⬅ חזרה לאינדקס

זמן נכון להחלפת קרנות

🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2020 21:35
התחלתי להשקיע בחודשים האחרונים, בהתחלה בחרתי בקרן סנופי של בלקרוק מגויירת כי רציתי להתחיל וזו הייתה הדרך הכי קלה.

אחרי כמה חודשים של מחשבה החלטתי שאני מעוניין לעבור לvt כי אני מרוצה יותר מהפיזור וכי המיסוי אמור להיות יעיל יותר בטווח ההשקעה שלי (10-20 שנה).

תכננתי להחליף את הקרנות בעוד חודש כיוון שלא עשיתי עוד תשואות שכואב לשלם עליהן מס, אבל אדם מתכנן תוכניות והשוק צוחק עליו וקרתה הירידה הנוכחית (בדיוק אחרי שקניתי עוד קצת לפני השיא) וכרגע התיק שלי כמובן בהפסד.

אני מתלבט מתי הכי נכון לבצע את ההחלפה.

קודם כל, הסנופי ירד יותר מויטי אז נראה שאפסיד קצת אם אחליף עכשיו, בנוסף מרגע המכירה עד הקניה יקח במינימום 24 שעות (מכירה, המרת מטח, קניה) ואני פוחד שהשוק יעלה ואני אנעל הפסדים, מה גם שאין לי צורך במגן מס כי אני לא מתכוון למכור כדי לממש אלא רק כדי להחליף.

האם יש אסטרטגיה קרה ו"נכונה" להחלפת קרנות?

האם נכון להחליף עכשיו בכל מקרה? לחכות שהתיק יחזור לאפס? תשואה שתכסה את העמלות?

אשמח לשמוע דעות (כי אסור לייעץ :> )

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2020 21:47
מה שהיה , היה.

למכור בהפסד זה רק בונוס (מגן מס עתידי).

*אני כמובן מתמקד בטענתך שאתה רוצה את VT וחושב שהיא תתן לך את התוצאות הרצויות מכאן והלאה (כלומר, תשואה ביחס לסיכון אידיאלי).
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2020 21:58
תודה רבה על התשובה, אני אכן משתדל לא לבכות על חלב שנשפך, רק לא לעשות שטות שתגרום להפסד שתלוי בי (בשוק אינני שולט).

האם מגן מס לא תקף רק ל6 שנים בהגשת דוח, ואם אני מתכוון לא למכור 10 שנים הוא לא יעזור לי? אם אני מוכר וקונה עכשיו מחדש במחיר נמוך יותר זה לא יעלה את נטל המס שלי בעתיד? (יותר מהכסף יהיה רווח הון)
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2020 21:59
אין הגיון בלחכות שהתיק יחזור לאפס. זה יכול לקרות עוד שנתיים גם. אם כל התיק שלך היה במזומן כרגע, היית קונה את סנופי כדי שיעלה 15% ואז מוכר וקונה VT? מניח שלא. לגבי הפרש הזמנים של מכירה המרה וקניה אין צורך להמתין- אתה מוכר את בלאקרוק ב16:30, מתקשר לחדר מסחר חו"ל שיתנו לך קרדיט דולרי (כי למחרת אתה ממיר) ואז רוכש VT באותו רגע.
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2020 04:47
מה לגבי להשאיר את הסנופי שכבר יש לך, ובהפקדות הבאות לקנות VT?
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2020 11:40
חשבתי על זה אבל עמלות המינימום כל כך גבוהות שהיה לי חבל לא להכניס גם את הסכום שבסנופי.

כרגע אני חושב שאחכה להפקדה הבאה ואחליט.

תנודות של 5-6 אחוז בדקה בתוך יום המסחר כמו אתמול אתמול לא נראות לי כמו זמן טוב לקבל החלטה כזו.

אולי זה לא הדבר הנכון ללונג ראן אבל אני לא חושב שאוכל לעשות את זה עכשיו בלב שלם.

בכלל זה מחדד לי שאולי עדיף שאעבור להפקדות רבעוניות ואמחק את האפליקציה של בית ההשקעות מהמכשיר.

הימים האחרונים לא עשו לי טוב, אמנם לא ברחתי מהשוק בפאניקה אבל השקעתי בנפילה הזו יותר מחשבה משאני רוצה.

תודה על התגובות
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2020 11:49
מכיוון שאתה שוקל להחליף בין שני מוצרים עוקבי מדד שההתנהגות שלהם דומה מאד האחד לשני, באופן אישי נראה לי חבל לבצע פעולה כעת.

אבל כל אחד והשיקולים שלא, לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 01:02
לא. יש לך 6 שנים מהרגע שההפסד נוצר, להגיש דוח שנתי בגינו ו"לתעד" אותו אצל מס הכנסה.

מאותו רגע שתיעדת יכול למשוך אותן כמה שרוצה קדימה.