⬅ חזרה לאינדקס

שאלת מחיר של יחידות בקרן נאמנות

🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 12:32
שלום חברים,

אני קניתי אתמול(חמישי) עד השעה הייעודית (שלוש בצהריים) מקרן נאמנות של נאסדק פי 3.

האם זה נכון שאני לא סופג את הירידות של אתמול בערב, כי לפי הבנתי המחיר של היחידה בקרו שיבוצע לי יהיה לאחר הספיגה של ההפסדים אתמול.

כלומר, המחירים יחידות שלי יושפעו רק החל מהמסחר היום (שישי) בערב?

תודה רבה !
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 12:53
מה מספר הקרן?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 12:55
מספר הקרן הוא 5128947

הכוונה בשאלה היא לא סופג את הירידות שהיו אתמול במדד נאסדק המקורי
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 12:57
שעה ייעודה: בימים ב'-ה' - 16:00

מה שקנית לפני 16:00 נקבע לפי המחיר בסיום יום המסחר
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:01
תודה רבה , מצטער על הבורות אבל אשמח אם תוכל להסביר לי מה הכוונה של שעה ייעודה - הכוונה היא שאם אני שולח עד השעה הזאת אז אני מקבל לפי המחיר של הנאסדק בסיום יום המסחר או לפי המחיר של הקרן בסוף יום המסחר ( כי לא ראיתי שנקבע מחיר לקרן אתמול בסוף המסחר )

ולפי מה שהבנתי ממך, אני לא סופג את הירידות החדות של אתמול?

המון תודה !
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:03
סופג גם סופג. קנית לפני ארבע, לכן קנית לפי המחיר בסגירת המסחר בארץ בחמישי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:06
מה שאתה קונה עד 16:00 תקנה באותו היום, אם קנית ב-16:01 זה כאילו ששלחת פקודת קניה למחרת (ב'-ה').

מה השער שייקבע בסיום יום המסחר תלוי בזמני המסחר בנגזרים ובד"כ כמה דקות לפני. תקרא על זה בתשקיף של הקרן.

באופן כללי תמיד מומלץ לקרוא את התשקיף ולהבין במה אתה משקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:07
אז משו לא מסתדר לי, כי אם ככה אתה יכול לרמות על פי החוזיים העתידיים ו ה pre market???
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:09
כמובן

אני פשוט שאלתי אנשים של הקרו של איילון וזה מה שהבנתי מהם - שאני לא אספוג את הירידות

אומנם, באפליקצייה של מיטב דש טרייד - אני כן רואה שהקנייה התבצעה עם שער שלפני הירידות אתמול - יכול להיות שהשער וירטואלי ולא באמת נקנה במחיר הזה ? אחרת הבחורים שם הטעו אותי :(
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:09
לא כי אתה קונה הרבה לפני סיום המסחר והרבה יכול להשתנות עד אז
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:10
בדיוק. השער הזה יתעדכן לך ביום שני/שלישי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:12
אז זה אומר שהשער וירטואלי ,ולא נקנה במחיר הזה

אז לא ספגתי את הירידות - אני מבולבל ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:12
ברוך הבא לפורום!

אין רמאויות, אתה פשוט לא מבין איך השוק עובד.

לפני שאתה נכנס למטבח, אני מציע לך להכיר את כללי המשחק של כל סוג של נייר ערך ואיך ומתי הוא נסחר בבורסה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:13
מה זה חשוב? בסך הכל יום מסחר אחד, עוד צפויים הרבה ימים של עליות וירידות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:15
נכון.

