⬅ חזרה לאינדקס

שואל בקשר לאח שלי (סטודנט)

🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 19:38
אח שלי סטודנט בלי הרבה כסף ומתחיל כבר באוקטובר הקרוב אחרי המכינה את הלימודים (4 שנים )

שמעתי שיש הלואוות סטודנט למחייה ולא לתואר עצמו כי התואר עצמו ההורים ממנמים לו אבל כסף למחייה הם לא יכולים יותר מידי הוא לא חסך הרבה כסף והוא רוצה לקחת הלוואת סטודנט עם דחייה שהוא מתחיל לשלם את הכסף אחרי 4 שנים את הריבית והקרן

מטרת ההלוואה היא ליציאות ורכב והוא צריך באזור ה 60 אלף

איך זה עובד ? לפני שהוא הולך לבנק אמרתי שאני אברר בשבילו הוא כמובן יתחיל להחזיר אחרי התואר שימצא עבודה מכובדת

השאלה היא איך זה עובד ההלואוןת סטודנט מה התנאים לקחת אחת ואם זה לא רק בשביל הלימודים אלה בשביל המחייה
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 19:52
זה נקרא הלוואת בלון?. אני ממש אבל ממש אבל ממש לא בעד.

?

אם אתה טרול אז שחרר אח יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 19:54
:roll:

מאד צנוע, מה עם קפיצה קטנה לחו"ל? לא מגיע לו?
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 19:58
לא לוקחים הלואה.

נוסעים באוטובוס / קורקינט שיתופי (עם קסדה) ורכבת.

יציאות - לא יוצאים הרבה או לא מפוצצים את היציאה עם טונה של אלכוהול.

שמחתי לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 20:08
מה הוא לומד? האם מדובר במקצוע שבו הוא צפוי להרוויח סכומים גבוהים מיד בסיום התואר (כמו מדעי המחשב או הנדסת חשמל באוניברסיטה)? אם כן, אז יש הגיון בלקיחת ההלוואה.

אחרת, זה נראה לי שיתנקם בו בהמשך חייו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 21:14
עוד פעם תיאוריית החלקת הוצאות?

לפי הגישה הזו כל החיים שלו הוא צריך להתמנף על הוצאות, כי בהעלאה הבאה שלו המשכורת תהיה יותר גבוהה משמעותית מהנוכחית.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 21:41
שו האדה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 21:45
בלון זה שמשלמים כל חודש רק את הריבית ובסוף את הקרן במכה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 22:02
אם תרוויח אחרי הלימודים 22,000 לחודש, אז בלימודים מותר לך להוציא 8,000 לחודש על חשבון המשכורת העתידית.

#משהו_כזה

בגדול זה לא שונה מכל ראציונאל של מישהו שלוקח הלוואה לצורך צריכה
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 22:55
צודק...

מה שכן חשוב להפריד בין צריכה, להשקעה. גם לימודים נניח...
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 23:03
אנחנו לא רוצים לצרוך כלום בתקופות אבטלה או זקנה, ואנחנו לא בהכרח רוצים או יכולים לצרוך את המקסימום החודשי בשיא חיינו כשמרוויחים הרבה. החלקת צריכה זה למשל לקחת הלוואה כשאתה סטודנט, לכסות אותה אחר כך כשאתה עובד, וגם לחסוך לעתיד כדי שתוכל לצרוך באותו סכום חודשי גם בזקנה. זה נקרא "החלקה" כי במקום תנודתיות מטורפת בהתאם להכנסה אנחנו צורכים כל חודש את הממוצע של מה שנרוויח כל חיינו (מהוון וכו').

החלקת צריכה היא מהסיבות הבסיסיות, הראשונות והעיקריות להשקיע ולקיומם של שווקים פיננסיים. ובכלל לא ברור לי הזלזול בה מצד חברי המלומד @FIYaacov .

לא בהכרח. בלון מתייחס רק לעובדה שמחזירים את הקרן במכה אחת בתום תקופת ההלוואה.

מתוך אתר hon.co.il:

"הלוואת בלון - מחזירים בסוף התקופה

הלוואת בלון היא הלוואה שמחזירים אותה בסוף התקופה. יש שני סוגים עיקריים של הלוואות בלון – כזאת שמחזירים הכל – קרן וריבית בסוף התקופה, וכזאת שמחזירים בסוף אתץ הקרן, אבל את הריבית משלמים באופן שוטף."

לפותח הדיון:

שיברר עם האוניברסיטה בה ילמד. באוניברסיטה העברית ניתן לקבל עד 20,000₪ בשנה ללא ריבית (ההלוואה היא מדיסקונט והאוניברסיטה משלמת להם את הריבית במקומך), 4 שנים גרייס, ו3 שנים החזר חודשי קבוע. אם הוא עושה את זה כל שנה, זה 80,000₪.

לא ממליץ, רק אומר שזה קיים. לא יודע לספר על מוסדות לימוד אחרים אבל בטוח יש להם תנאים דומים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 23:25
קראת מה הוא רוצה לעשות עם ההלוואה?

תסלח לי, יש הבדל עצום בין מישהו שמוציא כסף מחסכונות כדי לממן תקופת מעבר למישהו שמוציא היום בהתבסס על הכנסה ערטילאית עתידית.

והזלזול הוא בעיקר נגד המחשבה שאם היום בתור סטודנט אתה חושב שאתה יכול לחיות טוב על חשבון שכר עתידי, שאיכשהו בעתיד אתה תוכל לכבות את זה כדי להיכנס למצב חיסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 00:07
בשביל יציאות ורכב? מדובר על עוד בחור מפונדרק שגר כנראה אצל ההורים ויחיה על חשבונם בתקופת הלימודים ורק צריך כסף לבילויים.

בדיוק כמו מכורי ההלוואות של חב' האשראי, אין לזה קשר לתיכנון עתידי. "יהיה בסדר" זה המוטו הרווח.