⬅ חזרה לאינדקס

השקעה זהירה לפנסיונרים

🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 13:05
שלום לכולם,

מה צריך לקחת בחשבון לפני השקעה של חיסכון קטן של זוג פנסיונרים, גובה ההשקעה 250 אלף ש"ח?

הכוונה כאן היא עדיין לקבל תשואה יפה בסיכון נמוך.

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 13:30
הדבר הראשון שצריך לקחת בחשבון זה את טווח ההשקעה.

אם אני הייתי צריך להשקיע סכום כזה לטווח של פחות מ-20 שנה אז לא הייתי מתקרב לבורסה כי אני לא יודע מה יקרה לה מחר ואם היא תתאושש לפני שאני אצטרך את ההשקעה בחזרה.

מכיוון שהריבית בשפל חסר תקדים היסטורי אז אני לא מתייחס לאג"חים כפתרון (בחלק גדול מהם התשואה תהיה שליללית).

מכיוון שסכום זה קטן מידיי בשביל לרכוש נדל"ן בטוח ללא מינוף אז אני לא הייתי מתקרב לנדל"ן.

עקב על אלו אם היו לי 250 אלף פנויים להשקעה לטווח קצר/בינוני (פחות מ-20 שנה) אז אני לא מצליח למצוא להם מקום טוב להשקעה מעבר לפק"מ/מק"מ.

כל אלטרנטיבה אחרת שאני רואה כרגע כרוכה בסיכון גדול מידיי ביחס לתשואה שהיא יכולה לספק.

אני כמובן לא ממליץ לך שום דבר - אני רק מתאר את דרך החשיבה שלי במצב תיאורטי כמו שתיארת.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 13:48
כפי שנאמר, אני מציע לשכוח מתשואה ולהתרכז בשמירה על הקרן במונחים ריאליים. זה בהנחה שהכסף הזה יידרש למשהו בעשור הקרוב נניח, ואין מספיק זמן לתת לתיק מנייתי לעשות את שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 13:58
@Edward @daat99

מה עם הרעיון של הפקדה לקופת גמל לפי תיקון 190? ישנן הטבות מס לא מבוטלות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 14:13
ראשית, לא די לדעת כמה רוצים להשקיע ומה גיל המשקיעים (ממנו ניתן להסיק את טווח ההשקעה). השאלה החשובה היא מה מטרת ההשקעה? האם שימור ההון? האם ייצור הכנסה פאסיבית? שאלה שניה היא מידת הנזילות המבוקשת? האם ההון צריך להיות נזיל למקרה של צורך רפואי או סיעודי, למשל, או שמקרים שכאלו מכוסים אחרת וההון יכול להיות סגור למספר שנים, או אפילו לשמש לרכישת נכס שיעבור בירושה? שאלה שלישית היא האם הכוונה היא להשאיר את ההון או את חלקו ליורשים, או להשתמש בו בשנים הבאות? מהתשובות לשאלות אלו תוכלו לבחור את המוצר הפיננסי או את סוג הנכס שיענה למטרותיכם.

לכן התגובות לעיל ינן בהכרח התשובות הנכונות, שכן מטרת ההשקעה איננה ברורה. ישנן גם אפשרויות אחרות, מרכישת אנונה להשקעה בנכס נדל״ני מניב בישראל או בחו״ל. לא רק שוק ההון או בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 14:23
אני אשאיר לך שאלה פתוחה לענות עליה:

הפקדת לקופת גמל לפי התיקון ואתה נהנה מהפטור ממס על כל הרווחים.

בכמה הפטור ממס הזה יעזור לך אם אתה תהיה בהפסד של 50% מההון המקורי?

כמה מס אתה צריך חושב שתצטרך לשלם על 50% הפסד בחשבון שלא נהנה מהטבת מס?
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 14:43
ניתן לפתוח קופת גמל סולידית בלי חשיפה גדולה למניות

@אורי בגדול הכסף לא דחוף לטווח המידי, הם גם עובדים בחצי משרה וגם מקבלים פנסיה, המטרה להשקיע את הכסף ולא רק לשמור על ערכו, הנזילות לא חשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 15:04
אג"ח עם מח"מ 30 שנה:

ריבית עולה ב-2% => אג"ח יורד ב-2% כפול 30 = 60%.

גם תיק של 100% אג"ח יכול לספוג הפסדים דו-ספרתיים!

תשים לב שההנחה היא שלא מחזיקים עד הפירעון שאז יש רק הפסד תשואה חלופית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 15:11
להבנתי, חיסכון בבנק ברמת הריבית הנוכחית לא יתן שום תשואה ואפילו מדשדש מאחורי האינפלציה, כך שמדובר על הפסד.

בשוק ההון על נגזרים השונים, עיקר הרווח נובע ממכירת נכסים במחיר גבוה ממחיר הקנייה, קרי עליית ערך. אולם עליית ערך זו היא ספקולטיבית ורצופת עליות ומורדות, ולכן אולי רק בטווח ארוך הסיכוי לעליות יקזזו ירידות עשוי להתאים למשקיע הספקולטיבי. אני לא חושב שנכס זה מתאים להשקעה לטווח קצר של מספר שנים בה שימור ההון חשוב גם כן.

