⬅ חזרה לאינדקס

במה אפשר להשקיע סולידית/פאסיבית ב-IRA?

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 08:26
אתחיל ואדגיש שלפחות בשלב זה אינני מעוניין להתעסק עם ETF-ים בחו"ל.

התיק הממוסה שלי הוא מאוד פשוט ומורכב מקרנות מחקות מדדי חו"ל + אג"ח.

השאלה היא מה לעשות ב-IRA, כדי להנות מקסימלית מהתנאים שהוא נותן (במגבלות שציינתי)?

הבנתי שהשקעה במדדי חו"ל ב-IRA עם קרנות ישראליות פחות מומלצת. אז מה זה משאיר? קרנות על מדדים ישראלים, שמחזיקות נכסים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 08:42
אני מתקשה להבין את הסיטואציה.

כעקרון השקעה במדדים, הפיזור הוא אחד השיקולים הראשונים. אחרי שמחליטים מה אחוז המנייתי בתיק, רצוי לבחור מה הרכב של האחוז המנייתי הזה.

אם זה ברור, אז מה שיש לאדם לשים ב-IRA שלו זה את ההשלמה עבור ההרכב של התיק שהוא מתכנן לפי החלוקות שהוא החליט לעצמו מראש, בסדר הבא:

1. %מניות/%אג"ח/%מזומן/%זהב/%קבוקים וכן הלאה.

2. בתוך המניות, הוא מחליט באילו שווקים לפזר את התיק.

מה שציינת לגבי החסרונות של קרנות ישראליות סינתטיות מחקות שווקים עולמיים למיניהן, סיכוני קריסת בתי השקעות למיניהן,דמי ניהול,חשיפה למס ירושה, וכו'... לדעתי זה אמור להיות רק כשיקולי ביניים בין הקרנות השונות שמובילות אותי ליעד של השגת הפיזור הרלוונטי עבורי, כשאני בוחר בין הגרועה פחות.

אם אני מבין נכון את מה שאתה מתאר, מכיוון שאתה לא מעוניין להשקיע בניירות בחו"ל (שיש להם פיזור עולמי, דמי ניהול נוחים וכו') ומשתמע מדבריך שאתה לא מוכן משיקולים שונים להחזיק מוצרים סינטיים ישראלים (על שווקים בחו"ל) אזי מדיניות הפיזור שלך להיות ממוקדת רק בנייר ישראלי שמחזיק נכסים ישירים, ובעצם מה שיקבע את החשיפה המנייתית שלך לשוק המקומי (על גודלו הצנום) זה כמות ההפרשות שלך לקרן ההשתלמות (+סכומה ההתחלתי) ולא מדיניות הקצאת נכסים ברורה.

לטעמי, מדובר קצת בהיפוך היוצרות, ושפרטי הדיונים בסעיפים (החשובים לכשעצמם*) השתלטו על שלבים מוקדמים יותר בהרכבת תיק ההשקעות

אמל"ק, לדעתי שיקולי הפיזור=ההרכב המנייתי בתיק, הם שלב קודם לאופי הניירות המוחזקים, ולא חכם לדעתי לתת לשיקולים כאלה להחליט על מדיניות הפיזור של התיק, במיוחד כשהתוצאה היא שנשאר רק השוק המקומי, שזה לא ארה"ב כאן...

*אני למשל מחזיק SWDA וEIMI (ותכלית עולמי) ובמעבר הקרוב לIRA אני אחליף את SWDA בIWDA, כל זה בגלל שלא השוותי את התשקיף של שני הניירות האלה וחשבתי שמס המלכה הוא בכולם, כאשר התברר לי שIWDA אין מס מלכה, וגם ככה יש לי אירוע מס (אני משחרר ניירות כדי לפתוח IRA עצמאיים, במקרה הזה יש גם מגן מס..אז כאן בהחלט יש חשיבות לפרטים הקטנים..)

לא ממליץ וכו' ממש לא.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 08:50
כאמור, ממש אין בעיה להחזיק בקרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל ב-IRA. אולי אתה מתייחס לזה שלא מרויחים את עניין המיסוי על דיבידנדים, למרות שהחשבון לכאורה ממוסה? זה נכון, ועדיין כדאי.

יש מגבלה אחת, חוקית: אי אפשר להחזיק בקרנות שהנפיק אותו בית ההשקעות שבו מנהלים את ה-IRA. אז למשל, אם מנהלים את החשבון במיטב, אי אפשר להחזיק קרן ״תכלית״. כל השאר אפשר!
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 09:54
אם אתה רוצה להקריב פיזור ולמקסם את הפטור ממס אתה יכול להחזיק ב ira תא 100 וקרן מחקה על dax הגרמני שמשום מה גם שם לא תשלם מס על דיווידנטים (פתחתי דיון על זה, חפש בפורום).

עד כמה גדול ira שלך ביחס לתיק הממוסה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 10:39
מה ההגיון? אני מבין אם היית כותב שלא תקנה יותר SWDA ומעכשיו רק IWDA, אבל למכור? אין שום סיבה. את מס המלכה על SWDA משלמים רק ברכישה, מהרגע ששילמת את הקנס הזה אין הבדל בהחזקה של שני הניירות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 10:59
הסיבה היא, כפי שציינתי בהודעה, בגלל שאני בכל מקרה מוכר את הניירות הללו (כדי להעביר נפח משמעותי יותר לIRA) ועל הדרך גם בונה על מגן מס. הרכישה עצמה תהיה IWDA, נטול מס המלכה.

