⬅ חזרה לאינדקס

מתחיל, ויש לי כמה שאלות :

🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 01:46
לילה גשום ונעים לכולם,

רציתי לשאול כמה שאלות אשמח אם תוכלו לענות לי בפשטות ככל הניתן (#Newbie) :

- תמיד כשמדברים (הכוונה בישראל) על "המדד" / "צמוד מדד" מדובר ספציפית ולא אחר על מדד המחירים לצרכן?

- קרנות שקליות אלו קרנות שלא צמודות למדד המחירים לצרכן?

- אם אג"ח נסחר בבורסא, ז"א שניתן לקנות ולמכור אג"ח בלא קשר למועד הפירעון ("ההלוואה")?

אשמח לתיקון מכם במידה ויש טעות [אנסח את המונח אג"ח במילים שלי] :

אג"ח - זהו מכשיר פיננסי בו חברה פרטית / ציבורית (קונצרני) או מדינה (ממשלתי) מבקשות את כספי הציבור (במילים אחרות - הלוואה) בשביל גיוס כספים, השקעה והרחבת החברה / מדינה והפחתת הגירעון. בתמורה, הלווה מקבל החזר ריבית (קופון) שבו נקבע בחוזה האג"ח ובסופו מקבל הכספים שלווה למדינה / חברה בתאריך הפדיון הנקוב בחוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 07:40
כל מה שכתבת נכון (לא רע בשביל מתחיל).

המשפט המצוטט נכון כאשר הוא מתייחס לאג"ח. אם מישהו אומר "קרן מנייתית שקלית" זה בעיקר לא נכון ומבלבל. אולי אפשר לדבר ככה על מניות ישראליות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 07:46
Nailed it.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 13:10
זה התהליך

אבל לא כולם מחזירים

כושר ההחזר (או האמונה בהחזר) בדרך כלל יורד עם עלייה בגובה הקופון ב %

בנוסף, הרוב מגלגלים או ממחזרים בעזרת חוב חדש
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 16:41
אני קצת מבולבל ויש לי נטייה לסבך את עצמי עוד יותר.

כשאתה אומר "קרן מנייתית שקלית" - מה שזה אומר לי בעצם,

שזוהי קרן שיש בה מניות מסוימות שלא צמודות למדד? אבל איך? אם המניה היא עצמה חלק מהמדד(?) אני מבולבל..
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 16:53
לא כולם מחזירים זה נכון,

לפי הבנתי (במיוחד מקריאה) הרוב הגדול יותר שלא מחזיר את חובו זה האג"ח הקונצרני. כיוון, שמדובר בחברה "קטנה" יחסית בהשוואה למדינה.

אבל באותו מידה גם הקונצרני מן הראוי אמור להחזיר ריבית יותר גבוה בגלל הסיכון הכרוך. והיו מקרים גם בהם האג"ח הממשלתי כשל ויחד איתו, בדרך כלל,

ישנם סימנים המעידים על תחילה של קריסה כלכלית במדינה "X" כמו שקרה ביוון, גרמניה ויפן.

למה התכוונת? ובמה זה עוזר לגלגל או למחזר בעזרת חוב חדש?
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 16:53
כמו שאמר חתול לילה, ״קרן מנייתית שקלית״ זה מונח מבלבל ולאו דווקא נכון.

קרן מנייתית היא קרן שההרכב שלה הוא מניות.

יש מי שיקרא לקרן שמורכבת ממניות שנקובות בשקל שקלית (אבל זה יהיה מבלבל כי זה רומז שהמניות צמודות לשקל כשהן לאו דווקא צמודות לשקל).
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 16:57
אם אני עסק ולקחתי הלוואה של 100,000 ש״ח שעל בסיסה צברתי הכנסות של 200,000 ש״ח:

1. אני יכול להחזיר את ה-100,000 ולהישאר עם 100,000 לפיתוח העסק (ולמשיכת משכורת לעצמי)

2. אני יכול, מתי שאני אמור להחזיר את הקרן להחליט במקום זה ״לגלגל״ את ההלוואה (שׁזה כמו להחזיר את הקרן וישר לקחת הלוואה חדשה של 100,000) ובכך להישאר עם 200,000 ש״ח לפיתוח העסק (ולמשיכת משכורת לעצמי)

3. אני יכול מתי שאני אמור להחזיר את הקרן להחליט שאני במקום זה מחזיר 100,000 וישר לוקח הלוואה של 120,000 ש״ח ובכך להישאר עם 220,000 ש״ח לפיתוח העסק (ולמשיכת משכורת לעצמי)

אותו דבר רק במיליונים / מיליארדים במקרה שאני מדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 17:03
מה ש @KickR אמר

אכן

אבל זה לא עזר ליוונים, לגרמנים וליפנים כי הפנסיות שלהם היו שם בכוח