⬅ חזרה לאינדקס

שכר יעוץ והגשת דוח שנתי אצל רואה חשבון או יועץ מס

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2015 19:02
שלום,

במסגרת תוכניותי לפתוח תיק עצמאי פטור וביצוע פריסת מס על פיצויים. עשיתי סקר בין רואי חשבון לגבי עלות הגשת דו"ח שנתי שנעה בין 800 לאף יותר מאלף שקל.

אני אשמח להגיש את הדו"ח בעצמי ללא סיוע רואה חשבון אך לפחות לפעם פעמיים ראשונות ארצה סיוע מיועץ.

האם מישהו יודע איך ניתן להוזיל עלויות?

כזכור לי המשקיעה במסגרת פוסט על הוצאותיה השנתיות דווחה על הוצאה של כ400 ש"ח עבור שירותי רואה חשבון.

בכל מקרה אם שקלתי סיוע מטעם מס הכנסה בחיפה במילוי הדו"ח הרי שהתאכזבתי קשות- היחס שלהם הוא מתחת לכל ביקורת ובכל שאלה הם שולחים אותך ליועץ או רואה חשבון חיצוני.

אשמח לשמוע עצות ורעיונות בנושא. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2015 20:12
שמעתי דברים טובים על הפקידים של מס הכנסה בתל אביב דווקא.

לגבי הרו״ח אני משלם יותר מ-1000 אז שם לא אוכל לעזור לך.

יש שירות אונליין ש @Yevgeny המליץ עליו כמה פעמים שמכין לך דוח באופן אוטומטי ועולה כמה מאות שקלים. יש לו מגבלות מסויימות לגבי סוגי הדוחות שהוא תומך בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2015 20:40
השירות (supertax) הוא בסדר ואני מרוצה ממנו - אבל הם מצהירים שהוא מיועד למי *שאינו חייב* בהגשת דוחות מס שנתיים. יצא לי להשתמש בו גם בשנים שהייתי חייב בהגשת דוח - כי נעזרתי בפלט שלו למילוי הדוח באתר מס הכנסה (אבל הייתי צריך לשנות דברים בעצמי). אני תמיד הגשתי כשכיר, לא יודע מה הנהלים לעצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2015 21:48
הי @ברק א.

כאשר הייתי עוסקת פטורה הייתי מגיעה למס הכנסה בימים פתוחים שהיו מודיעים עליהם מראש, מביאה איתי את כל המסמכים הרלוונטיים והם היו ממלאים את הדו״ח השנתי שלי בעצמם בנוכחותי.

חייבת לציין שתמיד עשו זאת ברוח טובה ונתנו שירות אדיב מאוד. יצא לי להגיע לסניפים ברמת גן ובפתח תקווה.

מדובר על לפני כ-6 שנים, אבל שווה להתקשר למס הכנסה ולבדוק אם השירות עדיין פועל בתקופה הרלוונטית.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2015 08:50
תודה רבה על התשובות.

האם מישהו מכם יודע,

האם במידה ומגיעים לי החזרי מס, די בהגשת דוח שנתי או שמא יש צורך במילוי בקשה להחזרים?
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2015 12:25
@ברק א. הדוח השנתי זה כל מה שנדרש - כי הוא מהווה הצהרה על כל ההכנסות שלך באותה שנה וכל המס שכבר נוכה ממך.

אם אחרי שפירטת הכל יוצא שנוכה ממך יותר מדי - התוצאה היא החזר מס.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 15:35
הודעה שאני מעלה מהעבר, האם שמגיע למס הכנסה עם הטופס השנתי של IB או גם חוזי שכירות אפשר בסיוע פקידי מס הכנסה למלא בקלות את הטופס?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 20:15
יש תקופה בתחילת כל שנת מס שאפשר להגיע ומסייעים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 21:29
מתי מתחילה שנת המס?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 22:46
הכוונה שלי הייתה מהזמן שבו מתחילים להגיש דוחות, שזה באזור אפריל-יוני.

״שנת המס״ - פרק הזמן שעליו מדווחים, הוא שנה קלנדרית רגילה.