העיקרון שהצגתי הוא, שאמנם הבנתי שסוג הנכסים שתכננתי להשקיע בו באופן קבוע ה-SWDA, הוא לא יעיל בהשוואה לחלופה טובה אחרת, ה-IWDA. לכן את השיקול של ההעדפה של סוג הנייר שעונה על מדיניות הפיזור שלי אני כמובן עושה, אבל הוא בעל חשיבות משנית לאופי הפיזור עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 11:09
אני לא מבין את המשפט הזה. מדובר באותו נייר רק שאחד נקוב בליש"ט והשני בדולר. מה עניין היעילות? אתה מתכוון להמרת מט"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 11:13
אני מתכוון, שבכל רכישה עתידית מהניייר הזה יהיה עליי לשלם מס מלכה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 11:15
בדיוק על זה דיברתי.

ההבדל בין הממוסה לIRA הוא עשרות אחוזים. פעם שאלתי שאלה בעניין ואני הולך לנהל אותם כשני תיקים נפרדים, אבל בשאיפה לא להשקיע באותם המדדים בשניהם (עד כמה שניתן)
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 11:18
איך אתה מתכוון לטפל בעניין פיזור המניות? (או שזה לא פקטור מבחינתך?)
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 12:41
כשהייתי במצב דומה לשלך שקלתי (לפני ש'נשברתי' ועברתי לבורסות אחרות) לעשות כך (אני מפריד למקרים לפי היחס בין התיק הממוסה לשני, כי לא הבנתי למה התכוונת):

אם החשבון הלא-ממוסה קטן ביחס לממוסה, אבל לא מאוד (נניח הוא שליש ממנו):

1. בחשבון הלא ממוסה: TA100, DAX30.

2. בחשבון הממוסה: מזומן\אג"ח\קרן כספית, ארה"ב, מדינות מתפתחות (האם יש נייר זול שמשקיע בהן בלבד?)

זה ייתן תיק די מפוזר (ארה"ב, גרמניה (אין הרבה הבדל בין גרמניה לאירופה), ישראל ומדינות מתפתחות. עם ביאס לטובת מדינות עליהן יש ניירות המאפשרים מעקב על מדד GTR בחשבון הלא ממוסה.

אם החשבון הלא-ממוסה קטן מאוד ביחס לממוסה (נניח עשירית ופחות), הייתי עושה כך:

1. לא ממוסה: TA100

2. ממוסה: מזומן\אג"ח\קרן כספית, הנייר של תכלית (60% ארה"ב, 30% אירופה, 10% מתפתחות).

זה ייתן תיק די מפוזר (ארה"ב אירופה, מדינות מתפתחות וטיפה ישראל) עם ביאס לטובת ישראל - לא כי אתה גר פה, אלא כי זו המדינה היחידה שאפשר לעקוב אחריה GTR בדמי-ניהול 0 (על התעודה על הDAX יש ד"נ 0.25).

אם החשבון הלא-ממוסה הוא החשבון הגדול ביותר (וגם זה שגדל הכי מהר), אז צר לי, תשקול שוב את האילוץ (-:

לא ממליץ לך לעשות דבר, אתה יכול לקבל השראה משיקולי העבר שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 14:52
כמו ש @Sinister המליץ
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 15:34
אתה לא מקשיב, אה? הוא כתב שהוא לא ממליץ!
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 17:00
לא יודע על מה אתה מדבר.

התיעצתי עם עו"ד והוא אמר שאפשר לתבוע את @Sinister במקרה של כישלון :-P
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 17:09
אני אשמח לראות את כתב התביעה הזה...

התובע (להלן "לא סולידי YET")...

הנתבע (להלן "Sinister")...

ג.נ. אני לא עו"ד אבל יש לי יותר מידי כאלה במשפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 17:12
אזכור לא לבקש המלצות ממך :-)
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 17:31
YNET כותב ש YET תובע בעצת (ET(L
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 22:08
לגבי מס המלכה, עד היום לא הבנתי איך יודעים מראש אם הוא ייגבה על קרן מסוימת או לא. מישהו קישר בעבר לדף של הבורסה בלונדון שטוען שאין את המס הזה על etfs אבל זה סותר את העובדה שאנשים פה שילמו אותו על SWDA. אז @MSS מצאת דרך להשיג את המידע הזאת מחוץ לנסיון של אנשים שקנו את הקרן?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 23:06
לצערי לא. אני מתבסס על זה שכמה חבר'ה פה דיווחו שעל IWDA הם לא שילמו מס מלכה. אם בכל מקרה יש מס מלכה, אז מקסימום זה אותו ברוך כמו בSWDA, אבל אני מתקשה להאמין כי בכל זאת היו פה לא מעט אנשים שעסקו בזה ובדקו את העמלות שלהם ודיווחו שכפי שידם משגת - הם לא שילמו מס מלכה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 23:10
כשדיברתי עם האיש בחדר המסחר בהלמן-אלדובי הוא טען שכל נייר שנסחר בלונדון ונקוב בליש"ט כפוף למס מלכה ברכישה. לא מתחייב שזו אכן המציאות.

אני שילמתי מס מלכה כשקניתי SWDA ולא שילמתי כשקניתי IWDA.