחרי שעוברים כברת דרך ורואים הצלחה ומקבלים פידבקים טובים מההורים של הילדים והכרת תודה ענקית (היא עובדת עם ילדים עם מוגבליות).

היא סה״כ שנה וחצי- שנתיים בתחום וכבר קיבלה בקשות מהורים שהיא תקבל את ילדיהם גם באופן פרטי. היא לא מרגישה מספיק מנוסה ולכן עוד לא מוכנה לקחת את האחריות, אבל אין ספק שיש פוטנציאל רב (המטרה שלה בסופו של דבר היא להיות עצמאית ולפתוח קליניקה).

אנחנו גם חושבים לעשות רילוקשיין של שנתיים שלוש לארה״ב (אני אזרח ומתחתנים בסוף אוגוסט אז לא תהיה בעיה מבחינתה), שם תחום הריפוי בעיסוק מפותח וצומח הרבה יותר מאשר בארץ. שכר שנתי ממוצע שם עומד על כ-80K דולר, משמעותית יותר גבוה מבישראל. כמובן שהשכר הוא ממוצע ואפשר להגיע גם לשכר משמעותית גבוה יותר (גם נמוך יותר אם לא טובים ונמצאים במקומות פחות טובים). אני מאמין שהתחום יתפתח ויצמח משמעותית גם בישראל, אבל זה ייקח עוד זמן.

בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 22:36
תודה רבה על הפירוט!

נשמע כמו עבודה מאוד מאתגרת ומתגמלת לפחות מבחינת הנפש. בתכל'ס גם לפי השכר לפי מה שאתה אומר כאן, כ8K-9K, נשמע סביר יחסית למה שחשבתי. (יצא לי למצוא כמה פוסטים ויראלים בפייסבוק בהם מדברים על 5500-6000 ברוטו בחודש והיה לי נראה מוגזם.)
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 11:34
עבודה מאוד מאתגרת ומספקת.

8K-9K זו אכן המשכורת הממוצעת (לפי חברה שלי וחברות שלה) למי שמשלב פרטי וציבורי ...

יכול להיות שהסכומים של 5.5-6 זה רק לציבורי..
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 12:54
שמעתי היום מספרים קצת שונים. אני חושב שזה תלוי מקום, ובדרום נניח הממוצע לציבורי+פרטי יותר לכיוון של 6K. האם אתם מהמרכז?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 12:57
אני לא יודע איפה היא עובדת, בת"א המחיר לשעה הוא בין 270 ל350 כולל מע"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 13:46
תל אביב. אני מדבר על מחירים של תל אביב והסביבה (במחשבה שניה- הייתי צריך לציין זאת)
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 13:47
לא מדבר על עצמאית. על שכירה בסקטור הפרטי..