אפשרות אחרת היא רכישת נכס מניב. הבחירה באיזה נכס מניב היא תולדה של מה מאפייני ההשקעה המתאימים למשקיע. נכסים מניבים יכולים להיות מניות דיווידנד, המניבות תשואה צנועה אך הן קלות לרכישה. נכס מניב יכול להיות הלוואה, בתנאי שיציבות הלווה והביטחונית שהוא מעניק, כמו גם הנכונות לקבל את הביטחונות במקרה הצורך (מתאים לכם לקבל חנות מכולת כביטחון להלוואה שלא הוחזרה, למשל?) מתאימים. הוא יכול להיות נכס נדל״ני, ואולי נכס מסחרי (משרד או תעשייתי) עם שוכר לטווח ארוך ומעט אחריות על המשכיר מתאים לתרחיש זה. כאלו יש בארץ ובחו״ל וזו שוב שאלה של אופיו של המשקיע, ולא של סיכון. מוצר אחר שלא קיים בישראל הוא רכישת משכנתאות וקבלת התשלום החודשי. שני הנכסים האחרונים יכולים להשיא תשואות נאות המתקרבות, ואף המגיעות, למספר דו ספרתי.

אני יודע מה אני הייתי בוחר, כי בחירתי היא נגזרת של מה שאני מכיר ומרגיש איתו נוח. אני יכול רק להמליץ לכם לעשות את אותו הדבר. ואם אתם לא מכירים את האפשרויות, אז השלב הראשון הוא ללמוד עליהן כדי להכירן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 15:12
אולי פיקדון בבנק ירושלים?

לא רואה שום אפשרות אחרת לתשואה מובטחת בהשקעה קצרה...
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 15:18
מה קרה ל"אסור לייעץ" שכתוב בגדול ואדום בראש העמוד?
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 15:29
עדיין לא ברור (לי לפחות).

הם יצטרכו את הכסף עוד 5 שנים? 10 שנים? 20 שנה? האם מדובר בכסף שמיועד בכלל לירושה?

האם הם מוכנים בתרחיש פסימי לספוג הפסד בקרן?

אם הם מוכנים וערוכים לקחת בחשבון גם אופציה של הפסד, אני לא רואה כל מניעה להשקיע חלק מהכסף במניות גם אם הטווח הוא נניח 5 שנים, או 10. אבל יש לוודא שהם מבינים היטב את הסיכונים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 15:43
בהנחה ואני ארצה את הכסף בחזרה בטווח של פחות מ-20 שנה אז דווקא כמשקיע במניות דיבידנד אני לא הייתי שם שם את כספי.

הדיבידנד לא יציל אותי מנפילה של 50% במחיר (טוב - אולי הוא ימתן אותה ל-40% במקום אבל זה עדיין יותר מידיי).
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 16:47
תודה רבה על התגובות המועילות :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 20:05
@סימפטי לא כל כיוון חשיבה כללי נכנס תחת הגדרת ייעוץ.

@Roi השאלה שלך הזכירה לי שיחת פתיחה של המרצה שלי לתורת ההשקעות.

הוא סיפר על סבתא שלו שחיפשה דרך לקבל הכנסה קטנה מסכום כסף גדול בלי להזיז את הכסף הרבה אלא לגזור ריבית ולהמשיך עם הקרן.

הפתרון שהוא הציע לה : קני גילון. חשוף פחות לשינויי ריבית. ומתעדכן לאורך השנים. הסבר מלא מספונסר :

"

זוהי אג"ח שאינה צמודה (שקלית) לתקופה של עד 25 שנים, בריבית משתנה אחת לשלושה חדשים (בפועל אורך חייהן עד 10 שנים). הריבית נקבעת בכל רבעון לשלושת החודשים הבאים על פי ממוצע ריבית המק"מ לשלושה חודשים ועד לשנה בעשרת ימי המסחר הקודמים ליום קביעת הריבית.

לאורך חיי הגילון יש חשיבות מועטה לעומת אג"ח בריבית קבועה. הסיבה לכך היא שבאג"ח בריבית משתנה יתואם שינוי בתשואה בקביעת ריבית אחרת ביום קביעת הריבית בעוד שבאג"ח בריבית קבועה תותאם התשואה על ידי השינוי בשער בלבד. אג"ח מסוג גילון, בדומה לאג"ח אחרות שהן בריבית משתנה, הן תנודתיות פחות מאשר אג"ח ארוכות בריבית קבועה. "

רק רעיון לא ייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 22:48
תודה רבה על הרעיון @waskindalost
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 23:22
מהתיאור הגילון הוא בעצם סולם אגח של אגח לטווח קצר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 22:41
עשית לי סדר בראש
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 22:45
גאוני, לא חשבתי על זה כך