נראה שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:15
אני מנסה להבין ולא כל כך מצליח להבין מתשקיף הקרן, אז הרמתי טלפון לנציגי הקרן שהפנו אותי ליועצים שם והם אמרו לי ככה:

אם קונה החמישי עד ארבע-אתה תהיה מושפע מהשינויים של ימי שישי בערב וכן הלאה

אם קונה בשני - אתה מושפע מיום שלישי והלאה

כאילו שכל יום שאתה קונה עד השעה הייעודית אתה מושפע רק מהשינויים של היום למחרת

אבל פשוט המחיר של היחידה שרשום לי בערך הקנייה במיטב דש טרייד הוא לא כולל את השינויים של אתמול (וזה אומר שכרגע השינויים אתמול כן השפיעו ומה שאמרו לי בטלפון לא נכון, אלא אם מחיר הקנייה במיטב דש טרייד לא משקף את מחיר הקנייה האמיתי
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:16
יום אחד עם תזוזה של שנה... 9.3%-
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:16
ירד אתמול 10 אחוז וזה פי 3 - ואני קניתי עד שלוש אתמול כי הבנתי שאני לא אספוג את הירידות של אתמול
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:17
תודה רבה :) אני אעכן פה מה קרה לי בשני באפליקצייה

שבת שלום חברים !!!
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:17
אאוצ' !! לא כיף קרן ממונפת בזמן ירידות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:19
זהו שהבנתי שזה לא סופג את הירידות של אתמול - ואני מקווה שזה לא - אז זה יתחיל להיות מושפע מהיום והיום יש לפחות ב pre market עליות יפות של 5 אחוז - כלומר 14 אחוז בממונף
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:19
זהו שהבנתי שזה לא סופג את הירידות של אתמול - ואני מקווה שזה לא - אז זה יתחיל להיות מושפע מהיום והיום יש לפחות ב pre market עליות יפות של 5 אחוז - כלומר 14 אחוז בממונף
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:20
יותר מעניין לראות איך השינויים של היום ישתקפו לך בעדכון שלאחריו.

אגב שים לב שלפי התשקיף הקרן הזאת עד 7/4. (אם היא תשרוד עד אז)
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:37
אני מבטיח לעדכן פה :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 13:38
כן אני יודע בדרך כלל מאריכים אותם בקרנות של איילון כמו s&p פי 3 שקיימת כבר כמה שנים טובות
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 22:55
שמע. אם המחיר שקיבלתי הוא כמו שאמרו לי בטלפון ולא כמו שמופיע כרגע באפליקצייה שזה לאחר הירידות שהיו אתמול. אני עשיתי היום קופה. כי הנאסדק עלה ב 10 אחוז היום. שזה 30 אחוז בקרן שלי
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 22:59
תוסיף גם עליה קלה של הדולר :)

אבל קח בחשבון שכל יום זה יום מטורף חדש, לך תדע מה יהיה שבוע הבא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 22:47
היי הבטחתי תשובה לגבי מה קורה

אז זה קצת מסובך באמת עם קרנות נאמנות שמתעסקות במטח.

בעיקרון השער של יום x נקבע רק בערב יופ למחרת במקרה הטוב.

ביום שלישי בערב נקבע השער של קנייה ומכירה ביום שני.

ביום שני בערב נקבע השער קנייה ומכירה של יום חמישי.

ביום רביעי בערב נקבע השער קנייה ומכירה של יום שלישי.

ביום חמישי בערב נקבע השער קנייה של יום רביעי.

עכשיו שים לב שבאתר בבורסה או בגרף כשמגיע השער של יום חמישי למשל שנקבע ביום שני. הוא נכתב כמובן עם תאריך של יום חמישי מן הסתם.

אז למעשה זה אומר שלא חטפתי בראש את הירידות של חמישי בערב כי קניתי בשער של הקרן ביום חמישי שמושפע ממה שקורה בחמישי בערב ונקבע בשני בערב.

