⬅ חזרה לאינדקס

שאלות בנוגע להפסדי הון ומגן מס

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 17:50
אני רוצה כרגע למכור חלק מהיחידות שלי בנייר מסויים (VT) בהפסד. אני אמור לקבל מנייר אחר דיבידנדים שאינם מנוכים במקור, לכן הזיכוי שאני אקבל יוכל לשמש כמגן מס עבורם.

מה שידוע לי מכאן עד כה:

1. הפסדי הון ניתן לקזז מול דיבידנדים באותה שנה שבה התקבלו, אבל אי אפשר לקזז הפסדים מועברים עם דיבידנדים.

2. אוכל לקזז את ההפסד גם עם הדיבידנדים של VT עצמו, לקבל זיכוי מס זר, ולהשתמש בו שנה הבאה לקיזוז עם הדיבידנדים של הנייר השני.

3. הפסד הון מועבר קדימה עד 5 שנים.

השאלות שלי הן:

1. כמה שנים קדימה אפשר להעביר זיכוי מס זר?

2. האם יש טעם למכור בהפסד, מעבר להפסד שאני אנצל השנה, שאוכל להעביר אותו לשנה הבאה, אם בשנה הבאה נניח (או בחמש שנים הבאות) אני לא מתכוון למכור ברווח?
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 20:13
5 שנים.

בעיניי רק אם אתה מתכוון לנצל באותה שנה נגד רווחי הון. אין שום סיבה להמיר הפסד הון בזיכוי מס זר.

לאמריקאים השיקול הוא שונה, וכן יש עניין למכור כדי לנצל נגד דיבידנדים אמריקאיים בדוח הישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 20:40
למה לא? אם בשנה הבאה אני לא מתכוון לעשות שום מכירה, זה אומר שאני אצטרך לשלם 25% על הדיבידנדים שלא מנוכה מהם מס במקור. אבל אם קיבלתי זיכוי מס זר, אוכל לקזז אותו עם התשלום הנ"ל. מה אני מפספס?

בכל מקרה מכרתי עכשיו כמה יחידות שההפסד שלהם לא יעבור לשנה הבאה בכל מקרה...
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 20:47
ש

כן מנכים מהם מס במקור.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 21:09
התכוונתי במקרה שלי לנייר השני (AGGG), נייר שהוא מחלק דיבידנדים ולא מנוכה ממנו מס במקור.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 23:48
נשמע שבמקרה הזה כן משתלם לך.