⬅ חזרה לאינדקס

העברת ניירות ערך מהבנק ל-ib

🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2020 19:33
היי,

לאחרונה פתחתי חשבון בib, אני כרגע מחזיק במספר מניות אמריקאיות בבנק הפועלים.

איך מתבצע הליך ההעברה לib?

גם מבחינת ib וגם מבחינת הבנק..

ניסיתי ליצור נוטיפיקציה בib אבל אין לי מושג באיזה ברוקר אמריקאי בנק הפועלים משתמש..

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 13:50
אהלן, ביצעתי בידיוק את הפעולה הזאת לפני מספר חודשים. העברתי מניות VTI וVXUS מבנק הפועלים לIB.

אני לא לגמרי זוכר את הפרטים הקטנים אבל אני זוכר שההליך היה מאוד סביר.

דבר ראשון ניפגשתי פנים מול פנים עם בנקאי אישי בבנק הפועלים והסברתי לו את הפעולה שאני רוצה וביקשתי את כל הפרטים שהבנק צריך על מנת לבצע את ההעברה. לדוגמה, הם יבקשו איש קשר בצד השני (סך הכל כתובת מייל).

אחרי שרשמתי את כל הפרטים שהבנק צריך, פתחתי צ'אט עם IB וביקשתי מהם את כל הפרטים שהבנק ביקש.

אחר כך התקשרתי לבנק, נתתי את הפרטים טלפונית וזהו. פה נגמר.

יש עלות מעוגנת בחוק של 8$~ לנ"ע (למיטב זכרוני).

בבהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 14:45
מישהו יודע כמה זמן התהליך אמור לקחת? כבר שבועיים שאני לא רואה את ניירות הערך. לא בבנק דיסקונט שם היו המניות ולא בIB ואני מתחיל להיות מודאג. כמובן שכמעט בלתי אפשרי לדבר עם מישהו שמבין מה אני רוצה ממנו (בשני הצדדים) ומי שטיפלה בהעברה עזבה את הסניף. כל התהליך התבצע מבחינתי לפי הסדר כולל קבלת אישור מ IB והעברת הפרטים הנחוצים וכתובת מייל איש הקשר לבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 19:07
שלום לכולם,

אני מנסה לנייד את התיק שלי מבנק פועלים לבית השקעות אחר בישראל.

יש בידיי טופס העברת תיק ני"ע שקילתי מבית ההשקעות. השאלה שלי היא מה קורה בצד של בנה"פ? לפי מה שהבנתי הם אמורים חוקית לאפשר לעשות את התהליך און ליין. באופן לא מפתיע באתר הבנק אין זכר לאפשרות הזאת, כך שאינני יודע איך לקדם דברים בגזרה הזו.

למישהו יש ניסיון עם זה? ראיתי למעלה שאנשים שלחו פקסים. השאלה שלי מכוונת לניסיון מוצלח בהעברת התיק און ליין. מאוד אשמח לא להטריח את עצמי פיזית לבנק.

תודה לכל המשיבים!
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 19:09
קובעים פגישה פיזית בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 19:14
מזה בדיוק אני רוצה להימנע
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 19:19
אז אין ברירה.

חשוב לך לנייד את התיק? אז תעשה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 21:00
או ששולחים במייל/לבנקאי את הטופס, למי שזמנו יקר.