אך בגלל הירידות של יום שני. הייתי צריך לקוות שהיום יהיו עליות. והיום מכרתי ובגלל שהיו עליות. זכיתי ב15 אחוז רווח סהכ (כמובן שהשער של במכירה של היום ייקבע מחר ואקבל את הכסף בדיעבד)

לילה טוב :)

נ.ב באפליקציות ובבנק כשקונים זה מראה שער שקרי של השער שלפני קביעת השער שלך מן הסתם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 00:36
ברשותכם, בעניין זה בדיוק העלתי שאלה לפני מספר ימים כדלהלן:

הי חברים, שמי משה בן 28 סטודנט, די חדש בתחום שוק ההון, רציתי לשאול את חברי הפורום בעניין קרנות מחקות,

אני מדבר על קרן מחקה S&P 500 ורציתי להבין בעניין קביעת השער, נניח שאני נותן את ההוראה בשעה 15.00 של יום שני, שזה אומר עוד לפני שמתחיל המסחר בארה"ב, באיזה שעה יקבעו את השער? האם זה יקרה היום בכלל?

וכן שאלה כללית, אם אני נותן הוראה לקניית מדד חול, ואז התברר שביום המסחר שלפיו נקבע השער (שעדיין אין לי תשובה מדויקת לפי איזה יום...) היו נפילות ענק בבורסה, האם זה לא הופך את כל העניין להימור אדיר? וכמובן שאם קניתי כמות גדולה של יחידות וביום מן הימים ארצה למכור, איך אוכל לשגר הוראת מכירה בלי שאני יודע כמה התמורה שאקבל עבור המכירה? הרי אם באותו יום תהיה ירידה של 10% אני מוכר בהפסד של 10% בלי לדעת בכלל שאני עושה זאת מראש. או שאני מפספס משהו?

להבנתי בקרן מחקה את מדד תא 35 למשל, אני רואה את המסחר במהלך היום ולפי זה אני מחליט לקראת השעה 16.00 אם מתאים לי לקנות או למכור, אבל כאן אני נכנס בעיניים פקוחות למסחר כי ראיתי את המסחר במהלך היום ואז אני יכול להחליט לקנות או למכור את היחידות, וזה כמובן שונה מקרן מחקה מדדי חו"ל להבנתי. האמנם?

רק אדגיש לסיום, אני ממש לא חותר למקום של תזמון השוק, אני לא שם, רק שואל כדי להבין את העניין.

אשמח מאוד לתשובות מחברי הפורום

ולא קיבלתי מענה, מדגיש שחפרתי שעות באינטרנט כולל בבלוג ובפורום המכובד הזה, יתרה מכך דיברתי זמן לא מבוטל עם יועץ ההשקעות בבנק שאמור להבין איך הדברים עובדים, ובעניין קרנו מחקות מדדי חו"ל מאוד התקשה להסביר מתי בדיוק, ולפי איזה פרמטר נקבע השער בקרנות הנ"ל?

אני ממש אודה למי שיענה לי על הנושא
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 00:55
אהלן

תסתכל על מה שהגבתי לפני כמה הודעות.

אם אתה קונה קרן מחקה של מדד לול. כלומר. הקרן היא קרן של מניות במטבע חוץ. למשל קרן מלקה של מדד נאסדק. אתה יכול לשלוח הוראות קנייה בימי שני עד חמישי עד השעה שלוש.

המחיר של אותו יום שקנית נקבע רק ביום למחרת במקרה הטוב. כלומר מחיר הקנייה של יום שני הקבע בשלישי. של שלישי ברביעי. של רביעי בחמישי. של חמישי בשני.

עכשיו איזה ימים משפיעים על הקנייה שלך ?

אז אם אתה קונה בימים ב עד ה עד השעה שלוש למשל מדד נאסדק מחקה. אז אם קנית ביום ב. במידה ובערב יהיו ירידות או עליות. לך זה לא משנה. זה לא משפיע. אתה תקנה כביכול במחיר סגירה שיהיה באותו יום בחול. שזה המחיר שנקבע לקרן ביום שלמחרת. כלומר המחיר של יום ב יהיה מושפע ממה שיקרה ביום ב בחול בערב. וזה מחיר שנקבע רק ביום ג בארץ. הרי צריך לראות מה קורה ביום ב בערב בחול. וכן הלאה. כך גם לגבי מכירה. רק שהמכירה אתה כבר מחיק במניות. אז אתה כן מושפע ממה שירה באותו הערב במסחר בחול.

