⬅ חזרה לאינדקס

חוסך הרבה כסף אך הוא פשוט יושב בבנק...

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 20:07
שלום

בחודשים האחרונים אני קורא הרבה באתר והתחלתי להתעניין בעניין ההשקעות.

אני מוכן להשקיע ונכון ללמידה אך אני מרגיש שאני נאבד בכל החומר שיש פה וכל האפשרויות הרבות...

כרגע יש לי כ 80 אלף שפשוט יושבים בבנק. חוסך בחודש כ 4 אלף. שגם הם נערמים לחיסכון...

תפסה אותי האפשרות של קופ''ג להשקעה.

חשבתי להשים בה את החיסכון החודשי (עד התקרה המקסימלית של 70 אלף בשנה שאפשר לחסוך שם) , במסלול מנייתי, ואז בעוד מספר שנים פשוט למשוך את הכסף.

אני מודע לכך שאשלם 25% רווחי הון, אבל נשמע לי, לעניות דעתי, שזה רעיון לא רע ועדיין ארוויח בו יפה.

מה דעתכם?

אשנח לשמוע גם אפשרויות נוספות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2020 20:18
בהנחה ואתה לא תשקיע בשום אופן בדרך אחרת, זו אופציה טובה.

שים לב, שזה לא פותר אותך מלהחליט על סיבולת הסיכון שלך ועל טווח ההשקעה שיגדירו באיזה מסלול להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2020 10:38
בכלל לא בטוח...
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2020 15:59
במסלול מנייתי אתה חשוף לסיכון גבוה בכל המובנים, שזה אומר שאתה יכול להרוויח יפה וגם להפסיד לא מעט או לאפס את התשואה שלך... אם אתה מתכנן למשוך תוך כמה שנים האופק שלך מתקצר לכן תחשוב אם כמה מניות מתאים לך. קח בחשבון דמי ניהול ולפני שתבחר, אם תלך על קופת גמל להשקעה, אי אפשר לנייד בין חברות אז תעשה סקר. במקביל אפשר לפתוח חשבון עצמאי למסחר כדי להתנסות ובעצם תהיה לך טבילת אש
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 18:32
נשמע שאתה כרגע רגיל לעובדה שיש לך כסף ששוכב בבנק.

תחשוב טוב אם יהיה לך נוח שהעו"ש שלך בבנק יהיה פתאום נמוך משמעותית ואף נעול בהשקעה.

יש אנשים שאוהבים שיש להם כסף שוכב בעו"ש כ"קרן למקרה חירום" (ויש עוד הרבה שיטות שונות לעשות את זה)
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 18:38
פחות מקובל לענות להודעות מלפני שלוש שנים...
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 18:53
החומר שיש כאן במיוחד באתר הבית של המשקיעה תחת - התחילו כאן (עם המה והאיך) מנגיש את החומר הדרוש בצורה מעולה (במיוחד הפוסט שנקרא פירמדת הצרכים של המשקיע) , בצירוף עם כמה פוסטים איכותיים כאן בפורום שיתנו לך מענה לדברים פחות מובנים או מעודכנים מהפוסטים של המשקיעה.

קופ"ג להשקעה היא דרך טובה למי שרוצה 0 התעסקות עם שוק ההון אך יש חסרונות למכשיר הזה למול מכשירים אחרים (וגם יתרונות, תלוי בך ובמטרותיך)

תקרא את החומר לפי הסדר בהתחילו כאן, תנסה לבנות לך אסטרטגיה מותאמת לטווח ההשקעה שלך ולסיבולת הסיכון שלך ותתייעץ כאן לגבי דרך שחשבת עליה שתעזור לך להשיג את מטרותיך, לדעתי זו הדרך הכי פרודוקטבית להתחיל לפחות לפני בכלל שאתה משקיע במשהו.

בהתייחס לפוסט הנוכחי שלך, אני אשתדל למקבל את זה לפוסט - פירמדת הצרכים של המשקיע של המשקיעה:

ברמה הבסיסית ביותר של הפירמידה, יש לך חיסכון מסוים כל חודש (4K) שזה דבר חשוב וטוב.

ברמה הבאה - זמן בשוק, אתה מציין שאתה מתכנן "להיות" בו מספר שנים, אין בזה דבר רע בעצם התכנון, אך כנגזרת מזמנך המתוכנן בשוק יהיו השלכות על שאר הרמות הבאות.

הרמות שלאחר מכן - משמעת, אין לי דרך לדעת מי אתה ומהי סיבולת הסיכון שלך, מה שאני רוצה שתבין זה שככל שאתה מתכנן להיות פחות זמן בשוק, כך הרגישות לסיכון שלך צריכה להיות יותר גבוהה לדעתי.

פיזור - ציינת שאתה רוצה להשתמש בקופ"ג להשקעה - אוקיי, מבחינת פיזור אתה כנראה תהיה בסדר.

הקצאת נכסים - כאן לדעתי האסטרטגיה שלך נופלת, מכיוון שאתה מקצה את חסכונך לאפיק מנייתי בלבד אתה חשוף לסיכון הנובע מהתנודתיות בשוק המניות, במילים פשוטות יותר, ככל שאתה פחות זמן בשוק המניות ככה הסיכון גבוה יותר.

לא צריך להמשיך הלאה למדרגה הבאה אבל הבאתי לך חומר למחשבה, מזמין אותך לקרוא שוב את הפוסט המדובר של המשקיעה ולהתנסות בעצמך בבניית אסטרטגיה ותבוא להתייעץ כאן.

לא ממליץ ו\או מייעץ.