⬅ חזרה לאינדקס

הלכתי לאיבוד קצת

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 13:18
הי כולם,

סלחו לי על השאלה הבסיסית מאוד בהבנתה יחסית למה שהולך כאן.

ברצוני לפתוח קרן השתלמות, וכמובן לשלם את דמי הניהול הנמוכים ביותר שאפשר.

הבנתי ש IRA זו דרך מומלצת (את המחקר של איך לחלק את העוגה אשאיר לשלב הבא), אך בהסתכלות על הטבלה התחלתי להתבלבל:

1. את הפטור ממס אני מקבלת על רווחים מ 18k שהשקעתי- כלומר שאם ברצוני לפתוח דרך IBI, למשל , הדורשים 50k מינימום- משמעות הדבר שעל 32k אשלם מס רווחי הון ביום בו אחליט לפדות את הקרן. עד כאן אני צודקת?

2. במידה והתשובה לשאלה הקודמת היא ״כן״- האם אכן יותר הגיוני להשקיע את 32k השקלים בקרן השתלמות מסויימת רק בעבור העובדה שדמי הניהול יהיו יחסית נמוכים יותר, מאשר לצרף אותם לתיק השקעות אשר אבנה (במהרה בימינו אמן), ולתת להם להיות חלק מההון שיצבור ריבית דריבית?

3. מנסה לוודא שאני לא עושה סלט בכל המידע שלמדתי בשבוע וחצי האחרון בו אני קוראת את הבלוג הנ״ל:

אם ברצוני לבנות תיק השקעות לטווח ארוך ולישון היטב בלילה, עלי להקצות סכום כסף מסויים ולפזר את ההשקעה בין אג״ח ומניות ביחס שיתאם לפרופיל שלי ולמידת העמידה שלי בלחצים (שאותה כנראה אגלה בעתיד,אה?)- איפה משתלב פה העניין של קרנות נאמנות פאסיביות מחקות מדד? בכך שאני מחליטה שהן ה״פורטפוליו״ המנייתי שלי?

4. הו גאד, זה אולי לא מדע טילים אבל זה גם בהחלט לא טיול בפארק.

תודה לעונים :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 14:02
כן

לא בהכרח אבל זו אחת הדרכים - כן.

יכול להיות שההשקעה שתאפשר לך לישון טוב בלילה לא נמצאת בבורסה בכלל או שהיא לא תיק פסיבי שמורכב ממניות ואג"חים.

אולי את תעדיפי להשקיע במניות דיבידנד, נדל"ן או שותפות פסיבית בעסק.

רק את יודעת (ואולי גם זה לא) מה ההשקעה שמתאימה לך.

כאן:
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 14:37
אאל"ט המינימום לIRA בIBI הוא 300K ולא 50, במיטב אולי המינימום הוא 50K אבל צריך לבדוק שזה לא השתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 16:45
הפטור ממס הוא על 18k (בערך) לכל שנה. כך שאם כל שנה תפקידי את המכסימום עד התקרה אחרי 3 שנים כבר יהיו לך 54 אלף פטורים ממס.

עוד אפשרות (בהנחה שאת עצמאית, כי שכיר לא בוחר כמה להפקיד) זה להפקיד את ה50 על ההתחלה. בשנה הבאה להפקיד 18 ושנה הבאה עוד 18 ויש לך 54 אלף שפתורים ממס ועוד 32 אלף שלא פתורים ממס. עכשיו את יכולה למשוך את ה32 שלא פתורים ממס ונשארת עם 54 פתורים שהרווחת עליהם ריבית דריבית מהיום הראשון מבלי לחכות שלוש שנים.

רצוי כמובן לוודא הכל מול יועץ מוסמך לפני שעושים תכנוני מס שכאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 16:52
חשוב לציין שלשם כך היא צריכה לפתוח קרן נפרדת לכל אחד מהסכומים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 17:00
היא לא חייבת. אבל מרגע המשיכה הראשונה היא צריכה לפתוח קרן חדשה בשביל לבצע הפקדות חדשות.

כאמור, לא רצוי לעשות שום דבר שלא מבינים עד הסוף. רק מעלה את האפשרות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 17:35
אם לי היתה הבנה מאד התחלתית של שוק ההון, ללא נסיון כמעט בכלל, ועם קרן השתלמות שרק עתה פתחתי, הייתי משתמשת בינתיים בקרן השתלמות מחקה, ומתחילה ללמוד איך מתעסקים עם מסחר עצמאי בקטן בחשבון הממוסה. אחרי כמה שנים כשהיה מצטבר מספיק כסף בקרן ההשתלמות ואני צברתי יותר הבנה ובטחון במסחר עצמאי,הייתי בודקת את האופציה לעבור לIRA. אבל זאת רק אני, אולי לך מתאים משהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 17:44
@מרק עוגיות הרבה יותר קל לסכן חשבון IRA שאת לא יכולה להזרים אליו כספים בלי הגבלה מאשר חשבון מסחר שאנשים נוטים לקחת הלוואות בשביל "להציל מה שאפשר" ומפסידים גם אותם.

כמו כן ב-IRA יש לך פטור ממס רווחי הון ועמלות יותר נמוכות ולכן את יכולה לשנות את שיטת העבודה שלך תוך כדי למידה בלי לספוג נזקים כבדים במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2015 17:54
זה עניין אישי כנראה, בעיני לעבור לIRA זה מסובך ויש לזה חסמי כניסה, בעוד לקנות ניירות אפשר אפילו בחשבון הבנק בהתחלה, כשממילא הסכומים קטנים. לגבי נטיה לקחת הלוואות - אני חושבת שמי שלא מסוגל להימנע מלעשות דבר כזה, וצריך שסוג החשבון ימנע את זה ממנו, הוא בבעיה קשה, וכנראה עדיף שלא יקח עצה ממני, כי אני מעולם לא שקלתי לקחת הלוואה, וגם לא לקחתי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2015 11:04
@יערה האופציה השנייה להגיע ל50K (שהיא לדעתי הרווחת יותר) זה פשוט להעביר קרן קיימת שמנוהלת במקום אחר.

אם עדיין אין לך קרן השתלמות, אז אני מניח שאפשר לפתוח מנוהלת, להפקיד מדי חודש (שכיר או עצמאי) ולעבור לIRA כשתגיעי לרף.

למה להסתבך עם קרן השתלמות שחלקה ממוסה וחלקה לא? אני מניח שגם אם יש תועלת מסויימת בזה, בסוף הכאב ראש יקזז את זה ): .
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2015 22:38
וואו, תודה לכולכם על התשובות המחכימות ועל הנכונות לעזור, מחמם את הלב. באמת. תודה.

שבוע טוב