מקווה שהבנת ...
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 00:58
חשוב לי להבהיר משהו בתור אדם די חדש בשוק ההון, לפעמים זה נראה לכם, (ובפרט לך שאתה שועל די ותיק כאן בפורום) שאנשים ששואלים שאלות כדי להבין לעומק איך הדברים עובדים, זה נראה לכם לעיתים כעצלנות, כלומר, שלא מספיק עשו שיעורי בית לפני שנכנסו לשוק או לפני שהעלו את השאלה בפורום, אבל חשוב שתבינו שיש הרבה ואני בתוכם שבאמת חורשים ולומדים ועדיין יש דברים שהם באמת לא מובנים לעומק, וכראיה הבאתי קודם שגם יועץ השקעות בבנק שאמור להיות אדם ממולח התקשה להסביר משהו מסוים איך עובד לעומק, לכן אשמח שתקבלו אותנו בהבנה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 01:17
יפה, מעולה עכשיו מובן איך זה עובד הסתכלתי באתר הבורסה וזה אכן כך שביום שאתה קונה השער ייקבע לפי ביצועי המדד באותו יום המסחר של חול שמסתיים כאן ב23.30 והשער יקבע למחרת. נכון?

אלא שזה יוצר מצב שזה הופך את העניין להימור, מכיון שנניח שהיום תהיה עליה חדה, בכזה מצב ייתכן ואני אעדיף לא לקנות בכלל, וכן להיפך במקרה שאני רוצה למכור, אם ביום המכירה תהיה ירידה חדה במדד אני עלול להפסיד על זה. אגב, זה סבבה להפסיד בתנאי שאתה נכנס בעיניים פקוחות להפסד ולא שזה קורה בלי שיש לך מה לעשות כמו במקרה כאן. מה שבעצם הופך את הנושא להימור רציני, לא?

להבנתי במדד תא 35 זה שונה, מכיון נניח את נותן הוראת קניה ב16.00, אני עושה זאת לאחר שאני רואה את ביצועי המדד היום, ואני מחליט אם מתאים לי להשקיע בזה או לא. בניגוד לחו"ל שאין לי שום אינדיקציה בכמה אני אקנה\אמכור את הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 04:39
אם זה מטריד אותך, אתה יכול להיכנס בכמה פעמים. בחלקן המחיר יהיה נמוך יותר ממה שהתכוונת ובחלקן גבוה יותר, בממוצע זה יצא בסדר. אני לא טורח לעשות את זה בדרך כלל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 07:49
יש לך. קרנות איריות בשקלים או קרנות אמריקאיות בדולרים.

אבל תנודות של יום קנייה/מכירה לא אמור להטריד מישהו שמשקיע לטווח ארוך.

זה הימור רק אם אתה מתכוון להוציא את הכסף ביום שאחרי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 09:08
מה ההבדל? אי וודאות של אחוז בקנייה שווה לאי וודאות של אחוז במכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 09:13
ככל שאתה פחות זמן בשוק אי הוודאות גדלה. זה לא עקרון חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 09:40
לא מבין מה ההבדל בין קרן נאמנות לכל השקעה אחרת לעניין זה. תמיד יש אי ודאות על העתיד, מרגע בו השקעת.

החלטת לקנות מוצר השקעה כלשהו, ביצעת את הפעולות הנדרשות, ולאחר מכן השוק עלה/ירד - ההשקעה שלך מושפעת מזה, ואין לך מה לעשות בעניין (למעט מימוש מהיר של רווח/הפסד, ואם זו המטרה אז אכן קרן נאמנות היא לא המכשיר המתאים).

אם תשווה קניה של קרן סל (כלומר מיידית, בשעות המסחר) לקניה של קרן נאמנות (כלומר ביצוע ביום המסחר העוקב):

- שעתיים אחרי פקודת הקניה השוק קפץ 10% - בקרן סל הרווחת 10%, בקרן נאמנות החמצת תשואה של 10%.

