⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה לצורך השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2015 23:53
על פניו זה נשמע מתכון ממש רע אבל:

בהנחה ויש קופת גמל נזילה ויש עליה הלוואת בלון (על פניו זו הייתה דרך די טובה למשוך את כספי הקופה בלי לאבד את הרווח שהיא עושה והפטור ממיסים).

האם במקרה הזה לקחת הלוואה (או שמא למכור חלק מהתיק) בשביל לשחרר את הכסף לניוד ל-IRA היא סיבה מספיק טובה בשביל לחרוג מהכלל?

הערה:

לא מבקש יעוץ, סתם אשמח לשמוע את דעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 00:29
זה תלוי בעיקר בשני דברים:

1. אני מניח שעל הלוואת הבלון גם יש ריבית מסוימת, מה ההבדל בין הריבית הזו לריבית שתידרש לשלם על הלוואה שתיקח?

2. מה ההבדל בין דמי הניהול שאתה משלם כיום לדמי הניהול שאתה מצפה לקבל ב IRA?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 01:22
לא כל ההלוואות נולדו שוות. יש חוב טוב ויש חוב רע.

חוב רע הוא חוב אותו לקחים על מנת לצרוך. מהלוואות כאלו יש להימנע כמו מאש. אם הוא קיים יש לחסל אותו. אם רוצים משהו צרכני ואין כסף יש לדחות סיפוקים. כלל אצבע פשוט מאוד: אל תיקח הלוואה כדי לצרוך משהו.

חוב טוב הוא חוב שנלקח כדי לקנות נכס, בעיקר נכס שמייצר תשואה. זהו חוב זמני שנועד לייצר רווח. אבל כאן זה קצת יותר מסובך. לא כל הלוואה להשקעה היא הלוואה נבונה. דבר ראשון המספרים צריכים לעבוד: התשואה צריכה לעלות על הריבית. דבר שני, לקיחת חוב על מנת להשקיע בציפייה לרווחים עתידיים מגלמת סיכון שאולי לא תפיק את הרווחים הללו. כאן נכנס לתמונה ניהול הסיכונים. האם נבון לקחת התחייבות ודאית כדי להשקיע בנכס ספקולטיבי? או למשל מה רמת הביטחון שנכס מניב אכן יניב כמצופה וישלם את החוב שנלקח? ואילו רזרוות ואמצעים אחרים נגישים ללווה במידה וההשקעה לא תצליח כמצופה, כדי שהחוב, שיעמוד בעינו, לא ימוטט אותו או יפגע בו כלכלית? האם יש מבנה משפטי שמגביל את האחריות לתשלום החוב? בוודאי יש שאלות נוספות.

לסיכום, כל חוב שנועד לרכוש משהו צרכני הוא רע, אבל חוב לרכישת השקעה עשוי להיות הדבר הנכון. מילת המפתח היא ״עשוי״, וזאת יש לשקול היטב, אבל אין כלל אצבע, לטעמי, שאוסר לקחת הלוואות על מנת להשקיע, לפחות לא בנכסים מניבים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 09:37
בדרך כלל הלוואות על קופות גמל (או קרנות השתלמות) נזילות הן פריים מינוס חצי
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 10:19
אתה בטוח שהרווחים ממשיכים להצבר?

חשבתי שהקופה נראית עכשיו רק עם הכספים שלא משכת (נניח מ-קרן של 100,000 מושכים 50,000 ועכשיו הקופה ממשיכה לצבור רווחים רק על 50,000).

אבל אני מנסה להבין את הרצף אירועים...

יש לך הלוואת בלון פעילה כרגע על קופת הגמל ואתה רוצה לסגור אותה על ידי לקיחת הלוואה אחרת מהבנק?

כדי שתוכל להעביר אותה ל-IRA?

מה הרווח שמצופה לך? ההלוואה החדשה היא לא בלון? מה הריבית בהלוואה החדשה?

מה הדמי ניהול הנוכחיים?

למה לא להפוך את ההלוואת בלון להלוואה עם החזרים חודשיים ולסגור אותה תוך X חודשים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 11:13
אתה ממשיך לצבור רווחים בתקופת קבלת ההלוואה, זה כל היתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 11:33
שוב...

יש לי בקופה 100,000 והלוותי ממנה 50,000.

האם כל הכספים שהיו במקור (100,000) צוברים רווחים? או רק ה-50,000 שנשארו ממשיכים לצבור?

מה קורה כשיש הפסדים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 12:48
כל הכספים ממשיכים לצבור רווחים (100K)

בד"כ יש הגבלה של הלוואת בלון עד לגובה של 80% בשביל לחסות על מקרי הפסד.

כמו כן הקרן צריכה להיות במסלולים ספציפיים (בד"כ במסלול הכללי)
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 13:44
היום אני משלם פריים -0.5 (1.1%) ודמי ניהול של 1%.

אני יכול להעביר את הכסף לIRA עם דמי ניהול של 0.25%.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 13:49
רצף האירועים:

1)הייתה לי קופת גמל נזילה.

2)לקחתי ממנה הלוואת בלון.

3)אני שוקל להחליף את הלוואת הבלון בהלוואה רגילה ולנייד את הכספים לIRA.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 15:43
איך כל הכספים ממשיכים לצבור רווחים? אם נתנו את הכסף? או שנתנו כסף של מישהו אחר שלא צובר רווחים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 16:43
נתנו לך הלוואה על סמך הכסף שלך - לא נתנו לך את הכסף שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 16:55
קופת הגמל רשאית לתת עד 4% מסך הכסף המנוהל בה ההלוואות לעמיתים.

אני מניח שהם משתמשים בכסף שהם מחזיקים במזומן לצורך נתינת ההלוואות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2015 17:53
אני לא בטוח שזה המקרה, אבל מניסיוני בתכניות דומות ההלוואה איננה משיכת כספים מהקרן שלך. זו הלוואה מהמוסד הפיננסי כנגד החיסכון שלך, שמשמש כבטוחה עבור המוסד המלווה. מסיבה זו החיסכון בקרן שלך איננו נפגע וממשיך כרגיל. שוב, זה נסיוני בתכניות דומות בארה״ב, ואני לא בטוח שכך זה עובד גם בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2015 21:02
@שמוליק קיפוד בהלוואה לכל מטרה שכנגדה אין שום ערבות, יהיה לך מאוד קשה להגיע לריבית של פריים מינוס חצי כפי שיש לך בקופת הגמל. רוב הסיכויים שאם ממש תתאמץ תגיע במקרה הטוב לפריים פלוס חצי.

איך תדע האם המעבר לIRA משתלם?

אם לצורך העניין ההלוואה היא כ50% משווי הקופה והריבית על ההלוואה החדשה עולה אחוז יותר, זה שקול לחיסכון של חצי אחוז בקופת הגמל.

תגזור מזה נוסחא כללית ותציב בה את המספרים שלך.