- שעתיים אחרי פקודת הקניה השוק ירד ב-10% - בקרן סל הפסדת 10%, בקרן נאמנות חסכת הפסד של 10%.

התוחלת זהה (עד כדי תוחלת רווח יומית, אפסית לחלוטין), הסיכון זהה, ה"הימור" זהה (אלא אם אתה סוחר יומי).

לא רואה את ההבדל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:28
אתה עכשיו מציב אסטרטגיה איך אנחנו מתמודדים עם ההימור של קניית קרן מחקה מדד חול, אבל עדיין זה להיכנס להימור, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:29
טכנית כן.

מעשית אם אתה יכול להרוויח באותו סיכוי שאתה יכול להפסיד, ואתה שולט על גודל הפעולה, בראייתי זה לא הימור.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:32
נדמה לי שאלו קרנות סל, אני דיברתי על קרן נאמנות.

מקבל את דעתך, ועדיין כשתרצה למכור איש לא ערב לך שביום המסחר שלפיו ייקבע השער לא תהיה ירידה של 5% למשל, אז נכון שאם זה לטווח הארוך מן הסתם יצאת מורווח על ההשקעה, אבל תכלס הפסדת 5% בלי שיש לך דרך לדעת שאתה הולך להפסיד.

- ושוב אומר, כשאדם מוכר מניות בהפסד זה בסדר גמור, אבל הוא יודע בדיוק מה יש לו ביד וכמה יקבל עבור המניות בניגוד לתרחיש המתואר לעיל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:40
זה בדיוק מה שאני מנסה לטעון, בכל השקעה יש סיכוי מול סיכון, אלא שההבדל הוא שאני המחליט הבלעדי אם אני מבצע את הקניה\מכירה, כלו' נניח שיש לי מניות ואני רוצה למכור אותם, אני מסתכל במחיר השוק ורואה בדיוק כמה אקבל על המניות, ומחליט אם זה מתאים לי או לא מתאים לי.

בקרן נאמנות נוצר מצב שאתה קודם רוכש, ואח"כ מקבל מידע בכמה רכשת, הדבר משול לאדם שקונה מניה ולא מקבל אופציה להגבלת השער, ורק אחרי הקניה יספרו לו בכמה קנה את המניה, לא הימור בעיניך?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:41
גם ברולטה של הקזינו אתה יכול להרוויח באותו סיכוי של להפסיד, מה ההבדל?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:47
תלוי מה אתה מנסה לעשות. אם אתה משקיע לטווח ארוך שמעונין לקנות במחיר השוק, אז לא - זה לא הימור. בוודאות תקנה במחיר השוק.

אם אתה לא מעוניין במחיר השוק אז אכן קרנות נאמנות הן לא המכשיר המתאים עבורך, ואני בספק רב אם קרנות סל כן.

וכמו שכתבתי קודם - נסה להסביר לי למה זה "הימור" (יותר סיכון, או יותר חוסר ודאות, או משהו דומה) יותר מקנייה אחרת. בכל מקרה אתה לא יודע מה יקרה אחרי שהפקודה תיכנס לתוקף, ובכל מקרה אתה תרוויח או תפסיד משינויים שיקרו מאותו רגע.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:50
טעות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:53
כן מדבר על השקעה לטווח הארוך, ועדיין אם אני רוצה לקנות כשזה נמוך כדי להרוויח את העליה שלדעתי צפויה לבוא, אז במניות אני רואה שער נמוך ומחליט להיכנס בקרן נאמנות אין לי את האפשרות הזאת, ובשעת מכירה זה משעותי יותר נניח שעוד 10 שנים אני רואה שזה עלה במצטבר 10% ואני מחליט שזה תשואה סבירה בשבילי, במניה הרווח יהיה 10% ואילו בקרן נאמנות אני יכול לקוות שזה יהיה 10% אבל אין באמת דרך לדעת. וכשעושים משהו בלי לדעת זה נקרא הימור. הסברתי טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 11:59
לפי אותו הגיון כל השקעה היא הימור, כי אין לך שמץ של מושג איך הנכס שאתה קונה יזוז בעתיד.

וזה לא משנה אם אתה מחזיק פיאט (מזומן שקלים או מט"ח כלשהו), אג"ח, מניות, קרנות כאלה ואחרות או אפילו זהב ושאר סחורות.

כל דבר זה "הימור" בעצם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 12:02
גם במניה אין לך דרך לדעת והדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לקוות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 12:08
הסברתי ואסביר שוב, אם נניח אני מאמין במנית בנק הפועלים למשל, אני רואה שהשער נמוך ומעריך שהחברה תגדל וכו' וכו' ואני מחליט לרכוש לפי השער שאני רואה, זה לא הימור כי אני יודע בדיוק בכמה אני קונה וכן שארצה למכור לא משנה אם זה יהיה ברווח או בהפסד אני יודע בדיוק את התמורה, ואם מתאים לי אלך על זה ואם לא - לא.

בקרן נאמנות - אין לי מושג בכמה אני אקנה את זה, וכן כמה אקבל עבור המכירה של היחידות, וכמו שאמרתי קודם נניח שהחלטתי שאם תהיה תשואה של 10% זה הזמן למכור, והגיע הרגע ואני מוכר אני יכול לקוות\לרצות\לפנטז שזה יהיה השער שאקבל, כי אם תהיה באותו יום ירידה של 5% אין לי דרך חזור וזה כל הסיפור. במניה אני המחליט מתי למקנות ולמכור בקרן נאמנות אינלי שמץ מה יקרה בקניה ובמכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 12:14
זה כן הימור כי אתה לא יודע מה המניה תעשה אחרי שאתה קונה

ואם המחיר ש"מתאים לך" לא יגיע לעולם?

כמו שאמרו לך - לסוחר-יום אין מה לחפש בקרן נאמנות. למשקיע לטווח ארוך כל מה שאמרת לא משנה
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 12:15
כנראה החמצת את הרעיון של קרנות. כמובן שאם אתה רוצה לקנות מניה במחיר מסויים אז קרן נאמנות היא לא הכלי המתאים. קרן נאמנות מיועדת למי שלא רוצה לשערך ולבחור מניות.

במקור, משקיע כזה היה סומך על מנהל הקרן שיקנה עבורו מניות במחיר משתלם, כלומר מי שנתן הוראת קניה לקרן נאמנות אמר בעצם למנהל הקרן "קח את הכסף שלי והשקיע אותו עבורי במה שכדאי לדעתך".

הרעיון החדשני של קרנות אינדקס (ובמובן הזה זה לא משנה אם קרן נאמנות או סל) הוא שבמקום לסמוך על המנהל ניתן לסמוך על השוק. כך שמה שאתה אומר למנהל הקרן כיום זה "קח את הכסף שלי והשקיע אותו במה שכדאי לדעת ממוצע השוק".

זה הכל.

אין שום קשר להימורים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 12:22
חלק מהניירות לא נסחרים ברצף והמחיר נקבע, נניח בסוף היום, לעומת מניות שאתה יודע בדיוק בכל רגע נתון מה המחיר, בכמה אתה קונה או מוכר.

אז ידידי, כך המערכת עובדת ואין מה להוסיף.

ת'אמת, אני חושב שהדיון כאן מוצה.

אפשר לנעול?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 12:25
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 12:31
כי התשובה ברורה ומסתובבים מסביב לסיבוב כפי שגם נדון בשרשורים אחרים...
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 12:44
אין בכלל קשר לנושא השרשור.

לרוב אני לא בעד נעילת שרשורים, הם יכולים להתפתח בעתיד לכיוונים מעניינים (למעט כמובן נעילה שמטרתה היא כדי שלא יתפתח דיון בנושא לא רצוי), אבל בשביל זה כדאי לפחות לשמור אותו בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 13:26
אוקי, מתנצל. עדיין חדש בפורום, אמחק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2020 13:45
בסדר, לא צריך להתנצל, הכול קול.